Maalle­muuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille. Naapureita lähistöllä on muutamia ja kylälle matkaa on juuri sen verran kuin potkukelkalla jaksaa mennä, eli 6 kilometrin verran.

Lisää kuvia Instagramissa @cosyhomeofriina

Sorasta kesäkeitaaksi

“Sisäpintojen valmistumiseen kun on enää vain kuukausi aikaa jäljellä, on ajatuksemme siirtyneet toden teolla pihan mylläykseen.”

Lue postaus

Missä mennään nyt

“Kummasti sitä unohtaa, miten vielä kolme kuukautta sitten tontilla ei ollut kuin perustukset.”

Lue postaus

Sisustussuunnitelmia

“Ensimmäisessä suunnitelmassa keittiömme oli musta, mistä edelleen ajattelen, että tumma keittiö olisi ollut ajaton ja tyylikäs vaihtoehto. Viimemetreillä teimme kuitenkin täyskäännöksen, ja kaappien väriksi valikoituikin Tikkurilan ajopuu.”

Lue postaus

Elokuussa muutetaan

“Nyt kun elämme jo kesäkuun alkua, on paljon kerennyt tapahtua kaksi kuukautta talotoimituksen jälkeen, ja isoimpina töinä niistä on ollut lattiavalu, väliseinien pystytykset ja sähkötyöt.”

Lue postaus

Meidän ihana talomme

“Meillä on katto pään päällä, joten nyt saa sataa lunta, vettä ja vaikka pieniä rakeita! Maaliskuussa tapahtui paljon.”

Lue postaus

Talo viidessä päivässä

“Voiko olla tottakaan, että pian se hetki koittaa, kun oma kotimme saapuu. Vaikka itse pystytyspäivä on vasta huomenna, käy katseemme koko ajan kohti kotitien mutkaa, ja maalaamme päässämme kuvaa tontille kaartavasta rekasta.”

Lue postaus

H-hetki lähenee

“Miten epätodelliselta tuntuukaan, että tuleva kotimme saapuu jo ensi viikolla! Samppanjapullo odottaa jo valmiina poksautettavaksi siihen hetkeen, kun talon elementit alkavat nousta.”

Lue postaus

Miksi Lato

“Unelmatalomme sijaitsisi luonnon keskellä, järven rannalla ja sulautuisi hyvin ympäristöönsä. Kun vastaamme tuli ensimmäistä kertaa Kannustalon Lato-malli, loppui talomallien- ja toimittajien vertailu oikeastaan siihen.”

Lue postaus

Keitä me olemme

“Maalle muuttaminen on ollut meille koko ajan itsestäänselvyys. Olemme innokkaita luonto- ja eräihmisiä ja unelmamme oli päästä heti ulko-ovesta luonnon keskelle. Koiraharrastustamme ajatellen tämä helpottaa arkeamme paljon ja on mukava ajatus, että kaupungin melun sijaan ikkunasta kantautuu luonnon ääniä ja laineiden liplatusta.”

Lue postaus