Willa Aawa – Talomallin valintaa

Keep it simple!

Olimme pitkään jo haaveilleet merenranta tontista ja myös talomalli oli haaveissamme jo kutakuinkin selvä. Toiveenamme oli moderni, tyylikäs ja pulpettikattoinen yksitasoinen koti. Talon pitäisi myös asettua meri – ja rantakalliomaisemaan luontoa kunnioittaen, eleettömästi ja rauhallisesti. Teemalla less is more, pitäisi löytää meille kiva koti?

Olisiko Kannustalosta myös muuhun kuin perinnetaloihin?

Kannustalot tunnetaan ehkä parhaimmin upeista perinnetaloistaan, hienoista ja koristeellisista puuyksityiskohdista, joten ensin ajattelimme, että Kannustalo ei tällä kertaa olisi se talotehdas vaihtoehto, joka voisi vastata toiveitamme. Päätimme kuitenkin käydä tapaamassa Turun Kannustalomyyjää Samia ja tiedustella, voisiko Kannustaloilta saada myös modernia talomallia? Samin ehdottama Kannustalojen Harmajan pohjaratkaisu viehätti meitä kovin. Se oli kompakti ja toimiva koti kahdelle aikuiselle ja siellä enemmän tai vähemmän oleville aikuistuville lapsille. Pohdintaa aiheutti se, että Harmajassa oli erilainen kattoratkaisu ja toiveenamme oli pulpettikatto? Pienellä pähkäilyllä ja yhteisellä suunnittelulla Kannustalon arkkitehdin kanssa saimme Harmajan muutettua pulpettikattoiseksi sekä lisättyä kumpaankin rakennukseen lasiterassit toiveemme mukaisesti.

Moderni lopputulos

Meillä oli päärakennukseen sekä muihin tontille sijoittuville rakennuksille monenlaisia toiveita. Päätoiveet olivat toimivuus, tyylikkyys, ja laatu.

wa_000

Päärakennuksen toiveissa oli paljon ikkunapinta-alaa, toimivuus ja selkeys. Olohuone ja keittiö / ruokailutila toivottiin yhtenäiseksi, jossa olisi mukava ja helppo viettää perheen kanssa yhteistä vapaa-aikaa, laittaa ruokaa ja jutella. Luonnon oma taideteos, eli upea merimaisema oli myös tärkeässä roolissa, joten ikkunapintaa toivottiin paljon. Olohuoneeseen toivottiin mahdollisimman isot ikkunat ja ilmavuutta. Merenpuoleisiin makuhuoneisiin toivottiin myös isot ikkunat ja lasiovet terassille. Talon päätyyn toiveena oli iso katettu ja lasitettu terassi, jossa voi ruokailla ja viettää hauskoja juhlia isolla porukalla ja mahdollisuus pidentää Suomen lyhyttä kesää.

wa_001

wa_002

Päärakennuksen lisäksi toivoimme erillistä saunarakennusta, joka jatkaisi luontevasti päärakennuksen kanssa samaa modernia linjaa. Isoa ikkunaa ja avointa näkymää merelle niin takkahuoneesta kuin saunan lauteiltakin. Sekä mukavat yöpymistilat meillä vieraileville ystäville ja sukulaisille. Myös pihasaunaan toivoimme katettua terassia, jossa voi ihailla syysmyrskyjä takkatulen lämmössä.

wa_003

wa_004

Tontille oli mahdollisuus rakentaa myös venevaja, josta toivomme arkkitehdiltä toimivaa suunnitelmaa. Venevajan hauska yksityiskohta oli Kannustalon arkkitehdin suunnittelemat pyöreät ikkunat rakennuksen kummassakin päädyssä.

wa_005

Autokatokseen piti saada mahtumaan kaksi autoa, sekä myös aina niin tarpeellista varastotilaa kaikenmaailman tavaroille ja ”härpäkkeille”, joita ilman ihminen ei voi elää…

wa_006

Kaikki toiveemme saatiin toteutettua sekä luontevasti sijoitettua rakennuksiin ja lopputuloksena oli toiveemme mukainen moderni ja tyylikäs kokonaisuus.


EdellinenSeuraava