Kalarannan Harmaja

Kaupunkikodin vastapainoksi saaristoon rakennetusta vapaa-ajantalosta on tullut kaivattu rentoutumispaikka.

Sisustusta lämmittää runsas puunkäyttö, jota on arkkitehdin piirtämissä ja puusepän taidokkaasti toteuttamissa kiintokalusteissa, liukuovissa ja alaslasketuissa katoissa.

HARMAJA MUUNTUU MONEKSI. SISÄTILAT OVAT MUOKATTAVISSA JUURI SELLAISIKSI KUIN TOIVOTAAN, TALOMALLIN OMINAISILMETTÄ KADOTTAMATTA. ARKKITEHTUURI ON LINJAKASTA, SELKEÄÄ JA AJATONTA.

HARMAJA-MALLISTON YDIN TIIVISTYY AVARAAN KESKITILAAN, JOSSA OVAT KEITTIÖ-RUOKAILUTILA JA OLOHUONE. VÄLISEINÄTÖN AVOIN TILA ON KUITENKIN JAETTU OMIKSI TOIMINNALLISIKSI KOKONAISUUKSIKSI HYVÄLLÄ POHJAN SUUNNITTELULLA JA HARKITULLA KIINTEIDEN SISUSTUSELEMENTTIEN SIJOITTELULLA. RUOKAILUTILAN JA OLESKELUALUEEN VÄLIIN ON RAKENNETTU ERITYISEN NÄYTTÄVÄ KAKSIPUOLINEN TAKKA, JOTEN TAKKATULESTA VOI NAUTTIA MOLEMMISSA TILOISSA. KEITTIÖ TAAS ON SIJOITETTU PIENEN KULMAUKSEN TAAKSE. TILAA RAJAA MYÖS POIKITTAINEN KATTOPALKKI, JOHON ON SAATU PIILOTETTUA LIESITUULETTIMEN JA VALAISUN TARVITSEMA TEKNIIKKA.

SAARISTOON RAKENNETUN HARMAJAN AJATON MUOTOKIELI SUURINE IKKUNAPINTOINEEN ISTUU TÄYDELLISESTI YMPÄRISTÖÖNSÄ. TALO ON RAKENNETTU KUMPUILEVAAN KALLIOMAASTOON JA SISÄPIHAN PUOLELLE ON TEHTY RUNSAASTI TERASSEJA ERI TASOIHIN. NIIDEN RIMOITETUT KAITEET TUOVAT ILMEIKKYYTTÄ ARKKITEHTUURIIN. RAIKKAAN VALKOINEN JULKISIVU JA MERISÄÄN HARMAANNUTTAMAT TERASSILAUDOITUKSET OVAT KLASSISEN KAUNIS YHDISTELMÄ.