Willa Aawa – Talo tulee

Onkos tullut kesä jo talven keskelle…

Nyt kun vettä sataa ja on niin pimeää, ettei aina tiedä onko päivä vai yö, on kiva muistella kevään ensimmäisiä aurinkoisia päiviä raksallamme.

Keväällä seurattiin lumen ja jään sulamista sekä luonnon heräämistä talviuniltaan. Sulo koira nautti sydämensä kyllyydestä isosta tontista, jossa on tilaa juosta.

wa_007

wa_010

wa_008

wa_009

Raksahöperöt

Kevät on huikean ihanaa aikaa, jo pieni pilkahdus auringosta piristää kummasti ja antaa toiveen kesän tulosta. Ja se jos joku saa meidät rakentamiseen hurahtaneet liikkeelle! Keväällä joka viikonloppu pakattiin eväät koriin ja lähdettiin tontille kaatamaan puita ja polttamaan roskia sekä valmistelemaan talonpohjia.

Meillä oli ilmojen kanssa ihan käsittämättömän hyvä tuuri. Jos kahtena edellisenä vuonna ollaan täällä hukuttu lumeen, niin tänä talvena lunta oli todella vähän ja talonpohjien tekoon päästiin jo hyvissä ajoin.

Fiiliksiä aurinkoisista kevätpäivistä

Pääsiäisen ”helteet”.
wa_011

Ihan hullut teinit, jotka pulahtivat uimaan jääkylmään mereen ilman saunaa!!!
wa_012

Talopaketti saapuu

Toukokuun ensimmäisellä viikolla saapui kauan odotettu talopaketti. Mutta mitä ihmettä! Vaikka kevät oli ollut ihanan aurinkoinen ja lämmin, niin juuri sinä aamuna satoi vielä lunta!
wa_013

Päivä oli toimintaa ja tekemisen meininkiä täynnä. Kannustalojen talomyyjä Sami Kivilähde oli luonnollisesti paikalla seuraamassa pystytyksen edistymistä, sekä meidän rakennusurakoitsija Tero Tuittu. Itse pystytysporukka tuli pohjanmaalta saakka, pohjanmaanpojat hoitivat talon pystytyksen hyvällä huumorilla alusta loppuun.
wa_014

wa_016

wa_017

wa_018

wa_019

wa_020

wa_015

wa_021
Kivilähteen Samista täytyy kyllä sanoa, että mies on hoitanut hommansa hienosti koko meidän rakennusprojektin ajan. On ollut mukava huomata, että talomyyjän kiinnostus asiakkaan projektiin ei ole päättynyt siihen kun talokaupat on tehty.

Kun kaikki ei menekään kuin ”Strömsössä”

Tämä on meidän neljäs rakennusprojekti (meidät tuntien ei varmaankaan viimeinen) ja edelliset projektit ovat opettaneet muutaman asian.

  1. Halpa ja laatu ei tule samassa paketissa. Yritä silti tingata kaikesta ;)
  2. Ohjeissa homma näyttää aina paljon helpommalta, sitä paitsi kuka niitä ohjeita nyt ehtii lukemaan?
  3. Mittaa ja tarkista vielä kerran. Väsyneenä rautakaupassa ostettu 50 cm syvä lavuaari ei jostain syystä menekään 40 cm syvän kaapiston päälle?!?
    ”Tää allas näyttää vähän isolta, mahtuuko se siihen laatikoston päälle?” ” Juu, juu kyllä tää siihen menee”
  4. Valmistaudu säätöön… Joku putki on nyt vain ihan pakko vetää juuri siitä, mihin sinä olit suunnitellut kylpyhuoneen kalusteet.

Kun olet valitsemassa talopakettia, niin kannattaa ottaa huomioon myös se päivä, kun kaikki ei menekään niin kuin ”strömsössä”. Miten valitsemani talofirma vastaa mahdollisiin ongelmiin, hoidetaanko reklamaatiot kuten pitää, vai joutuuko asiakas käymään uuvuttavaa taistelua omista oikeuksistaan? Siellä raksalla kun on paljon muutakin mietittävää. Me mielestämme teimme oikean valinnan talopaketin suhteen. Kannustalo on rakentanut taloja jo pitkään, materiaalit ovat hyvä ja laadukkaita ja myös mahdolliset ongelmat ovat tulleet monien taloprojektien myötä tutuiksi ja niihin osataankin vastata asianmukaisesti.


EdellinenSeuraava