Uskal­taako nyt rakentaa?

Merkittävän suomalaisen talotoimittajan hakeuduttua konkurssiin monen talon rakentamista harkitsevan mielessä herää varmasti monenlaisia ajatuksia. Suurimpana kysymyksenä ehkä se, voiko valitun talotoimittajan jatkuvuuteen luottaa. Haluan kertoa, miksi kannattaa valita luotettava, vakavarainen ja arvostettu Kannustalo.

Kilpailutilanne on juuri nyt kova. Myös Kannustalo on 45-vuotisen historiansa aikana kokenut useita vaikeita ja taloudellisesti haastavia aikoja. Ne on käyty läpi ja niistä on opittu. Taloutemme on nyt hyvässä kunnossa. Tärkein pääomamme on erittäin sitoutunut myyntiverkosto ja henkilökunta, josta saamme jatkuvasti kiitosta ja hyvää palautetta. Kannustalon organisaatiorakenne on matala, ja omistajana olen mukana päivittäisessä yritystoiminnassa. Se mahdollistaa nopean reagoinnin äkillisiin muutoksiin.

Rakennustutkimus kiittää Kannustalon tilaratkaisuja ja ulkonäköä.

(Rakennustutkimus RTS Oy Omakotirakentajatutkimus SV 2023/24)

TAVOITTEENA HALLITTU KASVU. Kannustalon tavoite ei ole olla markkinoiden suurin. Haemme tasaista ja hallittua kasvua pitkällä aikavälillä. Sillä voimme varmistaa tuotteen tasaisen laadun.

UKRAINAN SOTA on vaikuttanut myös Kannustalon ostohintoihin. Olemme tarkistaneet hinnoittelua koko nousuvaiheen ajan ja pyrkineet ennakoimaan hintojen muutoksia.

Rakentajat pitävät taloa valitessaan tärkeänä yrityksen luotettavuutta, arvostusta ja toimitusvarmuutta. Ne ovat juuri Kannustalon vahvuuksia.

(Rakennustutkimus RTS Oy Omakotirakentajatutkimus SV 2023/24)

KORKOTASON NOUSU vaikuttaa luonnollisesti myös Kannustalon myyntimääriin. Ensirakentajat ovat tärkeitä myös meille. Suurin asiakassegmenttimme on kuitenkin toista tai kolmatta kotiaan rakentavat asiakkaat. Sen vuoksi toimeksiantojemme määrä on laskenut keskimääräisesti alaa vähemmän. Samalla markkinaosuutemme on noussut.

LÖYDÄT KANNUSTALON TULOSTIEDOT NETISTÄ. Ennakoimme tuloksen olevan positiivinen myös vuonna 2023.

Kannustalon tulos tilikaudelta 2022

 

Talousennusteiden mukaan helppoa ei Suomessa tule olemaan lähitulevaisuudessakaan. Kuitenkin jossain vaiheessa korot taas laskevat ja aurinko paistaa muutenkin kirkkaammin.

Kunnia-asiamme on tehdä jokainen käsistämme lähtevä talo niin kuin rakentaisimme itsellemme. Se on paras tapa pitää huolta siitä, että olemme luotettava talotoimittaja jatkossakin. Koti kannattaa rakentaa silloin, kun tarve on suurin. Olethan yhteydessä, kun unelmiesi kodin rakentaminen on ajankohtaista!

Mika Uusimäki
toimitusjohtaja