Maalle­muuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille. Naapureita lähistöllä on muutamia ja kylälle matkaa on juuri sen verran kuin potkukelkalla jaksaa mennä, eli 6 kilometrin verran.

Lisää kuvia Instagramissa @cosyhomeofriina

Kuukausi muuton jälkeen

”Uudessa kodissa asuminen on… Ihanaa, lämmintä, turvallista – onhan se meidän oma kotimme. Täällä on helppo olla ja rauhoittua vaan olemaan.”

Lue postaus

Sneak peek

”Huh, muutto on nyt takanapäin ja pikkuhiljaa tavarat alkavat löytämään paikkansa. Kuvien takana on kuitenkin hieman vielä kaaosta ja kaaos onkin tarkasti poisrajattu, mutta on ihanaa, että edes jotkut nurkat eivät ole enää täynnä muuttolaatikoista.”

Lue postaus

4 vinkkiä tuleville rakentajille

Vinkkejä onnistuneeseen rakentamisprojektiin on netti tietoja pullollaan, joten halusimme tiivistää meitä parhaiten auttaneet vinkkimme neljään. Nyt uudessa kodissa viltin alla sohvalla lopputuloksesta nautiskellessa fiilikset ovat hyvinkin onnelliset ja onnistuneet, ja uskoaksemme seuraavat tiedot ovat siihen osasyy. Rakentaminen vaatii paljon päätöksiä ja aikaa, mutta turhan stressaavaa sen ei kuitenkaan tarvitse olla.

Lue postaus

Lähdettäisiinkö tälle matkalle, jos nyt saisi valita?

”Se kuuluisa raksaväsymys. Voiko niin edes sanoa, kun itse tarvitsee vain huolehtia päätöksenteosta mihin mitäkin tulee ja minkälaisena?”

Lue postaus

Päivässä kerkeää tapahtua paljon

”Väliaikaiskoti alkaa täyttyä muuttolaatikoista ja tuntuu jo aivan normaalilta raivata tiensä olohuoneesta keittiöön ja takaisin. Mikä on kuitenkin kaiken tämän kaaoksen keskellä mahtavaa, niin aina työpäivän jälkeen raksalla käydessä on tapahtunut mielettömästi ja nyt nähdään jo konkreettisesti valitsemamme materiaalit ja kiintokalusteet.”

Lue postaus

Höyhen ja tunturipaju

”Ulkopintojen lisäksi on myös talon sisäpuoli saanut väriä pintaan. Meillä tavoitteenamme oli valita luonnollisia sävyjä, ja yksityiskohdat sisustuksessa ja tekstiileissä taas toisivat toivottuja väripilkkuja ja lämpöä kotiin.”

Lue postaus

Lomahommia

”Kesälomamme alkupuolisko on sisältänyt ainakin paljon herkullista grilliruokaa, mansikoita ja litroittain jäätelöä. Dekkareiden lukumäärä huitelee jo lähempänä kymmentä, ja viikonpäivissä ollaan menty jo sekaisin. Kuulostaa siis jo ihan onnistuneelta rentoutumiselta?”

Lue postaus

Sorasta kesäkeitaaksi

”Sisäpintojen valmistumiseen kun on enää vain kuukausi aikaa jäljellä, on ajatuksemme siirtyneet toden teolla pihan mylläykseen.”

Lue postaus

Missä mennään nyt

”Kummasti sitä unohtaa, miten vielä kolme kuukautta sitten tontilla ei ollut kuin perustukset.”

Lue postaus

Sisustussuunnitelmia

”Ensimmäisessä suunnitelmassa keittiömme oli musta, mistä edelleen ajattelen, että tumma keittiö olisi ollut ajaton ja tyylikäs vaihtoehto. Viimemetreillä teimme kuitenkin täyskäännöksen, ja kaappien väriksi valikoituikin Tikkurilan ajopuu.”

Lue postaus

Elokuussa muutetaan

”Nyt kun elämme jo kesäkuun alkua, on paljon kerennyt tapahtua kaksi kuukautta talotoimituksen jälkeen, ja isoimpina töinä niistä on ollut lattiavalu, väliseinien pystytykset ja sähkötyöt.”

Lue postaus

Meidän ihana talomme

”Meillä on katto pään päällä, joten nyt saa sataa lunta, vettä ja vaikka pieniä rakeita! Maaliskuussa tapahtui paljon.”

Lue postaus

Talo viidessä päivässä

”Voiko olla tottakaan, että pian se hetki koittaa, kun oma kotimme saapuu. Vaikka itse pystytyspäivä on vasta huomenna, käy katseemme koko ajan kohti kotitien mutkaa, ja maalaamme päässämme kuvaa tontille kaartavasta rekasta.”

Lue postaus

H-hetki lähenee

”Miten epätodelliselta tuntuukaan, että tuleva kotimme saapuu jo ensi viikolla! Samppanjapullo odottaa jo valmiina poksautettavaksi siihen hetkeen, kun talon elementit alkavat nousta.”

Lue postaus

Miksi Lato

”Unelmatalomme sijaitsisi luonnon keskellä, järven rannalla ja sulautuisi hyvin ympäristöönsä. Kun vastaamme tuli ensimmäistä kertaa Kannustalon Lato-malli, loppui talomallien- ja toimittajien vertailu oikeastaan siihen.”

Lue postaus

Keitä me olemme

”Maalle muuttaminen on ollut meille koko ajan itsestäänselvyys. Olemme innokkaita luonto- ja eräihmisiä ja unelmamme oli päästä heti ulko-ovesta luonnon keskelle. Koiraharrastustamme ajatellen tämä helpottaa arkeamme paljon ja on mukava ajatus, että kaupungin melun sijaan ikkunasta kantautuu luonnon ääniä ja laineiden liplatusta.”

Lue postaus