Willa Aawa – THE KITCHEN

THE KITCHEN

Tähän rakennusprojektiin lähdettäessä meillä oli yksi selkeä näkemys ja se oli, että tähän kotiin tulee musta keittiö. Jossain sisustuslehdessä olimme nähneet todella pelkistetyn mustan keittiön tammitasoineen, mikä mielestämme sopi hyvin tyyliltään tänne meren -ja kallioiden tunnelmaan sekä värimaailmaan.

puustelli-logo
Kävin pyytämässä tarjoukset kaikista mahdollisista keittiökaupoista ja tukuista. Kovan hinta- ja laatukilpailutuksen jälkeen päädyimme Puustellin keittiökalusteisiin. Puustellista löytyi juuri mieleisemme hiilenmusta ovi, jossa on todella kaunis pinta ja väri. Ovet on tehty suomalaisesta mäntyviilusta, jonka jälkeen ne on vaakaharjattu, minkä takia puun pintaan tulee elävän kaunis pinta. Kaapinovissa käytettiin vetimiä mahdollisimman vähän, jotta keittiön yleisilme jäisi rauhalliseksi.

Toiveenamme oli mahdollisimman pelkistetty keittiö, mikä ei ollutkaan ihan helppo tehtävä. Keittiönkaappeja jouduttiin kääntelemään ja muokkaamaan moneen otteeseen, ennenkuin saatiin hyvä lopputulos aikaan. Meidän keittiösuunnittelija Rantalan Ville oli ihan kymppi tässä suunnitteluprojektissa. Villellä oli paljon hyviä ideoita, jotta keittiöstä saatiin toiveidemme mukainen ja jopa hieman enemmän.

Meidän keittiössä yhdistyy Puustellin laatu ja perinteinen puusepäntyö. Meillä oli toiveena normaalia ohuemmat pöytätasot, joten ne tilattiin puusepäntyönä. Löysimme ihan lähimaisemista puusepänyrityksen Tammenterho Design, joka teki meille mittojen mukaan toiveidemme pöytätasot. Lopputulos ylitti kaikki toiveemme. Mitä mieltä olette, eikö tämä mustan ja tammen liitto ole aivan ihana yhdistelmä?

Ovi Hiilenmusta, vaakaharjattu mäntyviiluovi, metallivedin musta.
Ovi Hiilenmusta, vaakaharjattu mäntyviiluovi, metallivedin musta.

wa_052

wa_053

wa_054

wa_055

Kevyttä herkuttelua, lehtikaalisipsit.
Kevyttä herkuttelua, lehtikaalisipsit.

Siinä näkyy sitten kaikki p#*#a!

Musta keittiö jakaa ihmisten mielipiteitä ja niitä kuunnellessa, tuli välillä hieman epävarma olo, että onko tämä nyt viisas ratkaisu lainkaan. Kun ensimmäiset kaapinrungot oli kasattu keskelle keskeneräistä taloa, keittiö näytti todella mustalta. Tähän tytär kommentoikin, että ”voi isä parkaa, tää keittiö taitaa mennä uusix”. Mutta kun tammiset pöytätasot ja kaikki kalusteet saatiin paikoilleen, ei keittiö voisi enää kauniimpi olla!

Monet olivat huolissaan, että kaikki sormenjäljet ja tahrat näkyvät mustassa. Käytössä valitsemamme kaapinovi on ollut todella hyvä, sillä harjatussa pinnassa tahrat eivät näy niin hyvin kuin tasaisessa, ja samat tahrat taitavat näkyä niin mustassa kuin valkoisessakin ovessa.

Keittiön välitilaan laitettiin savunharmaa lasi. Tilatessani lasia, myyjä ilmoitti minulle suomalaisella suoruudella, että ”Eihän tossa ole mitään järkeä?!? Siinä näkyy sitten kaikki p#*#a!!!”

Myyjän kommentti hieman vähensi innostustani ja näin itseni kuuraamassa peiliä aamusta iltaan, mutta päätin pitää suunnitelmastani kiinni. Enkä ole katunut päätöstäni päivääkään! Lasi on oikeasti helppo pitää puhtaana, tarvitaan vain lasinpesunestettä sekä talouspaperia ja lasi on kirkas hetkessä. Ja mikä parasta, meri heijastuu aivan ihanasti peilin kautta, joten nyt meillä on meri kummallakin puolella taloa!

Lasi savunharmaa.
Lasi savunharmaa.

Mukavuutta, toimivuutta ja Cappuccinoa

Arjen pitää olla helppoa sekä mukavaa ja kodinkoneilta arvostamme laatua sekä designia. Kodinkoneiksi valittiin Siemensin laadukkaat kodinkoneet. Liesi on normaalia leveämpi induktioliesi, näin saa samanaikaisesti levylle mahtumaan useamman kattilan tai ison vuoan. Toinen toimiva juttu on meidän uunimikro. Kun ruokapöydän ympärillä on enemmän porukkaa, on kahdesta uunista paljon apua ja iloa.

Meidän keittiössä on monta mukavaa juttua, mutta ehdottomasti ykköspaikan saa meidän kahvikone. Arjen luksusta on se, että voi joka aamu juoda kupillisen vastajauhetuista pavuista tehtyä kahvia. Itse pidän todella paljon cappuccinosta ja nyt saan nauttia tästä ylellisyydestä joka aamu, I Love It!

wa_058
Siemens kalusteisiin sijoitettava uuni HB33G2.50S,
Mikroaaltoyhdistelmäuuni HB86P.75S
Espresso/kahviautomaatti TK76K573

Aamukahvia
Aamukahvia

Saareke

Keittiön ja ruokailutilan väliin laitettiin saareke, joka jakaa tilan luontevasti ja sisältää valtavan määrän kaappitilaa. Keittiön puolella saarekkeessa on laatikot, johon saa kaikki astiat ja haarukat & veitset. Saarekkeeseen toisella puolella on tyylikkäät lattiaan asti jatkuvat kaapit. Juhlissa saareke toimii oivana tarjoilupöytänä.

Saarekkeen laatikostot
Saarekkeen laatikostot

wa_061

Valaisimet Artek A110, Kello Bruka Desing
Valaisimet Artek A110, Kello Bruka Desing

wa_063

wa_064

wa_065

Ihanaa ja aurinkoista kevättä kaikille rakentajille!
wa_066


EdellinenSeuraava