Willa Aawa – Koti meren rannalla -blogi

Blogi kertoo Gustafssonin perheen pitkäaikaisesta haaveesta, kodin rakentamisesta merenrannalle. Blogissa seurataan taloprojektin valmistumista ja sen eri vaiheita ylä- ja alamäkineen.

Kahden yrittäjän perheeseen kuuluu vanhempien Katjan ja Simon lisäksi kaksi jo aikuistumisen kynnyksellä olevaa nuorta Saara 15.v ja Sami 23v. Sekä koko perheen lellikki Sulo koira, joka on perheen innokas raksakaveri.

Rakennusprojekti on perheen jo neljäs ja tämän blogin tarkoituksena on tallentaa tämä tarina perheen omiin arkistoihin rakennuspäiväkirjana ja olla kenties toisille rakennusprojektiin lähteville innostuksen ja ideoiden lähteenä.

Reilu vuosi sitten päädyimme erään tutun kiinteistövälittäjän suosituksesta ihastelemaan näitä rantamaisemia.

Willa Aawa

034

Olimme hakeneet merenrantatonttia jo vuosia, mutta sopivaa vain ei ollut osunut kohdalle. Tämä tontti täytti kaikki toiveemme! Autotie perille, ei lossi tai lauttayhteyksiä, alle tunnin ajomatka töihin tai kaupunkiin, meri aukeaa ja rannassa riittää syvyyttä vaikka purjeveneelle, omakotitalon rakennusoikeus ja kohtuullinen hinta + tässä tontilla oli vielä se, että siihen saa rakentaa myös venevajan, jonka luvat on yleensä aika kiven alla.

035

037

Muistan vielä elävästi sen iltapäivän, miten miehen kanssa seisoskeltiin vierekkäin hiljaa tontin rantakalliolla ja kumpikin tiesi jo sanomattakin, että tässä se nyt on, meidän koti merenrannalla.

038

048

Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja tarjousten tekoon, mutta ymmärrettävästi myös joku / jotkut muutkin olivat kiinnostuneita tästä ihanasta tontista. Tästä alkoikin kova tarjouskilpailu, joka meinasi viedä kovahermoiselta yrittäjäparilta yöunetkin..

049

052

Kisa päättyi tällä kertaa meidän onneksemme ja saimme aloittaa yhteisen rakennusprojektin.

082

083

087

145


Seuraava