Lato metsän keskellä

Uusi rakentajatarina!

Lue tarina

Rakentaja­tarinoita – Suomen kauneimpia koteja

Rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti, Me teemme Koteja. Olemme koonneet tänne rakentajatarinoita toimittamistamme kauniista omakotitaloista, osa niistä on perinteisiä talopaketteja osa muuttovalmistoimituksia – kaikki Koteja. Tervetuloa tutustumaan Suomen kauneimpiin Kannustalo-Koteihin!

Lato metsän keskellä

Pilvi ja Jarkko Vuorelan rakennusprojekti sai alkunsa perhepiirissä tapahtuneesta tragediasta. Vihdoin rohkeus riitti toteuttaa yhteinen pitkäaikainen unelma. Nyt metsän keskellä Sipoon Pigbyssä asuu onnellinen perhe.

Lue lisää

Golfkentän laidalla

Aiemman vapaa-ajan kotinsa itse rakennuttaneet Viktoria ja Timo Herskoi eivät voineet uskoa, kuinka vaivattomasti Kannustalon Muuttovalmis-talo valmistui. Nyt he viettävät paljon aikaa Auma-talossaan Nordcenterin golfresortissa.

Lue lisää

Paluumuutto Loviisaan

Loviisan ulkosaaristoon merenrantatontille rakentanut perhe kertoo Kannustalon perinnetalon rakentamisesta vanhaan kalastajakylään.

Lue lisää
lato 136 musta terassi

Pikimusta Lato

Anu ja Jari Tuomikoski olivat päättäneet rakentaa mustan Kannustalon Ladon jo kauan ennen kuin löysivät tontin Espoon Tillinmäestä.

Lue lisää

Pitkän kantaman suunnitelma

Lamun perhe rakennutti itselleen ajattoman kodin, jonka valmistuttua sisustuslehdet voi vaikka polttaa – jos malttaa. Mitään ei nimittäin uudisteta vähään aikaan.

Lue lisää

Kirppishaukka ja ihmemies

Samaan aikaan kun Vähäjylkät rakensivat, Elinan lapsena käymää Siivikkalan koulua alettiin saneerata. Perhe asui 90 neliön vuokra-asunnossa, josta yksi huone oli täynnä Elinan remonttityömaalta pelastamaa rompetta. Rakennusmiehetkin ihmettelivät, mitä Elina kaikelle tavaralle oikein tekee.

Lue lisää

Kohti unelmaa

Yrittäjäpariskunta Suvi ja Juha-Pekka Viitanen haluaa asua maalla, metsän reunassa ja järven rannalla. Matka kaupunkiin ja sen tarjoamiin palveluihin täytyy olla kuitenkin lyhyt. Tampereen Teiskossa kaikki nämä toiveet toteutuvat.

Lue lisää

Vihdoin uuteen kotiin!

Vuosien jahkailun jälkeen Jenna ja Jukka Oksaharju rakennuttivat täysin räätälöidyn Kannustalon Helsingin Paloheinään. Kuinka eteni nelilapsisen perheen rakennusprojekti?

Lue lisää

Sanoimme tahdon - niin toisillemme kuin Kannustalolle

Kannustalon muuttovalmiskonseptilla ensirakentajakin onnistuu. Hanna ja Henri Heikkinen rakensivat unelmiensa Harmajan Espooseen lähelle luontoa ja kaupungin kehittyviä palveluita. Rakentaminen eteni niin mallikkaasti, että pari päätti järjestää myös häät samaan aikaan.

Lue lisää

Yhden naisen projekti

Kun pohjalainen yrittäjänainen jotain päättää, niin sen hän myös tekee. Marjo Ahola-Arvo haaveili Kannustalon Ladosta. Lopulta ajatus sai tuulta alleen. Nyt viisihenkinen perhe asuu Marjon rakennuttamassa talossa Kokkolan Vikåssa.

Lue lisää

Tarkkaan suunniteltu

Karoliina ja Severi Läspä ovat rakennus- ja sisustusalan ammattilaisia. Vapaa-ajan kodin pohjakuvia pyöriteltiin niin kauan, että kaikki tarvittava saatiin mahtumaan 80 neliöön. Kannustalon Harmaja on rakennettu millipelillä.

Lue lisää

Tarkan budjetin talo

Hanna ja Eero Jokirinne ovat rakentaneet Kannustalon Suomen Lohjan Asuntomessualueelle. He kertovat, kuinka on mahdollista pysyä tiukassakin budjetissa.

