Messutalo Pohjanmaa – nämä kannattaa katsoa

10 poimintaa kiireiselle kävijälle


ALAKERTA

pohjanmaa-alakerta-numerot-copy

1. SISÄÄNTULO

Tervetuloa! Kannustalo Pohjanmaan arkkitehtuuriin on napattu runsaasti vaikutteita peripohjalaisesta rakennuskulttuurista, mutta modernilla otteella toteutettuna. Tilasuunnittelussa on huomioitu myös normaali perhearki ja sen haasteet – väljyyttä on siellä missä sitä tarvitaan, ilman hukkaneliöitä. Huomaathan, että oikean puoleiselle käytävän seinälle olemme ripustaneet kunniapaikalle tämän talon tekemisessä mukana olleet ihmiset.

2. TUPA

Alakerrassa on moderni ja muunneltava keittiö-ruokailutila-olohuone. Huonekalut voi pyöräyttää tässä isossa tilassa juuri omaan järjestykseen. Saarekkeen paikalle sopii ruokapöytä ja ruokailutilaan voidaan sovittaa televisiotila tai vaikkapa kirjasto. Topi-Keittiön kaapistojen ovimallin nimi on Lato. Tässä tilan sisustuksellisia erityisepiirteitä ovat laatoitettu takaseinä ja sen rinnalla paneloidut seinäpinnat, pellavaiset salusiiniverhot, koristeellinen lautaskaappi, Tapwellin musta hana ja Schneiderin valokytkimet.

3. PORTAIKKO JA NÄKYMÄ ULOS IKKUNOISTA

Tiivin Kristalli -ikkunat antavat tälle kodille sen pikantin ilmeikkyyden. Ikkunoista pilkistää sisäpihalle, terassikanteen upotettu kukka-allas.
Myös musta Hovi-portaikko on näyttävä sisustuksellinen yksityiskohta, samoin Tiilirakenteen tekemä pönttöuuni. Alakerran kaappikello on kodissa kunniapaikalla. Tiesitkö, että ennen vanhaan kaappikello oli niin arvokas esine hienoissa pohjalaisissa kaksifooninkisissa kodeissa, ettei sitä saanut vetää käyntiin kuin talon isäntä!

4. VILVOITTELUHUONE

Säilytystilaa ei ole kodissa koskaan liikaa. Pohjanmaa-talossa alakerran pukeutumishuone on monikäyttöinen ja kaunis tila, jossa on runsaasti säilytystilaa, kuraeteinen pesumahdollisuuksineen likaisille kumppareille ja koirantassuille. Kun varsinainen pyykkihuolto on sijoitettu yläkertaan, kaapeissa on ovien takana tilaa vaikkapa äidin kauneudenhoitopisteelle.

5. SAUNA

Musta ei ole koskaan synkkä väri, jos tilassa on riittävästi ikkunoita ja valoa! Pohjanmaan kylpytilat on suunniteltu ja sisustettu modernilla otteella hyvin valoisiksi tiloiksi, suurten ikkunoiden eteen voidaan vetää valkoiset pellavaverhot tarvittaessa. Kaikki kodin hanat ja suihkut ovat Tapwellin uutuusmallistosta, kaikki laatat ovat Pukkilalta. Helo Deco toimitti kotiin näyttävät lauteet ja Himalaya-kiukaan.


YLÄKERTA

pohjanmaa-ylakerta-numerot

6. YLÄKERRASSA lastenhuone

Sisustussuunnittelijamme Helena Karihtala valitsi kotiin tunnettujen muotoilijoiden suunnittelemia ja Pihlgren&Ritolan valmistamia vanhoja tapettimalleja. Lastenhuoneen Avain-tapetti on Bertel Gardbergin suunnittelema. Huoneen koko kalustus on tehty Topin-Keittiön kiintokalusteista, tällä tavoin niistä tehtiin juuri oikean kokoiset ja tähän tilaan sopivat.

7. YLÄKERRASSA vanhempien makuuhuone & kylpyhuone

Mikä maisema! Vanhempien makuuhuoneessa on ikkunoita kahteen ilmansuuntaan, valoisuuden vuoksi sinne voitiin valita hiukan dramaattinen, mustapohjainen Lilja-tapetti. Ikkunoiden eteen voi sälekaihtimien lisäksi vetää Lapuan kankureiden vaaleat pellavaverhot. Myös ylelliset vuodetekstiilit ovat saman valmistajan mallistoa. Mielenkiintoisena yksityiskohtana huoneessa ovat kohdevalaisimien sijaan yöpöytien ylle asennetut Tapio Wirkkalan TW003-riippuvalaisimet.

8. YLÄKERRAN AULA

Kannustalot ovat tunnettuja hulppeasta huonekorkeudesta. Avaruus korostuu eritoten tässä kodissa yläkerrassa mustien kattopalkkien ja sisäkaton muodon vuoksi. Musta-valkoinen-harmaa sisustustyyli saa vastineen vahvailmeisestä Timberwisen tammiparketista. Yläkerran aula on hyvin monikäyttöinen tila, tarvittaessa se muuntuu pienin järjestelyin vaikkapa vierasmakuuhuoneeksi.


PIHA-ALUE

pohjanmaa-piha-numerot

9. TERASSIALUE

Pohjanmaan katokselliset tilat ja terassit tuovat runsaasti lisää käyttöneliöitä elämiseen. Katetulla terassilla on paikka ruokapöydälle, kesäolohuoneelle tai vaikkapa porealtaalle. Arkkitehtimme Kati Rasku otti vaikutteita perinteisestä pohjalaisesta pihapiiristä eli umpikartanosta talojen ja tilojen sijoitteluun tontille. Ulkotilojen sisustuksessa hyödynnettiin Kannustalon laajaa pihatuotevalikoimaa. Tienvarteen sijoitetut päärakennus ja autotalli muodostavat yhdessä suojaisan sisäpihan, pergola ja sitä vasten kiipeilevät köynnökset suojaavat katseilta kadun puolelta katsottaessa. Sisäpihalle on rakennettu talon tyyliin puna-mustaksi käsitelty Anneli & Onneli –leikkimökki. Autotallin kupeessa on myös pieni Pihakaappi, jonne mahtuvat haravat, multasäkit ja lasten lelut.
Lisää pihatuotteita löytyy Pihapuodistamme. Tuotteita valmistetaan sekä modernien että perinteisten talomallien tyyliin sopivia versioita.

10. PIHA & SUUNNITELMA

Pohjanmaan pihasuunnittelija Henri Nieminen toteutti tässä kohteessa näyttävän ja helppohoitoisen, modernin version perinnepihasta tiiviisti rakennetulle, kaupunkimaiselle asuinalueelle. Puiseen terassikanteen, olohuoneen ikkunoiden ääreen on upotettu kukka-allas ja pieni vesi-aihe. Siihen on istutettu tuoksuvia yrttejä, kukkia ja hyötykasveja. Terassikannet ovat esteettömät liikkua ja ohjaavat turvallista liikkumista pihalla.
Pihan keskiössä on pyöreä, Ruduksen Verona-kivillä ympäröity nurmialue. Kaikki kulkupinnat on kivetetty helppokulkuisiksi ja selkeiksi Ruduksen mustalla antiikkipintaisella Onni-kivellä. Pihalle istutettiin pohjalaispihojen perinteisiä kasvilajeja kuten esim. syreeniä, herukoita ja omenapuita.


Takaisin Pohjanmaa-sivulle