Kannustalo palasi palkinto­sijoille asunto­messujen yleisö­äänes­tyksessä

Kannustalon Harmaja Saimaa sai pronssia Mikkelin asuntomessujen yleisöäänestyksessä.

Kaksi ensimmäistä sijaa menivät hirsitaloille, kohteelle numero 5 Wave ja kohteelle numero 9 Villa Saimaan Helmi.

Messukävijät arvostivat erityisesti Kannustalon Harmaja Saimaan tilaratkaisua, isoja terasseja ja talon sopivuutta tontille – luonto tuli osaksi kotia.


Lue lisää messu­tuloksista

Näin messukävijät arvioivat voittajataloja
(LähDe: MESSUTUTKIMUS 2017, Suomen ASUNTOMESSUT)

asuntomessut-2017-tulokset-paras-talo

Suomessa ennennäkemätöntä puutaloarkkitehtuuria edustava Wave, kohde 5, kiinnitti messuvieraiden huomion vauhdikkaalla muotokielellään. Ensimmäiselle sijalle kiivennyt ja persoonallisella ulkonäöllään erottuva koti sai kehuja myös rakennusmateriaaleistaan sekä laatutasostaan. Toiselle sijalle nousi vastakohtana Waven kaareville muodoille Villa Saimaanhelmi, kohde 8, jonka puhdaslinjainen ja moderni arkkitehtuuri viehätti kohteeseen tutustuvia. Villa Saimaanhelmi sai kiitosta valoisuudestaan. Nelihenkiselle perheelle suunniteltu, kohde 6, Kannustalon Harmaja Saimaa sijoittui kolmannelle sijalle. Asiakasperheen toiveiden mukaan suunniteltu lofthenkinen koti erottui muista erityisesti terasseillaan.

asuntomessut-2017-tulokset-paras-sisustus

Paras Sisustus -äänestyksen voittajan sisustuksessa, Wave kohde 5, on annettu tilaa luonnonmateriaaleille. Puu- ja kivipinnat tuovat tähän kotiin rauhallista tunnelmaa. Kiitosta saivatkin tämän kodin pintamateriaalit sekä kodin korkea laatutaso. Toiselle sijalle kohonnut Villa Saimaanhelmi, kohde 8, sai myös messuvierailta kehuja käytännöllisistä sisustusratkaisuistaan sekä harmonisesta värien käytöstään. Upeat suuret ikkunat tuovat luonnonvaloa tähän kotiin. Pronssisijan saavutti Harmaja Saimaa, kohde 6. Kohteen avarat tila- ja sisustusratkaisut olivat erityisesti messuvieraiden mieleen. Myös kohteeseen valitut pintamateriaalit sekä paikoitellen rohkeakin värien käyttö saivat ääniä.

asuntomessut-2017-tulokset-paras-piha

Waven, kohde 5, luonnonmuotoja mukaileva ja metsämaisemaan sulautuva piha sai ulkonäöllään messuvieraiden huomion. Suuret terassit sekä kokonaisuuden huomioon ottava pihasuunnitelma toivat voiton Paras Piha -äänestyksessä. Myös toisen sijan saavuttanut Harmaja Saimaa, kohde 6, on saanut ääniä luontoa kunnioittavalla pihasuunnitelmallaan. Luonnonmukaiseen tilaan osittain jätetty piha viettää kohti järveä tarjoten huimat näköalat terasseilta. Tämän kodin piha-alueet ovat toimiva kokonaisuus. Villa Sukka, kohde 9, nappasi äänestyksen kolmikosta ehdottomasti eniten kehuja pihasuunnitelmallaan. Pihalla on hyödynnetty niin perinteistä pihakivetystä, kuin myös luonnonkiveä.

Tutustu Harmaja Saimaaseen


Asuntomessuvieraat hurmaantuivat Mikkelin kauneudesta

Asuntomessut järjestettiin tänä vuonna luonnon keskellä kauniissa järvimaisemissa Saimaan rannalla Mikkelissä. Messujen kantava teema asumisen vaikutus ihmisen hyvinvointiin rakentui ympäröivän luonnon, esillä olleiden 29 messutalon ja muun ohjelmasisällön kautta monipuoliseksi asumisen tulevaisuuteen luotaavaksi kokonaisuudeksi. Tänään julkistettujen kävijätutkimuksen sekä yleisöäänestyksen tulosten perusteella teema oli onnistunut myös messuvieraiden mielestä.