Lue lisää

Rallikuskin musta Lato

Kolmannen polven rallikuski Niclas Grönholm on rakentanut Kannustalon mustan Ladon kotitilansa maille Inkooseen. Kisamatkoilta on kiva palata kotiin, jossa odottavat avovaimo Anna ja 4-vuotias Eelis.

Lue lisää

Valon leikkiä

Riittävä ennakointi ja hyvä suunnittelu takaavat unelmien kodin toteutumisen. Marin ja Timon kodin keskeisin tila eli keittiö suunniteltiin viimeistä piirtoa myöten jo ennen kuin lopulliset talokaupat tehtiin.

Lue lisää

Tarpeet muuttuvat ajan myötä

Johanna Högväg ja Nisse Nybäck muuttivat keväällä 2017 lastensa kanssa perheelle räätälöityyn Kannustalon Latoon. Reilun kolmen vuoden aikana ajatukset tilan käytöstä ovat muuttuneet. Nyt huonejärjestys ja piha suunniteltaisiin uudella tavalla.

Lue lisää

Villa Solstrand

Remonttihaaveista kasvoi oma Harmaja-koti.

Lue lisää

Honkain keskellä

Tässä kodissa asuu Heidi, Toni ja kolme lasta. Perhe asui pitkään pääkaupunkiseudulla ja heillä oli jo tontti Espoosta ja kivitalon piirustukset valmiina, kun he päättivätkin muuttaa takaisin synnyinseudulle Keski-Pohjanmaalle, lähemmäksi sukulaisia.

Lue lisää

Valkea kuin Kuura

Tämän vuoden joulutalomme on tunnelmallinen Villa Kuura Lohjalta. Perhe ihastui 1-kerroksiseen Aurora-talomalliin, jota muokattiin heidän toiveitaan vastaavaksi.

Lue lisää

Koti lasten ehdoilla

Linn ja Robert suunnittelivat muutaman vuoden perheelleen sopivaa taloa. Nyt räätälöidyssä Lato-malliston talossa asuvan perheen haave on toteutunut. Talo on suunniteltu sitä ajatellen, että arki sujuu lasten kanssa mahdollisimman helposti.

Lue lisää

Harmajasta Willa Aawa: ”Meri ja luonto ovat osa kotiamme”

Suunnittelun lähtökohtana oli valmis talomalli, joka muokattiin persoonalliseksi ja haastavalle kalliotontille sopivaksi yhdessä arkkitehti Tiina Pyykön kanssa.

Lue lisää

REETAN NÄKÖINEN LATO

Reetta Tokola haaveili oman talon rakentamisesta ainakin kymmenen vuotta. Katseli taloja, selaili esitteitä, etsi valmista mummonmökkiä. Lopulta tuli aika toteuttaa unelmia. Syntyi Reetan oma Lato – Ko-To-La. Nimessä yhdistyvät koto, lato ja Tokola.

Lue lisää

Aivan täydellinen Rauhala virittäytyy jouluun

Kolmas kerta toden sanoo. Kun Sassa ja Joni Suna rakensivat kolmannen yhteisen talonsa, he valitsivat Kannustalon Rauhalan. – Tässä kodissa emme muuttaisi mitään, he sanovat tyytyväisinä valmistellessaan kotiaan jouluun.

Lue lisää

JUHAN JA PÄIVIN BEACH HOUSE ON LOPPU­ELÄMÄN KOTI

Perheellä oli haaveissa beach house -tyyppinen koti, jossa olisi monta kattolyhtyä, erkkereitä ja lasiterassi. Onnistuisiko kaiken toteuttaminen talotehtaassa?

Lue lisää

Mustista LEGO-palikoista upeaksi atrium-Harmajaksi

”Kannustalon kanssa homma lähti heti käyntiin. Rakentaminen oli helppoa, sillä saimme koko ajan asiantuntija-apua”. Heidi ja Juha Rouhiainen halusivat rakentaa U:n muotoisen, modernin talon. Koti toteutettiin perheen ideoiden pohjalta Harmajan hengessä.

Lue lisää

Pariskunta rakensi unelmiensa Lato-kodin

Kun elämä haastaa uskaltamaan, ei aina ole helppoa olla rohkea. Katrin vakava sairastuminen antoi Katrin ja Juhan unelmille siivet: he päättivät rohkeasti rakentaa talon itse ja toteuttivat haaveilemansa omakotitalon rakentamisurakan.

Lue lisää

Tarina, jota ei koskaan kerrottu

Haaveilimme monen muun nuoren parin tavoin omasta talosta. Saimme tontin, joka sijaitsee kauniisti virtaavan Seinäjoen rannalla. Totesimme vanhan talon korjauksen mahdottomaksi ja päätimme purkaa vanhan ja aloittaa uuden rakentamisen.

