Raken­tamisen vaiheet

Näin Kannustalosi rakentaminen etenee

Rakentamisen vaiheet

 1. Haaveesta suunnitelmaksi

  Kypsyttele unelmaasi. Tarkastele perheesi arkea: millainen talo palvelisi teitä parhaiten – monta huonetta, millaisia erikoistiloja ja ratkaisuja tarvitsette. Hahmottele alustavaa budjettiasi: mitä sillä rahalla voi saada, mistä haaveista voit luopua, mistä taas et halua tinkiä? Entä onko sinulla halua tai kykyä osallistua rakentamiseen?

  Taloesittelyissä ja mallistoja selailemalla voit fiilistellä sitä, millaisen talon ja pihapiirin haluaisit. Saat myös vinkkejä kodin teknisiin ja ekologisiin ratkaisuihin.

  Sovi tapaaminen Kannustalon myyjän kanssa. Hän auttaa toiveidesi ja mahdollisuuksien yhteensovittamisessa ja hahmottelee apunasi projektin aikataulua.

 2. Tontin hankkiminen

  Tontin sijainti määrää usein, millaisen talon alueelle saa rakentaa: yleensä ainakin kerrosluku, kattokaltevuus ja julkisivun väri on määritelty. Asemakaavan tiedot saat kunnan rakennusvirastosta.

  Tontin koko ja muoto vaikuttavat tontille sopivan talomallin valintaan. Kuinka suuren talon tontille saa rakentaa? Nouseeko koti tasamaalle vai harkitaanko rinnemallia?

  Ilmansuunnat vaikuttavat sekä
  pihan oleskelualueen että kodin tilojen suunnitteluun.

 3. Toimitustavan valinta

  Muuttovalmis-toimitus on vaivaton: rakennamme talon toiveidesi mukaisesti muuttovalmiiksi niin ulkoa kuin sisältä.  

  Sisusta itse -toimituksessa rakennamme kotisi pinnat levyvalmiiksi ja huolehdimme talotekniikasta, kuten sähköistä. Jatkat sen jälkeen rakentamista itse hankkimillasi pintamateriaaleilla ja kalusteilla. 

  Talopaketti-toimituksessa toimitamme ulkoseinäelementit, kattokannattajat ja rakennusmateriaalit työmaalle ja asennamme elementit sovittuun vaiheeseen. Tämän jälkeen rakennat itse talon valmiiksi.

  Toimitustavoista tarkemmin täällä

 4. Talomallin valinta

  Valitse talomalli Kannustalon laajasta mallistosta. Oman kodin suunnittelu alkaa pohjaratkaisusta, joka vastaa perheesi kokoa ja tarpeita. Tätä pohjaratkaisua voidaan sen jälkeen muokata.

  Valitse talosi tyyli. Ihastuitko moderniin tyyliin vai rakastatko perinteisten puutalojen ilmettä? Kannustalojen pohjaratkaisut voidaan toteuttaa kaikilla julkisivutyyleillä. Myös julkisivuja voidaan muokata vastaamaan toiveitasi. 

  Etkö löydä valmista pohjaa? Kannustalo voi myös toteuttaa kotisi sinun tuomiesi piirustusten pohjalta.

  Talomallin räätälöinnistä tarkemmin täällä

 5. Tarjous ja päätös

  Luonnos pohjaratkaisusta. Suunnittelija piirtää sen muokkaustoiveidesi mukaiseksi. Kun olet tyytyväinen pohjaan, Kannustalo laskee sen perusteella tarjouksen.

  Muuttovalmis-toimituksen sisustusmateriaalit hinnoitellaan tarjousvaiheessa vakio-sisällön mukaan. Lopulliset materiaali-valinnat tehdään sisustussuunnittelijan kanssa kaupanteon jälkeen Kannustalon laajasta valikoimasta. 

  Mieti tarjousta sekä Kannus-talo-myyjäsi että kotijoukkojen kanssa. Tässä vaiheessa on hyvä käydä myös pankissa tarkistamassa, että haaveet ja todellisuus kohtaavat.

  Teet päätöksen ja sovit talokaupan Kannustalon myyjäsi kanssa. 

Talokaupan jälkeen

 1. Rakennuslupa ja suunnittelu (4–24 viikkoa)

  Rakennuslupaan tarvittavat kuvat. Kannustalo piirtää julkisivu- ja pohjakuvat ja tarkistuttaa ne sinulla ennen lopullisten kuvien piirtämistä.

  Talotekniikka. Muuttovalmis- ja Sisusta itse -toimituksissa Kannustalo tekee toimitukseen tarvittavat perustus-, sähkö- ja lvi-suunnitelmat.

  Asiakas vastaa rakennusluvan hakemisesta. Luvan käsittelyaika on 4—24 viikkoa kunnasta riippuen. Kannustalo-myyjäsi opastaa tarvittaessa virallisten paperien hoitamisessa.

