Hanat, suihkut ja altaat

Talolla on taas menty harppauksin kohti valmista. Aikataulutus eri työvaiheiden suhteen on osunut nappiin. Siitä suurimmat kiitokset kuuluvat projektimme työpäällikölle ja vastaavalle rakennusmestarille.

Ennen pääsiäistä talolle asennettiin hanat ja suihkut. Niiden myötä ilme kosteissa tiloissa muuttui täydellisesti. Onneksi päätimme panostaa juuri mieleisiimme hanoihin, suihkuihin ja altaisiin, sillä pienestä koostaan huolimatta niillä on iso merkitys tilojen ulkonäössä ja käytettävyydessä.

Valitsimme kaikkialle kotiimme Tapwellin mattamustat suihkut ja hanat. Eri tilat yhdistyvät toisiinsa hyvin, kun hanat ja suihkut ovat tyyliltään samanlaisia läpi talon. Mustat yksityiskohdat piristävät muutoin vaaleaa sisustustamme.

Tapwell on nykyisin erittäin suosittu hanojen ja suihkujen valmistaja, eikä suotta. Ruotsalaisen yrityksen slogan ”kaikki alkaa tunteesta” pätee kyllä hyvin heidän tuotteisiinsa. Muotoilu, materiaalit ja kaikki pienetkin yksityiskohdat ovat huippuunsa hiotut. Kaikille hanoille ja suihkuille Tapwell myöntää kahden vuoden täystakuun ja 2–5 vuoden varaosatakuun.

Keittiössä meillä on hanaan ja tasoon hienosti sopiva mattamusta Franken upotettava allas. Käsitiskiä kodissamme syntyy päivittäin, joten halusimme valita tilavan ja kestävän altaan. Allas on malliltaan Sirius SID ja materiaaliltaan kevyttä tectonite-komposiittia. Materiaali kestää hyvin iskun ja kuumuuden.

Hana on malliltaan EVO 184. Löysimme useita tyylikkäitä mustia hanoja, mutta täysin mattapintaisia ei montaa löytynyt vielä silloin, kun teimme sisustusvalintoja. Tämä EVO onkin kuin tehty keittiöömme ja sopii hienosti yhteen mikrosementtisen seinäpinnan sekä mattamustan tason ja siihen upotetun altaan kanssa.

Kodinhoitohuoneessa on sama tyyli kuin keittiössä allasta, hanaa ja tasoa myöden. Pyykkihuolto ja siivous ovat varmasti astetta mukavampia, kun tilan materiaalit ovat mieleiset. Moni saattaa säästää kodinhoitohuoneen allasta ja hanaa valitessa, mutta meillä tämä tila tulee niin ahkeraan käyttöön, että halusimme panostaa hana- ja allasvalintoihin myös kodinhoitohuoneessa. Hintaero mustien ja kromisten hanojen ja altaiden välillä ei ollut merkittävä Kannustalon kautta tilattuna.

Kylpyhuoneeseen valitsimme sadesuihkun mallia TVM 7200. Pesuallashana ja bideesuihku ovat mallia SK 069. Valkoisten laattojen ja allaskalusteen myötä musta suihku ja pesuallashana pääsevät hienosti esiin. Kiinnitystä odottavat edelleen suihkuseinä ja hyllyt, jotka nekin ovat mattamustia. Allas kaappeineen on Kannustalon yhteistyökumppanin Puustellin mallistosta.

Etukäteen mietimme, että onko mustien suihkujen ja hanojen puhtaanapito haastavaa. Ainakin näin alun perusteella voimme todeta, että mattamustat pinnat on helppoa pitää puhtaana. Kastumaan ne eivät ole montaa kertaa päässeet, mutta raksapölyä ja muuta likaa niissä on senkin edestä jo ollut.

Päätimme heti suunnittelun alkutaipaleella, että uuteen kotiimme tulevat seinä-wc:t. Wc:n puhtaanapito on kokemuksemme mukaan huomattavasti helpompaa ja nopeampaa, kun seinä-wc:n myötä vapautuu lattiatilaa. Valitsimme kotimaisen IDO:n Seven D Image -mallin seinä-wc:t Geberitin asennustelineellä. IDO valmistaa wc-istuimet Suomessa ja takuuta tuotteilla on 10 vuotta.

Geberitin mustat huuhtelupainikkeet olivat meille iloinen yllätys, sillä emme edes muistaneet valinneemme mustia painikkeita. Painikkeet tuntuvat värinsä ansiosta olevan paljon helpommin siistinä pidettävät, koska niihin ei jää sormenjälkiä näkyville ainakaan muutaman testikerran perusteella.

Pesuhuoneeseen tavoittelimme tummaa ja rauhallista tunnelmaa. Päätimme valita kaksi suihkua vierekkäin ja siten vähentää ruuhkaa ja jonottamista pesuhuoneessa – meitä kun on perheessä kuusi henkilöä ja saunojiakin löytyy yhtä aikaa useampia.

Mattamustien suihkujen rinnalla harmaat laatat näyttävät vaaleammilta kuin ennen suihkujen asentamista. Jälkikäteen tulikin harmiteltua, ettemme valinneet rohkeammin tummempaa laattaa tähän tilaan. Toisaalta näin on hyväkin, sillä kauniit suihkut pääsevät nyt paremmin esiin ja luonnonvaloton tila ei mene liian synkäksi. Tänne tilaan on tulossa vielä kauniit kierrätyslasista kotimaisena käsityönä valmistetut hyllyt.

Koti Paloheinässä

Tätä blogia kirjoittavat Jenna, 31, ja Jukka, 33, Oksaharju, jotka rakennuttavat itse suunnittelemaansa Kannustaloa Helsingin Paloheinään. Neljä lasta, koira, harrastukset ja työt pitävät perheen liikkeessä, mutta taloprojektille täydellinen aika on juuri nyt.

Katso kaikki postaukset