Pohjanmaa

Ensin syntyi asuntomessutalo Pohjanmaa, joka oli samalla sysäys kokonaisen samannimisen talopaketti-malliston luomiseen. Jo ensiluonnoksista alkaen tavoitteenamme oli tehdä mahdollisimman monipuolinen talomallimallisto, jota on helppo muokata asukasperheen toiveiden ja tontin vaatimusten mukaan. Kompaktin pohjaratkaisun ansiosta Pohjanmaa-malliston talot näyttävät hyvälle niin tiiviisti rakennetuilla kaupunkialueilla kuin luonnon keskellä haja-asutusalueilla.

TILAA ESITTEITÄ

pohjanmaa-rauhala

Asuntomessutalo Pohjanmaan on modernisoitu versio perinteisestä pohjalaistalosta.

Voit tehdä Pohjanmaa-talosta perinteisemmän näköisen lisäämällä taloon messuvoittaja Rauhalan tai Auroran nurkka- ja ikkunanvuorilaudat. Edustajamme auttavat talomallin muokkaamisessa toiveittesi mukaiseksi.

pohjanmaa-129a

Pohjanmaa-mallistoon kuuluu arkkitehtiemme Kati Raskun ja Sanna Hautamäen luomia useita erikokoisia, yksi- ja kaksikerroksisia malleja, jotka soveltuvat toteutettavaksi niin ahtaille kaupunkitonteille kuin maaseutumiljööseenkin. Tässä ensimmäiset Pohjanmaa-talomallit. Arvostamme palautetta ja kehitämme sen myötä uusia talomalleja. Jos sinulla on ideoita ja toiveita, niin lähetä ajatuksiasi arkkitehti Kati Raskulle. Palkitsemme parhaat ideat.

Pohjalaisuus jatkuu sisätiloissa

Valon kulkua vaalittiin suunnittelun kaikissa vaiheissa. Valon kulkua vaalittiin suunnittelun kaikissa vaiheissa.

Kaikille malliston omakotitaloille on tyypillistä sisätilojen valoisuus ja avaruus, kauniit ikkunat, joissa on kapeat vuorilaudat ja ristikoinnit.

Vanhat pohjalaistalot eivät olleet pimeitä pirttejä, vaan huoneisiin tuli usein luonnonvaloa talon molemmilla sivuilla vastakkain olevista ikkunoista, useista eri ilmansuunnista. Suunnittelijamme halusivat jatkaa tätä perinnettä. Tämä on arjen ylellisyyttä erityisesti pimeinä vuodenaikoina.

pohjanmaa-olohuone

Sisätiloissa kodin keskiössä on aina monikäyttöinen keittiö-olohuone-ruokailutila eli moderni tupa, jonka ympärille on suunniteltu kodin muut huonetilat.

Pohjalainen pihapiiri eli kartano

Pohjanmaan tyyliä on helppo muuttaa perinteisestä moderniksi vaihtamalla julkisivun väritystä. Talon ilme muuttuu täysin toiseksi pelkästään julkisivun väriä vaihtamalla.

Muinoin lakeuksien taloihin kuului aina turvallinen pihapiiri eli kartano. Pihapiiri kannattaa suunnitella osaksi kotia. Talon ja piharakennusten harkitulla sijoittelulla ja hyvällä pihasuunnittelulla voi vaikuttaa ikkunoista avautuviin maisemiin. Kannustalon Pihapuodista löytyy myös Pohjanmaa-malliston taloihin runsaasti yhteensopivia pihatuotteita, joilla pihoista saadaan suojaisia ja monikäyttöisiä ulkotiloja. Enemmän tietoa pihapiiriajattelustamme.

Tv:stä tuttu toimittaja Laura Ruohola kävi tutustumassa ennakkoon Pohjanmaa-messutaloon ja tapasi arkkitehti Kati Raskun ja toimitusjohtaja Mika Uusimäen.

Tilaa esite

Esitteitä kasassa

Tilaa ilmaiseksi tai lue verkossa.

Tilaa esite

Kannustalo-myyjät

Havainne kartta Kannuksesta

Ota yhteyttä Kannustalo-myyjään.