Lue lisää

Villa Walo

Laura Valo ja Kimmo Heinonen olivat rakentamassa Rauhala-taloonsa isoa terassia, kun he päättivät muuttaa suunnitelmaa ja tehdä terassista lasitetun kuistin.

Lue lisää

Ystävät tulivat apuun

Kuopiolainen Sopasen perhe rakensi itselleen jo toisen Kannustalon. Juuri kun uuteen kotiin oltiin muuttamassa, tapahtui jotakin, joka tuntui pysäyttävän koko perheen elämän. Onneksi ystävät tulivat apuun.

Lue lisää
räätälöity kannustalon aurora talomalli

Muutto­valmis räätälöity Aurora

Talon asiakas oli ihastunut messuvoittaja Auroran tyyliin. Hän tilasi ensimmäiset taloesitteet jo vuonna 2005. Haaveissa oli rakennuttaa jonain päivänä muuttovalmis, räätälöity Aurora-tyylinen koti pääkaupunkiseudulle.

Lue lisää

Junnikkalan Aurora on ihmisten kohtaamispaikka

Kotimme suunniteltiin aktiiviseen arkikäyttöön. Talossamme on tunnelmaltaan ja toiminnoiltaan erilaisia tiloja lasten ja aikuisten tarpeisiin. yksi suosituimpia paikkoja erityisesti perheen nuorten kesken on piharakennus, joka tarvittaessa muuttuu vaikka nuorisotilaksi.

Lue lisää

Unelmista totta yhteistyöllä

Tämän kirjoituksen taustalla on kahden ikivihreän ensikertalaisen kodin suunnittelu- ja rakennustyö kaikkine kompurointeineen.

Lue lisää

Maalla tai kaupungissa - aina kuin kotonaan

Urbaani ja luonto ovat yhdistyneet elämässäni läpi opiskelu- ja työelämän. Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän kaipaan kotiseudulleni, omille juurilleni. Ykköskoti vaihtui vuosi sitten muutaman sadan metrin päästä isosta maalaistalosta pienen kosken rannalla seisovaan Harmajaan.

Lue lisää

Olemme opetelleet unelmoimaan

Elämämme aikana olemme opetelleet unelmoimaan. Unelmia on tarvittu erityisesti silloin, kun olosuhteet ovat olleet meitä vastaan. Vastoinkäymisiä on riittänyt ja kaikki unelmamme eivät ole toteutuneet – ainakaan vielä. Mutta moni toteutunut unelma on jo nyt ylittänyt villeimmätkin toiveemme.

Lue lisää

Talkojen toimiva talo

Ensimmäinen talomme oli malliltaan perinnetalo. Halusimme seuraavasta kodistamme modernin, sillä emme halunneet koti-ikävän iskevän. Harmaja on täyttänyt toiveemme toimivasta kodista.

Lue lisää

Unelmamme asettui luonnon keskelle

Asuimme jonkin aikaa Helsingin keskustassa, mutta pian harrastimme sunnuntaisin asunto- ja tontti-ilmoitusten lukemista. Autoomme kertyi tuhansia kilometrejä etsiessämme unelmakotia. Tavoittamattomana haaveena oli kivinavetta järvenrannalla, se ei ehkä toteutunut, mutta saimme tilalle jotain yhtä hyvää.

Lue lisää

Unelma omasta Kodista

Koti on elämän tärkeimpiä asioita. Koti kuvastaa asukkaidensa unelmia elämästä, kodin pitää tuntua kodilta. Siellä pitää voida olla ja elää.

Koti räätälöitiin Rauhala 153 mallin pohjalta. Perhe valitsi toimitustavaksi räätälöidyn talopakettitoimituksen, josta yhteistyökumppanit jatkoivat rakentamista.

Rapattu Rauhala-Koti

Hyvin suunniteltu piha vastaa koko perheen toiveita: pojille oma leikkipaikka, isälle kasvihuone ja äidille upea terassi, jolta voi ihailla pihaa ja seurata lasten leikkejä.

Lue lisää

Sisustus­suunnittelijan oma Harmaja: ”Halusin kerralla valmiin kodin”

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala oli mukana ideoimassa Harmaja-mallistoa. Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä toimiva koti kiireistä arkea elävälle ja yhteistä aikaa arvostavalle perheelle. Aluksi oli puhe vain yhdestä talomallista, mutta työn edetessä mallisto kasvoi – ja myös Helenasta itsestään tuli Harmaja-rakentaja. Helena rakennutti Harmaja-mallista itselleen kakkoskodin Savon sydämeen.

