Sama Koti – kolme erilaista tunnelmaa

Messuvoittaja 2007

Helenan ja Kannustalon ensimmäinen yhteinen projekti oli Kotimessut Wanhassa Satamassa Helsingissä syksyllä 2004. Seuraavana vuonna syntyi Harmaja-mallisto. Helena oli myös mukana tekemässä Long Island -mallistoa vuonna 2006. Siksi oli luonnollista pyytää hänet sisustamaan Vihervaaraa Hämeenlinnan asuntomessuille 2007.

Vihervaaran messuaikaisessa sisustuksessa käytettiin laadukkaita luonnonmateriaaleja kuten pellavaa, nahkaa ja sisalia. Myös värimaailma otettiin luonnon sävymaailmasta – hiekan ja harmaan sävyjä. Kiinnitä myös erityistä huomiota jurvalaisten puuseppäopiskelijoiden tekemiin taidokkaisiin seinäpaneeleihin ja kaappeihin ja kirjahyllyyn. Vihervaara on alusta loppuun saakka mietitty levollinen kokonaisuus, jossa sielu lepää. Valtaosa kalusteista tuli Blomerilta Helsingistä.

Joulutalo

Asuntomessujen jälkeen messuaikainen sisustus purettiin. Sen jälkeen Vihervaaraan tuli joulu. Talon pohjaratkaisu on hyvin joustava. Niinpä Helena muutti ensi töikseen huoneiden käyttötarkoitusta: Vanhempien makuuhuoneesta tehtiin lastenhuone. Entisestä lasten huoneesta tuli työhuone. Vanhempien makuuhuone muutti messuaikaiseen työhuoneeseen.
Koti kalustettiin myös kokonaan uudelleen. Teimme yhteistyötä Vepsäläisen kanssa. Helena valitsi Vihervaaraan moderneja skandinaavisia klassikkohuonekaluja. Jouluisen Vihervaaran väriskaalaa säädettiin myös hivenen voimakkaammaksi; joulunpunaista kalusteissa, tekstiileissä ja voimakasvärisissä tauluissa.

Käykää peremmälle!

Vihervaaraan uusi elämä

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala sai tehtäväkseen sisustaa Kannustalon Vihervaaran, Hämeenlinnan ylivoimainen messuvoittaja, jo kolmannen kerran. Helena sisusti voittoisan talon ensin asuntomessuille kesällä 2007, sitten joulukuvauksia varten ja 2015 Kannustalon pysyväksi edustustaloksi , johon Kannustalon asiakkailla on myös mahdollisuus majoittautua. Majoitus on mitoitettu kuudelle yöpyjälle.

– Messusisustukseen verrattuna uusi sisustus on tätä päivää. Se on selkeämpi ja modernimpi kodikkuutta unohtamatta ja edustaa uutta sisustuksen tyylilajia aiempaan verrattuna. Kantavana ajatuksena on ollut, että talossa mahdollisesti yöpyvät Kannustalo-rakentajat voisivat fiilistellä aitoa Kannustalo-tunnelmaa. Tavoitteena on antaa aito kokemus siitä, millaista olisi asua aidossa, toimivassa ja hyvin suunnitellussa Kannustalossa, Helena tiivistää.