skk-helena-banner

Itselle suunniteltu Harmaja

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala oli mukana ideoimassa Harmaja-mallistoa. Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä toimiva koti kiireistä arkea elävälle ja yhteistä aikaa arvostavalle perheelle. Aluksi oli puhe vain yhdestä talomallista, mutta työn edetessä mallisto kasvoi – ja myös Helenasta itsestään tuli Harmaja-rakentaja. Helena rakennutti Harmaja-mallista itselleen kakkoskodin Savon sydämeen. Harmaja-malliston talomalli Harmaja 134 pohjautuu Helenan omaan kotiin. Kodin toimitustavaksi valittiin räätälöity talopakettitoimitus. Alueen edustajan yhteistyökumppaniverkosto rakensi talon täysin valmiiksi.

skk-helena-01

”Halusin vapaa-ajankodistani sellaisen, johon ajan hammas ei heti puraise. Kaikki lattiapinnat ovat laatoitetut. Laatan väri mukailee tummanharmaita ikkunanpuitteita. Jotta kokonaisuudesta ei olisi tullut liian yksi-ilmeinen, valitsin kattoon koivupuiset ruutupaneelit.

Vapaa-ajan kotini on paikka, jonne menen rentoutumaan ja lataamaan akkujani, joten asumisen siellä täytyy olla huoletonta. Halusin kerralla valmiin kodin, jossa arkiset askareet olisivat mahdollisimman vaivattomia. Siksi kaikki kalustehankinnat, astiat, vuodetekstiilit ja valaisimet on valittu juuri tätä kotia varten. Halusin vapaa-ajan kotini olevan rento ja helposti lähestyttävä myös vierailleni. Paikka, jossa ruoka valmistetaan rakkaudella, kiireettömyydestä nauttien ja kivoista asioista rupatellen.

Ajatuksenani, että koti voi olla muuttumaton vuosikymmenten ajan ja silti se on ajassa kiinni. Jo yli kymmenen vuoden käytön jälkeen voin todeta onnistuneeni tavoitteissani! Vapaa-ajan kotini sisustus on nimittäin edelleen alkuperäisessä asussaan.”

Lainaus: Sisustajan käsikirja, Helena Karihtala, Cozy Publishing, 2017.