Lue lisää

Tunnelmallinen Vihervaara Kokkolassa

Asiakkaan toiveiden mukaan suunniteltu tunnelmallinen omakotitalo. Kokkolalainen viisihenkinen yrittäjäperhe ihastui Hämeenlinnan asuntomessujen messuvoittaja Vihervaaraan. Sen pohjalta alettiin räätälöidä perheen toiveiden mukaan tontille sopivaa kokonaisuutta.

Lue lisää

Lapsiperheen Aurora

Joskus vuosia sitten kauhajokinen Kirsi jutteli ystäviensä kanssa maailmasta ja sen kiinnostavista kolkista. Kumpi kiinnostaa enemmän: Amerikka vai Afrikka? Kirsi tokaisi eteläpohojalaisen pontevasti: ”En voisi kuvitellakaan työntäväni lastenvaunuja jossain Niagaralla!”. Kuinkas sitten kävikään?

Lue lisää

Vihervaara HARMAJA ulkoasulla

Asiakasperhe ihastui messuvoittaja Vihervaaran toimivaan pohjaratkaisuun. Samanaikaisesti heitä miellytti Harmaja-malliston julkisivujen moderni arkkitehtuuri. Suunnittelijamme toteuttivat perheen toiveet tontin vaatimukset huomioon ottaen. Tässä lopputulos.

Lue lisää

Villa Vaahtokarkki

Mari ja Anssi Tullilan perheen herttainen koti, blogistakin tuttu Villa Vaahtokarkki, lähti liikkeelle hetken oikusta.

Lue lisää

Kakkoskodista tuli ykköskoti

Keski-Suomessa asuva lapsiperhe rakensi kakkoskodin järven rannalle Sotkamoon, Kainuuseen. Kodin suunnittelu lähti liikkeelle Kannustalon Harmaja-mallistosta ja se toteutettiin Kannustalon räätälitoimituksena.

Lue lisää

Ei ihan tavallisia rakentajia

Ajattelimme rakentaa talon, mutta huomasimme pian, että talon ohessa rakensimme elämäämme – pienistä palasista. Lopputulos on kaunis. Tämä on perheemme suuri kertomus.

Lue lisää

Harmaja meren rannalla

Harmaja meren rannalla. Koti ja kesämökki löysivät rannalla yhteisen sävelen.

Lue lisää

Harmaja verivaahteroiden katveessa

Eija ja Tapio Niemi suunnittelivat muuttoa Mäntsälän keskustaan pitkään ja hartaasti. Muutaman vuoden Harmajassa asuttuaan pariskunta ihmettelee, mikseivät he muuttanee ihmisten ilmoille jo ajat sitten.

Lue lisää

Purolan Rauhala

Perhe rakensi unelmiensa Kodin perintömaille, jossa suku on asunut jo viiden sukupolven ajan. Perhe sanoo, että muutto pienestä kerrostaloasunnosta isoon taloon oli huima hyppäys, mutta tärkeintä on ollut se, että lapset saavat asua nyt luonnon keskellä lähisuvun ympäröimänä.

Lue lisää
kuvassa kannustalon aurora harmaan värisenä

Muuttovalmis Aurora

Tervetuloa tutustumaan Oravaisten tehtaallamme rakennettuun kaksikerroksiseen muuttovalmiiseen Auroraan. Talo on tehty moduulitekniikalla: Kaikki pinnat – parketit, tapetit ja laatat – sekä keittiö, pesuhuoneet ja sauna tehtiin valmiiksi tehtaalla. Rakennusaika tontilla oli vain muutama viikko. Tämän nopeammaksi rakentaminen ei voi tulla!

Lue lisää

Aurora – valon talo

Kun teimme päätöksen tontin hankkimisesta, oli talomallikin jo valmiiksi mietitty: siihen sopii vain yksi talo, Heinolassa 2004 esitelty ”valon talo”, Aurora.Meillä oli vahva visio Aurorastamme jo suunnittelupöydällä ja sisustus syntyi samaan aikaan talon pohjaratkaisuja miettiessä.

Lue lisää

Valoisa Lato

Perheen lapset ovat muuttaneet pois kotoa. Vanhemmat rakensivat vapaa-ajankodikseen Ladon, jossa on taiturimaista tilankäyttöä sekä tilaa myös viikonloppuvieraille.

Lue lisää

Kalarannan Harmaja

Kaupunkikodin vastapainoksi saaristoon rakennetusta vapaa-ajantalosta on tullut kaivattu rentoutumispaikka.
Sisustusta lämmittää runsas puunkäyttö, jota on arkkitehdin piirtämissä ja puusepän taidokkaasti toteuttamissa kiintokalusteissa, liukuovissa ja alaslasketuissa katoissa.

