Kannustalo­EKO

Hengittävä koti

EKOLOGISUUS ALKAA SUUNNIT­TELUSTA

Kannustalo ottaa huomioon ekologisuuden koko tuotantoprosessissa. Kaikki lähtee liikkeelle ympäristön huomioivasta suunnittelusta sekä puhtaista, aikaa kestävistä rakenne- ja materiaaliratkaisuista. Voit valita kaikkiin Kannustalon talomalleihin eristeeksi luonnollisen, hengittävän puukuitueristeen.

Kannustalo-kodit suunnitellaan aidon yksilöllisesti, ideoitasi ja toivomuksiasi kuunnellen.

Talon suunnittelu alkaa tonttiin tutustumisesta. Näin voidaan ottaa huomioon ilmansuunnat ja niiden vaikutus sekä talon huonejärjestelyihin että myös piha-alueeseen oleskelualueineen ja kulkureitteineen.

Auringonvalon suunta kannattaa huomioida oleskelutilojen lisäksi myös mahdollisen aurinkoenergian suhteen, jotta kattokulmista saadaan optimaalisia.

Ekologisuutta on myös se, että rakennetaan juuri oikean kokoinen talo, jossa ei ole turhia lämmitettäviä ja kustannuksia aiheuttavia neliöitä.

valoisa-lato-ulkoa

HALLITTU PROSESSI

Talon rakenteellisten yksityiskohtien suunnittelussa luotamme kokemukseen.

Käytämme hyväksi havaittuja ja toimivia ratkaisuja, jotka ovat ekologisia eivätkä aiheuta riskejä ostajalle. Esimerkiksi rakenteiden tuulettuvuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Elementit rakennetaan kustannustehokkaasti sisätiloissa hyvissä olosuhteissa ja säältä suojassa. Valmiit elementit kuljetetaan työmaalle hyvin suojattuina.

tehdas-tuuletusvali

KOTIMAISTA PUUTA

Kannustalo ostaa pohjoisessa kasvaneen, tiukkasyisen puuraaka-aineen kotimaisilta sahoilta. Ulkoverhoilulaudat ovat 23 tai 28 mm paksuja ja niiden sydänpuupuoli pyritään sahaamaan ulospäin, jotta ne kestävät säärasituksia mahdollisimman pitkään.

tehdas-mies-ja-lautoja

tehdas-lautoja-syy

LÄMMIN KOTI JA HAPEKAS SISÄILMA

KannustaloEKO on aito 100% puutalo, jossa myös lämmöneristeet ovat luonnollista puukuitua. Ilmansulkuna käytetään höyryä läpäisevää, hengittävää Intello-älykangasta. Sen ansiosta talon rakenne on hengittävä ja taatusti ilmatiivis. KannustaloEKO -talojen ilmatiiviys on määräysten mukainen ja eristeenä puukuitu on massiivipuuta lämpimämpi.

Näin Ekovilla ja Intello-älykangas asennetaan tehtaalla (video)

PUUTALON LUONNOLLISEN TASAINEN ILMANKOSTEUS

Hengittävien puurakenteiden kestävyydestä ja ilmankosteutta tasaavasta ominaisuudesta on vuosisataiset kokemukset. Ekovilla on luonnollista puukuitua, joka siirtää sen ikiaikaiset ja hyväksi havaitut ominaisuudet osaksi taloa ja perheesi elämää. Puukuitueriste on oikea valinta myös allergiaperheelle hyvän sisäilmansa vuoksi. Hengittävät rakenteet toimivat ja kuivuvat turvallisesti molempiin suuntiin.

m1-logo

Kannustalon käyttämät rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä.
Se parantaa sisäilman laatua.

Sisäilman lopulliseen laatuun vaikuttavat seinärakenteen hengittävyyden ohella muut sisätiloissa käytetyt rakennusmateriaalit. Kannustalon käyttämät rakennusmateriaalit (esim. levyt, tapetit ja maalit) ovat vähäpäästöisiä. Niille on myönnetty Rakennustietosäätiö RTS:n M1-päästöluokitus ja ne lisäävät seinien hengitysominaisuutta.

perhe-leipoo

Hiilijalanjälki: näin KANNUSTALOEKO SITOO CO2:TA

130 m2:n KannustaloEkoon käytetään puuta n. 25 000 kg ja ekovillaeristettä n. 4000 kg.

Yhteensä nämä sitovat CO2:ta lähes 55 000 kg, mikä vastaa noin 220 000 – 550 000 lentokilometrin aiheuttamia CO2 -päästöjä.