– Asuntomessuilla vieraili enemmän väkeä kuin edellisenä vuonna, vahvistettu kävijämäärä oli 134 479. Suurin osa viihtyi messualueella yli neljä tuntia. Vapaassa palautteessa annettiin erityistä kiitosta upeasta alueesta, mielenkiintoisista ja hienoista kohteista sekä yleisesti kokonaisuudesta, jonka uusi Saimaan rannalle syntynyt asuinalue muodosti. Lisäksi keskustelut levisivät digitaalisesti myös messualueen ulkopuolelle erittäin laajasti. Tämä kaikki kertoo meille, että rakensimme yhdessä Mikkelin kaupungin kanssa onnistuneen kokonaisuuden, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Asuntomessut uudistuivat Mikkelissä sekä fyysisesti messutapahtumassa että digitaalisesti. Kesällä lanseerattu AsukasAreena oli onnistunut kokeilu, jossa syntyi keskustelua asumisesta monissa eri tilaisuuksissa ja useiden asiantuntijoiden toimesta.

– Saimme hyviä oppeja tänä kesänä ja näiden onnistumisten kanssa on hyvä jatkaa ensi vuonna Poriin. Myös digitaaliset palvelumme kehittyivät entisestään. Messukohteisiin voi tutustua virtuaalisesti VR-palvelussamme vielä kesänkin jälkeen ympäri vuoden ja palveluun onkin tutustuttu jo yli 16 000 kertaa, Tuomaala lisää.

Asuntomessujen kävijätutkimuksen palauteosiossa korostuivat tänä vuonna kommentit messualueen kauneudesta.

– Tämän vuoden tutkimus kertoo meille sen, että messuilla kävi noin viidesosa Etelä-Savon koko asukasmäärästä. Kokonaiskävijämäärästä 20 % messuille tuli sekä Uudeltamaalta että Etelä-Savosta. Muualta tulleista messuvieraista reilu 40 % kiitteli Mikkeliä kauniiksi ja luonnonläheiseksi kaupungiksi. Joka neljäs messukävijä oli rakennus- tai remonttiaikeissa messujen aikaan ja rahaa tapahtumaan tulleet vieraat käyttivät messuilla ja messupaikkakunnalla noin 14 miljoonan euron verran. Messuvieraista 21% piti messuja erinomaisina, ja 94% hyvinä tai erinomaisina, tutkija Kari Tervonen Suomen Asuntomessuilta analysoi.

Wavelle yleisöäänien hyökyaalto

Kävijätutkimuksen yhteydessä järjestettiin myös Asuntomessujen Paras Talo -yleisöäänestys. Paras talo -äänestyksen voitti kohde numero 5, Wave. Kohde sai kaksikertaa enemmän ääniä kuin seuraavaksi sijoittuneet. Suomessa ennennäkemätöntä puuarkkitehtuuria edustava Wave kiinnitti messuvieraiden

huomion vauhdikkaalla muotokielellään. Honkatalojen persoonallinen ja erottuva koti sai kehuja myös rakennusmateriaaleistaan ja laatutasostaan. Arkkitehtisuunnittelijana talossa toimi Seppo Mäntylä M.A.R.K. Arkkitehtitoimisto Mäntylä Oy:stä.

Paras talo -äänestyksessä toisen sijan nappasi Villa Saimaanhelmi, myöskin Honkatalojen kohde (kohdenumero 8), jonka puhdaslinjainen ja moderni arkkitehtuuri viehätti kohteeseen tutustuvia. Paras talo -kategoriassa yleisöäänestyksen kolmas sija meni kohteelle 6, Kannustalon Harmaja Saimaa, jonka lofthenkinen koti erottui muista erityisesti terasseillaan.

Yleisöäänestys järjestettiin myös paras sisustus ja paras piha -kategorioissa. Yleisön mielestä paras sisustus oli niin ikään myös kohteessa Wave, joka voitti myös parhaan pihan kategorian. Toinen sija paras sisustus -kategoriassa meni kohteelle Villa Saimaanhelmi ja kolmas sija Kannustalon Harmaja Saimaalle, joka sijoittui toiseksi Paras piha -äänestyksessä. Kolmas sija Paras piha -äänestyksessä meni kohteelle Villa Sukka (kohdenumero 9).

« Takaisin ajankohtaisiin