Lue lisää

Hormajärven ylväs Ainola

Kun näin ensimmäisen kerran Hormajärven upeat maisemat, niin totesin että tämähän on kuin äidin lapsuuden ajan Karjalasta. Olimme nähneet asuntomessuilla Kannustalon Ainolan vuosia aikaisemmin ja siinä oli talo, joka sopisi tontillemme. Villa Vanamoksi ristityn kotimme sisustus on rönsyilevän romanttista ja talon ulkoinen ja sisäinen muotokieli on suunniteltu yhteneväiseksi.

Lue lisää

Aurora järven rannalla

Tottijärven Aurora näkyy jo kaukaa ja sieltä näkee kauas. Komean kartanon valoisa sisäpuoli ja komea ulkopuoli ovat sopusoinnussa keskenään.

Lue lisää

Kaksikerroksinen Vihervaara

Tämä Kannustalon Vihervaara -koti on jo perheen neljäs omin käsin Talopaketista rakentama koti.

Lue lisää

Valkoinen Harmaja

Vuosien haaveilu toteutui ja perhe viettää onnellista elämää valkoisessa Harmajassa. Koti on valoisa ja avara ja suunniteltu sillä mielellä, että tilat toimivat lapsiperheen arjessa.

Lue lisää

Elämää unelmien Ladossa

Muotoilija Ulla Koskisen ja Sameli Rantasen perheelleen sunnittelema Koti oli lähtökohtana Kannustalon Lato-mallistolle. Ankaran selkeälinjainen, ikiaikainen muotokieli on saanut innoituksensa perinteisestä suomalaisesta Ladosta. Sen rehellinen tunnelma koskettaa maanosasta ja kulttuurista riippumatta.

Lue lisää

Vihervaara Tuusulassa

Vihervaara-talossamme on paljon avaraa tilaa, mutta silti kokonaisuus tuntuu kodikkaalta. Talon keskellä oleva korkea ja avoin tila luo tunteen, että tilassa on helppo hengittää.

Lue lisää

Vihervaara Kalajoella

Tämä Vihervaara suunniteltiin Long Island 180 –mallin pohjalta yhteistyössä rakentajaperheen kanssa. Talon julkisivuja leimaavat jyrkästä katosta nousevat tunnelmalliset kattolyhdyt ja ylellisen iso, osittain lasitettu terassi.

Lue lisää

Moderni Rauhala

Alussa lähdimme liikkeelle perinteisestä Rauhalasta, mutta yksi asia johtaa usein toiseen ja lopulta jossakin vaiheessa ihastuimme Rauhalan modernimpaan ulkoasuun.

Lue lisää

Aurora Nurmijärvellä

Muutama vuosi sitten asuimme vielä viihtyisässä omassa kerrostaloesunnossa Espoossa. Meillä ei ollut tarkoitusta lähteä rakentamaan omaa taloa. Toisin kuitenkin kävi.

Lue lisää

Ladon valoisaa kauneutta

Kolmilapsinen perhe rakensi itselleen kodiksi Ladon, joka on täynnä valoa, väriä ja elämäniloa. Valkoiset pinnat ja Kannustalon erikoiskorkea huonekorkeus korostavat tilantuntua. Isot maisemaikkunat yhdistävät sisätilat luontoon.

Lue lisää

Rauhala paritalo

Kannustalon valmiista malleista voidaan tehdä myös helposti paritaloja. Kaksi siskosta rakensi tämän mansardikattoisen Rauhala-paritalon vanhaan pihapiiriin Vihtiin. Räätälöidyn kodin pohjaratkaisu suunniteltiin Rauhala 153 -mallin pohjalta.

Lue lisää

Linnamäen kupeessa ihana Aurora

Kun Porvoon kaupunki huutokauppasi kolme tonttia Linnamäen kupeessa syksyllä 2010, Anette ja Bob Sundström ajattelivat: ”Nyt tai ei koskaan!”.

Lue lisää

Harmaassa Aurorassa

Johanna Kähkönen uskoo vahvasti siihen, että kun on saavuttanut jotain oikein ihanaa itselle, niin sitä ei saa piilottaa muilta. Onnesta ja sen mahdollisuudesta pitää kertoa muillekin!

Lue lisää

Väriterapiaa Huvikummussa

Koillismaalla asuva perhe ihastui messuvoittaja Rauhalaan. Sen pohjaratkaisua räätälöitiin perheen toiveiden mukaan.Talo sai nimekseen Huvikumpu.

Lue lisää