Talomyyjä kertoo rakennus­prosessista

Oman kodin rakentaminen on asiakkaalle usein hyvin ainutlaatuinen projekti ja elämän suurin investointi. Kun puhutaan ikiomasta kodista, maailman tärkeimmästä paikasta, täytyy kaikki saada loksahtamaan kohdalleen.

Vaikka kodin rakentaminen on meille kannustalolaisille jokapäiväistä työtä, on jokainen uuden Kodin rakentaminen aina ainutlaatuinen, tärkeä ja monivaiheinen projekti, jonka toteuttaminen vaatii oman aikansa. Myös siksi, että moni haluaa puntaroida suuria ratkaisuja kaikessa rauhassa.

 1. Kun kokee selanneensa riittävästi nettisivuja ja taloesitteitä, on aika ottaa yhteyttä Kannustalo-edustajaan ja sopia tapaaminen.
 2. Edustaja kuuntelee ja kirjaa ylös asiakkaan toiveita. Yleensä kodin suunnittelu lähtee liikkeelle jostakin asiakkaan löytämästä, hyvästä pohjaratkaisusta. Siitä on hyvä muokata juuri se oikea Koti! Tapaamisen jälkeen suunnittelija piirtää asiakkaan toiveiden mukaisen pohjaratkaisun mahdollisimman ripeästi – muutosten ja jonossa olevien töiden määrästä riippuen aikaa kuluu muutamasta päivästä pariin viikkoon.
 3. Kun asiakas on tyytyväinen pohjakuvaan, Kannustalo laskee tarjouksen mahdollisimman ripeästi.
 4. Saatuaan tarjouksen, asiakas käy sen läpi edustajan kanssa ja yleensä pureskelee asiaa myös kotijoukolla. Kenties myös vertailee saamiaan tarjouksia keskenään. Tässä vaiheessa aikaa kuluu soutamisen ja huopaamisen määrästä riippuen muutama viikko.
 5. Asiakas tekee päätöksen, sopii tapaamisen edustajan kanssa. Talokauppa!
 6. Kannustalo piirtää asiakkaalle ennakkokuvat → varmistus, että kaikki on ok ennen lopullisia kuvia.
 7. Lupakuvien piirustus, 1-2 viikkoa.
 8. Rakennuslupapaperit kuntoon ja rakennusluvan hakeminen. Rakennusluvan saamisen nopeudessa on suuria paikkakuntakohtaisia eroja. Yleensä lupaprosessi vie 2 viikkoa.
 9. Perustussuunnittelijan hankkiminen ja perustussuunnitelmien teko.
 10. Vastaavan mestarin ja pääsuunnittelijan hankinta.
 11. Perustustyöt sekä perustusten materiaalihankinta.
 12. LVI-suunnittelija: suunnittelijan palkkaus ja suunnittelu.
 13. Sähkösuunnitelmien hyväksyntä (suunnitelma Kannustalolta).
 14. Keittiösuunnitelmat ja sisustussuunnittelu.

Kun kaikki nämä vaiheet lasketaan yhteen, ollaan niin pitkällä, asiakas on valmis ottamaan talopaketin vastaan tontille, keskimäärin prosessiin kuluu lähes puoli vuotta. Raksavaihe ennen uuteen kotiin muuttamista kestää yleensä 6-12 kuukautta riippuen siitä, millaisella joukolla talon rakentaminen pystytyksen päätyttyä jatkuu.

Kannustalon asentajat tekevät uuden kodin laajimmillaan ulkoapäin valmiiksi -vaiheeseen saakka. Siitä räätälöidyn Kannustalon rakentaja jatkaa eteenpäin haluamallaan tavalla: joko enemmän tai vähemmän itse tehden tai Kannustalo-edustajan vahvaa, paikallista ammattilaisverkostoa hyödyntäen.

Moni ensikertalainen yllättyy projektin kestosta ja esimerkiksi talvirakentamista suunnitteleville perustusten teon kanssa voi tulla kiire, jos vaikkapa rakennusluvan saaminen kestää odotettua pitempään. Kannustalon edustajat kyllä ohjaavat ja neuvovat joka vaiheessa, mutta on erittäin hyvä asia, jos asiakkaalla on realistinen käsitys projektin etenemisvauhdista jo alkuvaiheissa.


Etusivu » Näin rakennamme » Vinkkejä rakentajalle » Talomyyjä kertoo rakennus­prosessista