Harmaja Saimaa – Messutalomme 2017

Kannustalon Harmaja Saimaa on täysin uusi, loft-tyylinen omakotitalo. Se on suunniteltu nelihenkiselle perheelle. Tervetuloa tutustumaan Mikkelin asuntomessuille 14.7.-13.8.2017!

harmaja-saimaa-1

harmaja-saimaa-mikkeli-edesta

harmaja-saimaa-mikkeli-takaa

Loft-henkinen Harmaja Saimaa on täysin uusi talomalli suuren suosion saavuttaneeseen Harmaja-talomallistoon.

Kannustalon moderni puutalo suunniteltiin asiakasperheen toiveiden mukaan ympäröivää maisemaa kunnioittaen. Saimaa-näkymien hyödyntäminen on ollut suunnittelun kantava voima.  Isot maisemaikkunat yhdistävät talon sisätilat ympäröivään luontoon ja tuovat huikeat järvinäköalat osaksi sisustusta.

 

1-kerrosharmaja-saimaa-alakerta-1280

2-kerrosharmaja-saimaa-ylakerta-1280

Kellariharmaja-saimaa-kellari-800


HARMAJA SAIMAA 4H+k

Huoneistoala: asunto-osa 153,0 m2 (sis. parvi 21,0 m2) + kuntosali 27,0 m2 + man cave 25,0 m2
Kerrosala: asunto-osa 185,5 m2 (sis.parvi 25,0 m2) + kuntosali 35,0 m2

Rakennussuunnittelu: Sanna Hautamäki, rakennusarkkitehti
Rakennesuunnittelu: Juuso Vertanen, rakennusinsinööri
Pintamateriaalit ja kiintokalusteet: Kirsi Valanti, sisustussuunnittelija
Huonekalut ja stailaus: Susanna Vento, sisustussuunnittelija

 


kannustalon harmaja mullisti modernin valmistalo-arkkitehtuurin

Kannustalon rakastettu Harmaja-mallisto on lanseerattu jo vuonna 2005. Kannustalon suunnittelijat tekivät Harmaja-malliston yhteistyössä sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa. Yhtenä inspiraation lähteenä käytettiin Kannustalon Tuusulan asuntomessuilla vuonna 2000 esittelemää Kosketus-taloa. Sen suunnitteli Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen.

Vuosien saatossa Harmaja-talomalleista on tehty runsaasti erilaisia muunnelmia asiakasperheiden toiveiden ja tonttien vaatimusten mukaan. Harmaja-valmistaloja toimitetaan sekä muuttovalmis taloina, Kannusplus-toimitus että perinteisinä räätälöityinä talopaketteina.

Kannustalon omakotitalo Harmaja aloitti ilmestyessään kokonaan uuden valmistalotrendin Suomessa: Löydät Harmajassa ensiesiteltyjä murrettuja harjakattoja ja vahvoja, näyttäviä vaakarimoitettuja säleikköjä nykyään monista uusista omakotitaloista. Ajan myötä Harmaja-omakotitaloista on tullut olennainen osa modernia suomalaista puutaloarkkitehtuuria. Kannustalon Harmaja Saimaa Mikkelin asuntomessuilla jatkaa tarinaa.

Alkuperäiselle Harmajalle ominaisia erityispiirteitä ovat sen vahvat vaakalinjat: ulkoverhouspanelointi, ulkopuolen vaakarimoitukset sekä suuret maisemaikkunat, jotka on tyypillisimmillään jaettu kolmeen vaakasuoraan valoaukkoon. Kattona talomalleissa on yleisimmin murrettu harjakatto, mutta talomallisto sallii myös muut kattoratkaisut. Sisääntulon yhteyteen on suunniteltu katettu pylväikkö, mikä tuo mielenkiintoa talon arkkitehtuuriin.
Harmaja Saimaassa on pulpettikatto. Ikkunapinnat ovat aikaisempaa suuremmat. Erityisesti tämä korostuu olohuoneessa, jossa on yli kuuden metrin korkeuteen kipuava vino sisäkatto. Takaseinä on kokonaan ikkunaa ja siitä avautuu häkellyttävän upea, postikorttimainen järvimaisema. Ei voi kuin ihmetellä, miten kaunis luonto Suomessa on!

Harmaja-talon sisätilojen suunnittelussa toiminnot keskittyvät suuren yhteisen tilan – modernin tuvan – ympärille, missä kokataan, syödään ja nautitaan yhdessäolosta. Makuuhuoneet ja kosteat tilat on rytmitetty tämän valoisan keskitilan ympärille.

Kannustalon Harmaja Saimaa Mikkelin asuntomessuilla 14.7.-13.8.2017. Tervetuloa!

TUTUSTU HARMAJA MALLISTOON