UKK – Usein kysytyt kysymykset

Talonrakentamisessa moni asia voi mietityttää. Tässä Kannustalon ammattilaisten vastaukset yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin Kannustalosta ja rakentamisesta. Jos et saanut täältä kysymykseesi vastausta, niin ota meihin yhteyttä!

Mistä kaikesta talonrakentamisen hinta koostuu?

Koko rakentamisen hinta muodostuu seuraavista asioista: tontin hankinta, tontin pintarakenteet, liittymä-, lupa- ja valvontakustannukset, maanrakennustyöt, talopaketin ja rakentamisen kustannukset.

Kuinka paljon Kannustalon rakentaminen maksaa?

Muuttovalmiin Kannustalon hinnat alkavat 155 400 eurosta (Lato 84 -malli, toimitus vuonna 2020). Sisusta itse -toimituksella Lato 84:n aloitushinta on 119 900 euroa. Talopaketti-toimituksessa hinta lähtee 59 900 eurosta (Lato 84 -malli). Kannustalon hinta on kilpailukykyinen muiden talovalmistajien kanssa.

Miten valmistaudun ensitapaamiseen Kannustalon edustajan kanssa?

Kartoita toiveesi ja taloudelliset raamit. Selvitä valmiiksi mahdollisen tontin tiedot ja kaavamääritykset ja jos mahdollista myös perustustapa (maaperätutkimus). On myös hyvä miettiä, kuinka paljon haluat itse osallistua hankkeen toteutukseen.

Millaista apua saan Kannustalolta projektin eri vaiheissa?

Autamme muodostamaan kokonaiskuvan hankkeesta sekä mitoittamaan tarpeesi ja mahdollisuutesi. Toteutamme lupaprosessin vaatimat suunnitelmat sovituissa rajoissa.

Työmaalla Kannustalon työpäällikkö ohjaa eri toimijoiden työtä sekä vastaa aikataulusta ja rakentamisen laadusta.

Sisustussuunnittelijamme auttaa toiveidesi mukaisen sisustuksen toteutumisessa, kirjaa valinnat ja ohjeistaa tekijät.

Mikä on ensirakentajalle turvallisin valinta toimitustavaksi?

Muuttovalmis-toimitus. Tällöin rakentajan läsnäoloa rakennustyömaalla ja osallistumista työvaiheiden ohjaamiseen ja toteuttamiseen tarvitaan vähiten.

Saako Kannustalon ekologisena?

Kyllä. Valitsemalla talon eristeeksi KannustaloEKOn saat hengittävän rakenteen kotiisi. KannustaloEKO-toimituksessa käytetään Ekovilla-eristettä sekä Intello-älykangasta.

Otamme ekologisuuden huomioon koko tuotantoprosessissa – ympäristön huomioivasta suunnittelusta puhtaisiin, aikaa kestäviin rakenne- ja materiaaliratkaisuihin.

Voiko talvella rakentaa omakotitalon?

Kyllä voi. Myös perustukset voidaan rakentaa talvella, kunhan pidetään huoli siitä, että perustukset ja täytöt suojataan kunnolla kastumiselta ja jäätymiseltä työn aikana.

Talvella rakentamisessa on monia etuja. Rakennuslupaprosessi on nopeampi, ja rakennusurakoitsijoita on helpommin saatavilla kuin kesän sesonkiaikana. Kuiva pakkassää vähentää kosteussuojauksen tarvetta, kun taas sateinen kesä voi joskus olla ongelmallinen. Kannustalolla on aina talvikampanja, ja myös monella materiaalitoimittajalla on talvialennuksia.

Toimittaako Kannustalo taloja omien piirustusten pohjalta?

Kyllä. Kannustalon mittatilauspalvelu toteuttaa taloja myös asiakkaiden omien kuvien perusteella.

Toimittaako Kannustalo taloja ulkomaille?

Kannustalo toimittaa taloja vain Suomeen.

Mitä lämmitysmuotoja Kannustaloon voi valita?

Suora sähkölämmitys, lämmityskaapelein. Vesikiertoinen lattialämmitys, lämmönlähteenä poistoilmalämpöpumppu, maalämpö tai kaukolämpö.

Millaisia älykodin ratkaisuja Kannustaloon voi saada?

Asiakkaalle sopivia ratkaisuja suunnitellaan talokohtaisesti erikoissuunnittelun yhteydessä. Esimerkkeinä lämmityksen etäohjaus sekä kodin turva- ja valaistusjärjestelmät.

Oma jaksaminen rakentamisen aikana – mihin kannattaa varautua?

Olipa rakennustapa sitten Talopaketti-, Sisusta itse- tai Muuttovalmis-toimitus, projekti vaatii aina omalla vastuulla olevien asioiden hoitamista. Kannattaa selvitellä oman pääsuunnittelijan kanssa hankkeen yhteistyökumppanit: maarakentajat, vastaavat, liittymä- ja lupa-asiat ym. Ja rakennushanketta on aina helpompi hallita, jos talous ja perheasiat ovat kunnossa.

Kauanko muuttovalmiin talon saaminen kestää?

Kannustalon Muuttovalmis-toimituksella saat talosi noin 6–8 kuukaudessa.

Voiko Kannustalon talomallien pohjapiirroksia muokata?

Kyllä. Mikäli et löydä valmista pohjaa, josta saadaan muutoksilla teille sopiva, voidaan koti toteuttaa myös mittatilauspalvelumme kautta

Voinko valita yhden talomallin pohjan ja siihen eri mallin ulkoasun?

Kyllä. Kaikki Kannustalon pohjaratkaisut saa kaikilla julkisivuvaihtoehdoilla. Tutustu Kannustalon Yksi pohja – monta tyyliä -ajatteluun.

Onko sisustusvaihtoehtoja paljon?

Kannustalolla on yksi alan laajimmista sisustusvalikoimista. Lue lisää sisustuksesta.

Mitä Sisusta itse -toimitus tarkoittaa? Mitä pakettiin kuuluu ja mitä puuttuu?

Sisusta itse -toimituksessa Kannustalo hoitaa talon rakentamisen. Sinä hankit sisustusmateriaalin itse.

Mitä tehdään, jos toimituksessa on virhe?

Kun reklamaatio havaitaan, asiakas täyttää palautelomakkeen nettisivuilla, johon lisää mahdollisia valokuvia reklamaatiosta. Reklamaatio saapuu tehtaalle ja se ohjataan aiheesta riippuen sitä hoitavalle henkilölle. Kyseinen henkilö käsittelee/käy reklamaation läpi. Tarvittaessa lähin työpäällikkö käy kohteessa ja hoitaa mahdolliset korjaustoimenpiteet.

Ota yhteyttä Kannustalo-myyjään