Höyhen ja tunturipaju

Ulkopintojen lisäksi on myös talon sisäpuoli saanut väriä pintaan. Meillä tavoitteenamme oli valita luonnollisia sävyjä, ja yksityiskohdat sisustuksessa ja tekstiileissä taas toisivat toivottuja väripilkkuja ja lämpöä kotiin. Valitsemiamme sävyjä ei voi väittää värikylläisiksi saatikka pirskahteleviksi, mutta ne tuntuvat omilta ja kotoisilta.

Näkymä ulko-ovelta. Vielä on väliaikainen ovi paikoillaan sekä muovit ikkunoissa, mutta ei enää kauaa.

Emme halunneet missään nimessä maalata siis täysin valkeita pintoja sisäkattoa lukuun ottamatta. Itse asiassa jätimme sisäkatonkin sävyttämättä, ja valitsimme siihen himmeän pohjamaalin. Tietyt kattomaalit ovat valmiita maalattavaksi sellaisenaan, jotta kattopinnat ei aivan kuin hehku valkoista väriä, vaan ovat pelkässä pohjamaalissa hieman luonnollisempia ja rauhallisempia.

Keittiön ja olohuoneen yhteiseen tilaan valikoitui Tikkurilan Höyhen.

Yleisiin tiloihin, kuten eteiseen, keittiöön ja olohuoneeseen valitsimme Tikkurilan sävyn Höyhen, mikä varikartassa näytti mielestämme ensi alkuun aivan umpivalkealta sävyltä. Isompien A4-värikarttojen tilaaminen kuitenkin kannatti, sillä sävy muuttui valkoisesta puuvillamaiseksi ja harmaaseen taittuvaksi. Ennen siis, kun tartuimme maalitelaan, olimme fiilistelleet sitä, millaista tunnelmaa kotiimme halusimme. Pehmeitä sävyjä ja inspiraatiota kodin maisemasta – sävyjä männyistä, rannan hiekasta sekä metsästä. Luonto tuntuu olevan meillä rakentamisessa kantava teema, ja se tuntuu hyvältä.

Pehmeitä sävyjä ja inspiraatiota kodin maisemasta – sävyjä männyistä, rannan hiekasta sekä metsästä.

Meille oli heti ennen maalausurakkaa melkoiseen selvää, ette meille ei tule huoneisiin tehosteseiniä, vaan kaikki huoneen seinät maalattaisiin. Nyt kun näkee lopputuloksen, tämä päätös ehdottomasti kannatti. Huoneiden ilmeet ovat tämän vuoksi rauhallisemmat ja yhtenäisemmät.

Työhuoneen sävy on melko neutraali, mutta sopii kauniisti yhteen mustien ikkunakarmien kanssa. Makuuhuoneeseen valikoitui metsämaiseman inspiroima Tikkurilan sävy Tunturipaju.

Seuraavassa postauksessa toivottavasti päästään esittelemään kiintokalusteita sekä lattiapintoja. Päivä päivältä ollaan lähempänä muuttoa!

Maallemuuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille.

Katso kaikki postaukset