Willa Aawa – Rautakaupassa

Ideoita ja uutuuksia rautakaupasta

Uuteen kotiin haluaa aina löytää jotain uutta ja erilaista. Monen rautakaupan ongelma on se, että ne myyvät samaa laattaa tai vesihanaa kuin toisessakin rautakaupassa ja henkilökunnan tietotaito materiaaleista ei ole aina ihan ajan tasalla.

sarokas
Me tykästyttiin Turun Sarokkaan tuotteisiin ja materiaaleihin. Sarokkaalta löytyi perustarvikkeiden lisäksi myös paljon uutuuksia ja erikoistuotteita.

Nykypäivänä voi netistä tilata ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Mutta se mitä netistä ei saa, on asiantuntemus ja tieto tuotteesta tai materiaalista. Sarokkaan henkilökunnalle todellakin täytyy antaa pointsit, koska he pelastivat meidät rakennusprojektimme aikana monesta pinteestä. Sarokkaalta saatiin hyviä ideoita ja ehdotuksia eri rakennusvaiheissa. Palvelu pelasi ja tuotteita ei tarvinnut odotella monta kuukautta.

Tässä muutamia poimintoja, mitä me löysimme kotiimme Sarokkaalta.

Parketti

Olohuoneeseen löydettiin Sarokkaalta tosi kiva viistetty reunainen tammilankkuparketti. Viistetty reuna tuo vähän ilmettä sekä näyttävyyttä lattiaan.

Olohuone
Olohuone
Parketti: Cezanne Tammilankku mattalakattu 14x180.
Parketti: Cezanne Tammilankku mattalakattu 14×180.

Takka

Olohuoneeseen olimme suunnitelleet mustaa ja pientä tunnelmatakkaa. Sarokkaan mallikappaleiden poistomyynnistä löytyi sattumalta Jotylin takka, joka oli juuri sellainen, jota olimmekin etsineet.

Olohuone + Takka
Olohuone + Takka
Takka: Jotyl 470F
Takka: Jotyl 470F

Päärakennuksen suihkut ja laatat

Löysin Pinterestistä todella upean suihkun joka oli upotettu kattoon, kooltaan ehkä metri x metri. Etsin sellaisen käsiini ja hinnaksi tuli hulppeat viitisen tonnia!!! Tämän kokoinen suihku tarvitsee aikamoisen vesimäärän, joten myyjä pyysi vielä tarkistamaan, että meidän vedenpaineet varmasti riittävät kyseiseen suihkuun. Voitte vaan arvata, että kun kysyin mieheltäni, joka jostain syystä on saanut lisänimen ”Nuuka Nikke” riittääkö meidän vedenpaineet, niin mitähän sain vastaukseksi…

Sarokkaalta onneksi sitten löydettiin samalla idealla kattoon upotettava Hansgrohen suihku, mutta pienempi kooltaan ja hinnaltaan. Johon meidän vedenpaineet (rahat) riittivät.

Hansgrohe Raindance 260x260 Air + ShowerSelect termostaatti
Sadesuihku: Hansgrohe Raindance 260×260 Air + ShowerSelect termostaatti

Yksi meidän favourite-löytö on meidän kauniit ”betonilaatat”. Vaaleampi sävy otettiin päärakennukseen ja tummempi pihasaunaan.
NR21 Cemento Gris 60×60 ja NR21 Cemento Cassaforma Gris 15×120
Saumalaastin väri Mapei Ultracolor Plus 112

Pihasaunan suihkut ja laatat

Pihasaunaan piti alun perin myös laittaa piiloasennussuihkut, mutta kun suihkuseinää muurattiin, niin muurari ei ollut ihan samalla kartalla meidän suunnitelman kanssa… Tämän pienen kömmähdyksen vuoksi piiloasennussuihkujen asentaminen olisi ollut tosi hankalaa, joten päädyimme Oras Optima 7192 sadesuihkuhanoihin. Tosin hieman epäilen, että miehelläni on ollut sormensa pelissä tässäkin kohtaa, sillä nämä pintasuihkut tulivat todella paljon halvemmiksi kuin ne suunnittelemani piiloasennussuihkut…

Pihasaunan suihkut
Pihasaunan suihkut

Laatat NR21 Cemento Black 60×60 ja NR21 Cemento Cassaforma Black 15×120
Saumalaastin väri Mapei Ultracolor Plus 114

Wc ja allashanat

Wc-tiloihin valittiin Idon seinä-wc:t, jotka ovat mukavan simppelit ja pelkistetyt.

Seinä WC: Ido Seven D Image.
Seinä WC: Ido Seven D Image.

Yksinkertaiset allashanat löytyi Oraksen Alessin mallistosta.

Allashanat: IL Bagno Alessi Dot by Oras 8612 allashana Bidetta käsisuihkulla ja IL Bagno Alessi Dot by Oras 8610 allashana.
Allashanat: IL Bagno Alessi Dot by Oras 8612 allashana Bidetta käsisuihkulla
ja IL Bagno Alessi Dot by Oras 8610 allashana.

Keittiön hana

Keittiöön löytyi Damixan hana.

Allashana: Damixa Osier 15046 PKV
Allashana: Damixa Osier 15046 PKV

Tässä meidän bongauksia rautakaupasta!
Intoa ja aurinkoisia kevätpäiviä kaikille rakentajille!


EdellinenSeuraava