Ekologinen talo

Kannustalo­EKO – hengittävä KOTI

Kannustalo on yksilöllinen myös rakenteen osalta: Voit valita kaikkiin Kannustalon talomalleihin luonnollisen, hengittävän puukuitueristeen.

kannustaloeko-ekovilla

LÄMMIN KOTI JA HAPEKAS SISÄILMA

Kannustalo-kodit suunnitellaan aidon yksilöllisesti, ideoitasi ja toivomuksiasi kuunnellen. KannustaloEKO on aito 100% puutalo, jossa myös lämmöneristeet ja tuulensuojalevyt ovat luonnollista puukuitua. Ilmansulkuna käytetään höyryä läpäisevää, hengittävää Intello-älykangasta. Sen ansiosta talon rakenne on hengittävä ja taatusti ilmatiivis. KannustaloEKO -talojen ilmatiiviys on määräysten mukainen ja eristeenä puukuitu on massiivipuuta lämpimämpi.

PUUTALON LUONNOLLISEN TASAINEN ILMANKOSTEUS

Hengittävien puurakenteiden kestävyydestä ja ilmankosteutta tasaavasta ominaisuudesta on vuosisataiset kokemukset. Ekovilla on luonnollista puukuitua, joka siirtää sen ikiaikaiset ja hyväksi havaitut ominaisuudet osaksi taloa ja perheesi elämää. Puukuitueriste on oikea valinta myös allergiaperheelle hyvän sisäilmansa vuoksi. Hengittävät rakenteet toimivat ja kuivuvat turvallisesti molempiin suuntiin.

m1-logoSisäilman lopulliseen laatuun vaikuttavat seinärakenteen hengittävyyden ohella muut sisätiloissa käytetyt rakennusmateriaalit. Kannustalon käyttämät rakennusmateriaalit (esim. levyt, tapetit ja maalit) ovat vähäpäästöisiä. Niille on myönnetty Rakennustietosäätiö RTS:n M1-päästöluokitus ja ne lisäävät seinien hengitysominaisuutta.

EKOLOGINEN ENERGIATEHOKAS VALINTA

Puutalo sitoo varastoimansa hiilen koko käyttöikänsä ajan. Lämmin Ekovilla-lämmöneriste on myös ekologinen valinta kestävän ympäristön puolesta, sillä puukuitueristeen valmistusaikainen ympäristönrasitus on minimoitu käyttämällä kierrätysmateriaalia. Puulla eristetty Kannustalo on ekoteko.

ekovilla-poikkileikkaus-1

Hengittävä yläpohja Ekovilla-eristeellä

KannustaloEKOn yläpohjaeriste on puhallettavaa Ekovillaa, joka on Suomen suosituin pientalojen yläpohjaeriste.

Ammattilaisen asentama eriste täyttää tiiviisti kattoristikoiden välit muodostaen yhtenäisen ja lämpimän eristevaipan. Yläpohja on lämmin ja samalla hengittävä, jolloin se osallistuu sisäilman kosteuden tasaamiseen luonnon omalla menetelmällä.

KannustaloEKOn hengittävässä yläpohjassa ilman/höyrynsulkuna ei ole muovi, vaan tarkoitukseen suunniteltu ilmatiivis ja hengittävä Intello-ilmansulkukangas.

ekovilla-poikkileikkaus-2

Hengittävä ulkoseinä Ekovillalevyllä

KannustaloEKO -puutalon seinärakenteet ovat myös puuta. Eriste on jämäkkää ja ekologista Ekovillalevyä. Paksu 25mm puukuituinen tuulensuojalevy pitää viiman tehokkaasti ulkona. Myös seinässä on ilmansulkuna kosteutta ohjaava ilmansulkukangas.

Eristekerrosten väliin sijoitettu ilmansulku pysyy ehyenä esim. sähkörasioita asennettaessa. Ilmansulkukankaan ansiosta Ekovilla-eristeen puukuidut voivat hengittää oikealla tavalla ja osallistua kotisi sisäilman kosteuden tasapainottamiseen.

Valitsemalla huoneisiin hengittäviä sisäverhousmateriaaleja (tapetit, maalit) lisäät seinien hengitysominaisuutta.

  1. Hengittävä rakenne on ilmatiivis ja lämmönpitävä.
  2. Eristeen puukuidut ottavat sisäilmassa olevaa kosteutta itseensä ja luovuttavat sitä takaisin huoneeseen sisäilman kuivuessa. Sisäilma tuntuu aina miellyttävältä.
  3. Hengittävä rakenne hakeutuu aina tasapainokosteuteensa ja kuivuu turvallisesti molempiin suuntiin. Rakenne on turvallinen myös taloa jäähdytettäessä.
symboli-lammin

Lämmin

Ekovilla tekee talostasi lämpimän. Ekovillan lämmin tarkoittaa lämpimän asumisen ja elämisen kokonaisuutta, joka tuo hyvinvointia kotiisi, perheellesi ja ympäristölle.

 symboli-hengittava

Hengittävä

Talollasi on oma elämä aivan kuten sen asukkaillakin. Elääksemme meidän on hengitettävä. Puukuitu antaa talosi rakenteiden hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteuden vaihteluita luonnon omalla menetelmällä.

 symboli-ekologinen

Ekologinen

Ekovilla valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Kun eristät talosi Ekovillalla, talosi sitoo puukuidussa olevan hiilen käyttöiäkseen itseensä pienentäen osaltaan rakentamisen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

symboli-hyva-elama

Hyvä elämä

Lämpö, turvallisuus ja ekologisuus ovat hyvän elämän rakennusaineita, joita Ekovilla pyrkii edistämään omalla toiminnallaan. Ekovilla on tehnyt työtä hyvän elämän rakennusaineiden ja kestävän eristämisen puolesta jo vuosikymmeniä.

HENGITTÄVÄ SEINÄrakenNE on taattua kannustalo-laatua

KannustaloEKOn seinärakenne on puuta: Ulkoverhouslauta on sahattu aina sydänpuoli ulospäin. Lautaverhouksen alla on koolauslaudat ja niiden välissä kunnon tuuletusväli. Tuulensuojalevynä käytetään markkinoiden vahvinta, 25 mm paksua, puukuidusta valmistettua Runkoleijona-levyä. Elementissä on jämäkkä tuplarunko, jossa on yhteensä 25 cm (=200 mm + 50 mm) Ekovilla-eristettä. Pystyrunkojen välissä on hengittävä ilmansulkukangas. Se pysyy ehjänä, koska sähkövedot tehdään elementin sisäpuolella olevassa runkorakenteessa. Sisäverhouslevynä Kannustalon ulko- ja väliseinissä on erikoiskova kipsilevy.

KannustaloEKO on alusta loppuun saakka mietittyä, taattua Kannustalo-laatua.

ekovilla-poikkileikkaus-netti

LISÄÄ TIETOA EDUSTAJAL­TASI
ekovilla-logo

Tutustu lisää puukuitueristeen ominaisuuksiin osoitteessa www.ekovilla.com