KUVAT Krista Keltanen

Kaupungista maalle

Maaseudun rauhasta vanhassa talossa haaveillut pariskunta päätti tuloksettoman etsinnän jälkeen rakentaa Ladon miehen lapsuudenmaisemiin.

Lato sopii oivallisesti sekä kaupunkiin että maalle. Suoralinjaisen talon rakennuskustannukset pysyvät aisoissa. Talo on pelkistetty. Sen puhdas muoto ihastuttaa kaikkia, joiden sydän sykkii hyvälle muotoilulle. Lato on tyylikäs ja eleetön. Se ei pröystäile. Silti se tekee vaikutuksen. Tämä Räätälöity Lato nousi talkoovoimin maaseudulle. Kauas kaupungin vilinästä.

Ladon sydän on yhtenäinen keittiö-oleskelutila, jossa koko perhe viihtyy yhdessä tai omiaan puuhaillen.

Vastakkain sijoittuvat isot maisemaikkunat ja valkoiset pinnat korostavat tilan avaruutta.

Veistoksellisuutta. Pitkiä näkymiä tilasta toiseen. 

Valossa kylpevä näkymä aukeaa heti eteiseen astuttaessa. Ladossa maisema tulee osaksi sisustusta. Vuodenajat muuttavat tiloja ja tunnelmia.

Harmaan sävyt luovat rauhallisen taustan. Mustaa, valkoista ja harmaata, mausteena muutama väripilkku.

Lato on mielenkiintoinen koti, sillä sen tilankäytössä ja muotoilussa voi aistia vaikutteita sekä modernista loft-asumisesta että vanhan ajan tuvasta.

Veistoksellisuutta ja mestarillista tilankäyttöä.

Ladossa on juuri sopivasti myös intiimimpiä tiloja jotka rytmittävät kodin muotokieltä ja luovat rauhallisia sopukoita, joihin voi käpertyä.

Makuuhuone kylpee aamun valossa. Arkkitehtimme ovat mestareita tilankäytössä. Talon asemointi tontille on todella suuressa roolissa sinä, miten koti elää valon mukaan päivän aikana. Hyvin asemoidussa kodissa valo ei häikäise vaan toimii upeasti kodin luonnollisena valasituksena, perheen arkirutiineja seuraten.

Kodinhoitohuoneen keltaiset kaapinovet luovat aurinkoisen piristyksen värimaailmaan. Saunaosaston luonnollliset materaalit luovat rauhallisen ympäristön rentoutumiselle jolle märkätilojen tumma lattialaatta antaa sopivaa kontrastia.

Pelkistetty ja moderni, avara ja ajaton koti istuu maalaismaisemaan kuten ladon kuuluukin – ihan kuin se olisi ollut siinä aina.

Ladon julkisivulle ominainen pitkänomaisuus, jota kapeat, korkeat ikkunat rytmittävät. Lato on tyylikäs ja minimalistinen. Tyyliltään se on iätön. Pitkälle ikkunaseinälle voidaan asentaa myös seinän suuntaisesti liukuvat puusermit, jotka tuovat tarvittaessa yksityisyyttä sisätiloihin.

Tämän kodin koko tarinaan voit tutustua Jonna Kivilahden ja Krista Keltasen kirjasta 12xKoti.

Lato 148

Perheen koti perustuu Lato 148 -malliin

tutustu tästä