  Talopaketti-toimituksessa hoidat itse perustus-, sähkö- ja lvi-suunnitelmat hankkimiesi alan ammattilaisten kanssa.

  Vastaavien palkkaus. Tarvitset pääsuunnittelijan, vastaavan työnjohtajan ja kvv-vastaavan (=kiinteistön vesi-ja viemärilaitteisto sekä ilmanvaihtolaitteisto) sisä- sekä ulkopuolisille töille. Kannustalolta saat apua luotettavien ammatti-ihmisten löytämisessä. Talopaketti-toimituksessa valitset itse myös tarvittavat urakoitsijat. 

 2. Tonttityöt ja perustukset (5–12 viikkoa)

  Muuttovalmis- ja Sisusta itse -toimituksiin sisältyy myös talon perustusten teko. Se toteutetaan noin 3 viikkoa ennen talotoimitusta. Näin varmistuu, että tukeva kivijalka seisoo tontilla, kun elementtirekat saapuvat.

  Asiakas vastaa tontin raivauksesta. Esimerkiksi puiden kaato, maatyöt ja salaojitukset on tehtävä ennen kuin itse rakentaminen alkaa. Perustusten teon jälkeen vastaat itse perustusten sisä- ja ulkopuolen täyttötöistä sekä ulkopuolen sadevesi- ja routalevyasennuksista.

  Talopaketti-toimituksessa vastaat itse talosi perustustöiden suunnittelusta ja aikatauluttamisesta.

 3. Sisustuksen valinta (noin 1 päivä)

  Muuttovalmis-toimituksessa Kannustalon sisustussuunnittelija on apunasi valitsemassa lopullisia pintamateriaaleja ja suunnittelemassa tyylikästä kokonaisuutta.
  Pohjana on tarjousvaiheen vakiotaso tai erikseen sovitut tuotteet. Myös keittiön, kylpy-huoneen ja muiden vastaavien tilojen kiintokalusteet ja sisustusratkaisut suunnitellaan toiveidesi mukaan.

  Sisusta itse- ja Talopaketti-toimituksissa suunnittelet itse sisustuksen ja teet pinta- ja kalustetyöt hankkimillasi materiaaleilla ja omassa aikataulussasi.

 4. Rakentaminen tehtaalla (1-2 päivää)

  Kaikki talosi elementit rakennetaan Kannustalon tehtaalla huolella valituista, laadukkaista materiaaleista ja luotettavalla puusepäntaidolla. Kannustalon saama FC-varmennusmerkintä kertoo, että elementtien valmistus ja laadunvalvonta täyttävät kansalliset arviointi-kriteerit.

  Toiminnan laatua valvotaan jatkuvasti. 

  Elementit suojataan tehtaalla kuljetusta varten.

 5. Rakentaminen työmaalla (12-14 viikkoa)

  Toimitus. Ulkoseinäelementit, katonkannattajat ja valitsemasi rakennusmateriaalit toimitetaan tontillesi. Kannustalo vastaa tavaroiden vastaanotosta työmaalle. Rakennusaikainen siivous sisältyy vakiohintaan.

  Asennus. Muuttovalmis- ja Sisusta itse
  -toimituksissa talosi tehdään ulkopuolelta täysin valmiiksi ulkomaalausta lukuunottamatta. Sisäpinnat rakennamme levyvalmiiksi ja valamme lattiat. Talopaketti-toimituksessa asennamme talosi vähintään säältä suojaan -vaiheeseen.

  Talotekniikka asennetaan yhtä aikaa muun rakentamisen kanssa Muuttovalmis- ja Sisusta itse -toimituksissa. 

  sinä vastaat

  Talopaketti-toimituksessa hankit itse talotekniikan suunnittelun ja toteutuksen. Rakennat itse talosi valmiiksi, omassa aikataulussasi. Pinta-, sähkö- ja lvi-materiaalit eivät sisälly toimitukseen. 

   

 6. Sisätilojen työt (17-18 viikkoa)

  Muuttovalmis-toimituksessa rakennamme kotisi täysin valmiiksi. Asennamme pintamateriaalit ja kiintokalusteet, rakennamme kaikki suunnitellut tilat, kuten saunan, keittiön ja kylpyhuoneen. Listoitamme lattian ja viimeistelemme kotisi muuttovalmiiksi. 

  Sisusta itse- ja Talopaketti-toimituksissa hankit itse pintamateriaalit, kalusteet, kodinkoneet ja muut sisustustarvikkeet ja viimeistelet kotisi oman aikataulusi ja mie-lesi mukaan. 

Kannustalon muuttovalmiin talon rakentaminen elementtitoimituksesta luovutukseen kestää 6–8 kuukautta.