Sisustuksen pääyhteistyö­kumppanimme Boknäs

Loviisan Asuntomessuilla sisustuksen pääyhteistyökumppanimme on suomalainen perheyritys, jota johtaa jo toisen polven yrittäjä Jokko Salmevaara. Boknäsin tarina sai alkunsa Jokon isän Sepon ja sedän Kalevin perustamasta Helsingin Antikvariaatista. Liikkeeseen tuli myyntiin kirjoja erilaisista jäämistöistä ja niiden mukana myös antiikkihuonekaluja, muun muassa Billnäsin täyspuisia kalusteita. Seppo alkoi teettää kirjahyllyjä Tallinnassa vanhojen Billnäsin hyllyjen mallien mukaisesti, jotka toteutettiin liitoksia ja pienimpiä yksityiskohtia myöten piiruntarkasti. Antikvariaatin liiketoimintaa laajennettiin myös kalusteiden myyntiin.

Vuonna 1995 Helsingin Antikvariaatti esitteli kirjahyllyt Habitaressa huikean menestyksen siivittämänä ja ovet aukesivat myös vientimarkkinoille. Seuraavana vuonna Salmevaarat perustivat Mechelininkadulle Töölöön antikvariaatin naapuriin kirjahyllyjen myyntiin keskittyneen Boknäs Huonekalut.

Modulaarisen Boknäs-hyllyjärjestelmän rinnalle Boknäs lanseerasi 2000-luvun alussa suositun Villinki-sarjan ja otti valikoimaansa laadukkaita ulkomaisia huonekalubrändejä ja vanhoja kiinalaisia kalusteita. Molemmat rakastetut hyllyjärjestelmät ovat olleet mukana useissa Kannustalon messutaloissa vuosien varrella. Kannustalon Loviisan messukodissa (kohde 3) ruokailutilan kalusteena hurmaa kaunis tamminen Villinki-vitriinikaappi.

Kannustalon Mainingin lähes kaikki niin ulko- kuin sisäkalusteet ja valaisimet ovat Boknäsin kattavasta ja laadukkaasta valikoimasta. Boknäs edustaa omien mallistojensa lisäksi muun muassa seuraavia brändejä: Ethnicraft, Cane-line, Kristensen & Kristensen, Vincent Sheppard, Wendelbo, Flamant, Foscarini ja Roots Living. Boknäsin myymälät sijaitsevat Helsingissä, Espoossa ja Tampereella. Lisäksi tuotteita voi tilata nettikaupasta boknas.fi