Talon rakentamisen vaiheet

Rakentamisen vaiheet

 1. TONTTI

  Uuden kodin rakentaminen lähtee tontin löytämisestä. Tontin sijainti usein määrää millaisen talon alueelle saa rakentaa (esimerkiksi kerrosluku ja kattokaltevuus). Lisäksi tontin muoto ja ilmansuunnat vaikuttavat merkittävästi kodin tilojen suunnitteluun.

 2. TOIMITUSTAPA

  Haluatko osallistua talon rakentamiseen itse vai hoitaa rakentamisen mahdollisimman helposti? Muuttovalmis-toimituksessa talo rakennetaan sinun toiveiden mukaan täysin valmiiksi, avaimet käteen -periaatteella. Sisusta itse -toimituksessa rakennamme kotisi valmiiksi levypinnoille - hoidat sisustuksen itse. Talopaketti-toimituksessa toimitamme elementit tontille ja asennamme haluamaasi asennusvalmiuteen saakka.

 3. TALOMALLI

  Aloita valitsemalla mallistostamme sinulle ja perheellesi sopiva pohjaratkaisu. Pohjaratkaisua voidaan muokata toiveidesi mukaan. Julkisivutyyli on vaihdettavissa ja muokattavissa.
  Jos et löydä mallistostamme sinulle sopivaa valmista pohjaa, voimme toteuttaa kotisi myös sinun piirrustuksien pohjalta.

 4. TYYLI

  Mistä tyylistä tykkäät? Moderni vai perinteinen? Kolahtaako klassinen Aurora, Rauhala tai Vihervaara vai oletko modernin Harmajan tai Ladon ystävä?

 5. LUONNOS JA TARJOUS

  Kun haaveet ovat hahmottuneet, olet ollut yhteydessä alueesi Kannustalo-myyjään ja saanut hänen kauttaan luonnoksen ja tarjouksen uudesta Kodistasi, on hyvä aika jutella pankinjohtajan kanssa. Toivottavasti haaveet ja todellisuus kohtaavat suotuisasti!

 6. TALOKAUPPA

  Talokaupan solmimisen myötä asiat lähtevät rullaamaan. Rakennuslupa ym. virallisten papereiden täytyy olla kunnossa ennen projektin aloittamista. Älä huoli – Kannustalon talomyyjä auttaa ja opastaa tarpeen mukaan!

 7. PERUSTUS

  Oli valintasi sitten Talopaketti tai Muuttovalmis, tarvitaan perustus. Muuttovalmissopimukseen voi sisällyttää myös perustukset tai hoitaa sen itse. Pääasia on, että tukeva kivijalka seisoo jyhkeänä tontilla, kun rakentaminen alkaa.

 8. PAPERITÖITÄ

  Rakennusluvan käsittelyaika on n. 4-24 viikkoa kunnasta riippuen.

 9. OMAAN KOTIIN

  Muuttovalmis
  Muuttovalmis-toimituksessa talokaupan jälkeen aloitetaan uuden kodin sisustussuunnittelu. Ensin on tapaaminen kalustemyymälässä, jossa käydään läpi kaikki kodin kiintokalusteet. Sisustuksen pintamateriaalit valitaan Kannustalon sisustusstudiolla.
  Myös kodin sähkö- ja lvi-suunnitelmat käydään huolella läpi ammattilaistemme kanssa.

  Työt tontilla alkavat rakennusluvan saamisen jälkeen. Rakennusaika vaihtelee talomallista ja talon valmiusasteesta riippuen. Se on noin 6-8 kk. Sitten on aika muuttaa uuteen Kotiin!

  Talopaketti
  Talopaketti-toimituksessa asennamme kotisi yleensä vesikattoon saakka tai sitten kokonaan ulkoapäin valmiiksi. Voit jatkaa oman Kotisi rakentamista haluamallasi tavalla: mahdollisuuksien mukaan itse tehden tai Kannustalo-myyjän paikallista yhteistyöverkostoa hyödyntäen.

  Lisää tietoa saat alueesi myyjältä.