KannustaloEKo: EKOLOGINEN ENERGIATEHOKAS VALINTA

Puutalo sitoo varastoimansa hiilen koko käyttöikänsä ajan. KannustaloEkon lämmin Ekovilla-lämmöneriste on myös ekologinen valinta kestävän ympäristön puolesta, sillä puukuitueristeen valmistusaikainen ympäristönrasitus on minimoitu käyttämällä kierrätysmateriaalia. Puulla eristetty Kannustalo on ekoteko.

Näin Ekovilla-eriste toimii:

ekovilla-poikkileikkaus-1

Hengittävä yläpohja Ekovilla-eristeellä

KannustaloEKOn yläpohjaeriste on puhallettavaa Ekovillaa, joka on Suomen suosituin pientalojen yläpohjaeriste.

Ammattilaisen asentama eriste täyttää tiiviisti kattoristikoiden välit muodostaen yhtenäisen ja lämpimän eristevaipan. Yläpohja on lämmin ja samalla hengittävä, jolloin se osallistuu sisäilman kosteuden tasaamiseen luonnon omalla menetelmällä.

KannustaloEKOn hengittävässä yläpohjassa ilman/höyrynsulkuna ei ole muovi, vaan tarkoitukseen suunniteltu ilmatiivis ja hengittävä Intello-ilmansulkukangas.

ekovilla-poikkileikkaus-2

Hengittävä ulkoseinä Ekovillalevyllä

KannustaloEKO -puutalon seinärakenteet ovat myös puuta. Eriste on jämäkkää ja ekologista Ekovillalevyä. 9mm kipsilevy pitää viiman tehokkaasti ulkona. Myös seinässä on ilmansulkuna kosteutta ohjaava ilmansulkukangas.

Eristekerrosten väliin sijoitettu ilmansulku pysyy ehyenä esim. sähkörasioita asennettaessa. Ilmansulkukankaan ansiosta Ekovilla-eristeen puukuidut voivat hengittää oikealla tavalla ja osallistua kotisi sisäilman kosteuden tasapainottamiseen.

Valitsemalla huoneisiin hengittäviä sisäverhousmateriaaleja (tapetit, maalit) lisäät seinien hengitysominaisuutta.

  1. Hengittävä rakenne on ilmatiivis ja lämmönpitävä.
  2. Eristeen puukuidut ottavat sisäilmassa olevaa kosteutta itseensä ja luovuttavat sitä takaisin huoneeseen sisäilman kuivuessa. Sisäilma tuntuu aina miellyttävältä.
  3. Hengittävä rakenne hakeutuu aina tasapainokosteuteensa ja kuivuu turvallisesti molempiin suuntiin. Rakenne on turvallinen myös taloa jäähdytettäessä.
symboli-lammin

Lämmin

Ekovilla tekee talostasi lämpimän. Ekovillan lämmin tarkoittaa lämpimän asumisen ja elämisen kokonaisuutta, joka tuo hyvinvointia kotiisi, perheellesi ja ympäristölle.

 symboli-hengittava

Hengittävä

Talollasi on oma elämä aivan kuten sen asukkaillakin. Elääksemme meidän on hengitettävä. Puukuitu antaa talosi rakenteiden hengittää tavalla, joka tasaa sisäilman kosteuden vaihteluita luonnon omalla menetelmällä.

 symboli-ekologinen

Ekologinen

Ekovilla valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, esimerkiksi lukemistasi sanomalehdistä. Kun eristät talosi Ekovillalla, talosi sitoo puukuidussa olevan hiilen käyttöiäkseen itseensä pienentäen osaltaan rakentamisen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

symboli-hyva-elama

Hyvä elämä

Lämpö, turvallisuus ja ekologisuus ovat hyvän elämän rakennusaineita, joita Ekovilla pyrkii edistämään omalla toiminnallaan. Ekovilla on tehnyt työtä hyvän elämän rakennusaineiden ja kestävän eristämisen puolesta jo vuosikymmeniä.

HENGITTÄVÄ SEINÄrakenNE on taattua kannustalo-laatua

KannustaloEKOn seinärakenne on puuta: Ulkoverhouslauta pyritään sahaamaan sydänpuoli ulospäin. Lautaverhouksen alla on koolauslaudat ja niiden välissä kunnon tuuletusväli. Elementissä on jämäkkä tuplarunko, jossa on yhteensä 25 cm (=200 mm + 50 mm) Ekovilla-eristettä. Pystyrunkojen välissä on hengittävä ilmansulkukangas. Se pysyy ehjänä, koska sähkövedot tehdään elementin sisäpuolella olevassa runkorakenteessa. Sisäverhouslevynä Kannustalon ulko- ja väliseinissä on erikoiskova kipsilevy.

KannustaloEKO on alusta loppuun saakka mietittyä, taattua Kannustalo-laatua.

ekovilla-logo

Tutustu lisää puukuitueristeen ominaisuuksiin osoitteessa www.ekovilla.com