Koti Palo­heinässä

Blogia kirjoittavat Jenna, 31, ja Jukka, 33, Oksaharju, jotka rakennuttavat itse suunnittelemaansa Kannustaloa Helsingin Paloheinään. Neljä lasta, koira, harrastukset ja työt pitävät perheen liikkeessä, mutta taloprojektille täydellinen aika on juuri nyt. Tervetuloa seuraamaan muuttovalmiin Kannustalon rakentumista ruuhkavuosien keskelle!

Lisää kuvia Instagramissa @koti_paloheinassa

Piha valmistuu vauhdilla

”Viimeisen viikon ajan olemme lähes asuneet uuden kotimme pihalla. Olemme voineet hyvillä mielin keskittyä pihan laittamiseen, koska kodin sisällä kaikki on tehty valmiiksi.”

Lue postaus

Elämää uudessa kodissa

”Viikko uudessa kodissa on vierähtänyt vauhdilla ja taloon on tullut elämää toden teolla. Samaan aikaan on tuntunut turvallisen tutulta ja käsittämättömän onnelliselta. Täällä me nyt ihan oikeasti asumme, vihdoin!”

Lue postaus

Tiimillä on väliä

”Rakennusprojektimme on päättymässä. Koko uusi kotimme on valmis viimeistä listaa ja ruuvia myöden. Onkin helpottunut olo siitä, ettei mitään rästihommia ole odottamassa, vaan kaikki on tehty täysin valmiiksi ennen lopputarkastusta ja talon luovutusta.”

Lue postaus

Viikko ennen muuttoa

”Talomme on aivan pientä viimeistelyä vaille valmis. Täysin asumiskunnossa se on jo nyt, sillä kaikki sähköt ja vedet toimivat normaalisti, keittiö ja kaikki kiintokalusteet ovat paikoillaan ja makuuhuoneet ovat valmiit.”

Lue postaus

Hanat, suihkut ja altaat

”Ennen pääsiäistä talolle asennettiin hanat ja suihkut. Niiden myötä ilme kosteissa tiloissa muuttui täydellisesti. Onneksi päätimme panostaa juuri mieleisiimme hanoihin, suihkuihin ja altaisiin, sillä pienestä koostaan huolimatta niillä on iso merkitys tilojen ulkonäössä ja käytettävyydessä.”

Lue postaus

Askelmat uuteen kotiin

”Portaat tulivat täysin omien suunnitelmiemme ja toiveidemme mukaisiksi jokaista kulman muotoa ja paksuutta myöten. Portaiden asennuksen valmistuttua ei puutukaan enää mitään suurta yksittäistä asiaa, vaan muutaman työvaiheen viimeistelemisen jälkeen talo on täysin muuttovalmis.”

Lue postaus

Väliovet

”Talomme ilme muuttui jälleen astetta valmiimmaksi, kun sekä pääovi että väliovet kiinnitettiin ja listatkin ovat paikoillaan koko talossa.”

Lue postaus

Viimeisen kuukauden TO DO -lista

”To do -listaa katsellessa muuttovalmiin talon rakennuttajana meidän ei onneksi tarvitse olla kauhuissamme työn määrästä, sillä ainuttakaan listan asiaa emme tee itse.”

Lue postaus

Kodin pintamateriaalit

”Päivä päivältä talomme alkaa näyttää valmiimmalta. Varsinkin nyt, kun viimeisetkin isommat pintamateriaalit eli lattiat on asennettu.”

Lue postaus

Julkisivut ja piha

”Haluamme panostaa viihtyisään ja toimivaan pihaan, koska olemme paljon ulkoileva perhe ja kotipihamme tulee olemaan erittäin aktiivisessa käytössä. Pihasuunnitelman aioimme alun perin teettää ammattilaisella, mutta päädyimmekin suunnittelemaan sen itse.”

Lue postaus

Katsaus kiintokalusteisiin

”Kotimme kiintokalusteet on nyt asennettu ja ne ovat pieniä viilauksia vaille valmiit. Asennuksessa kesti reilun viikon verran ja Puustellilta oli välillä kaksikin asentajaa yhtä aikaa työnteossa.”

Lue postaus

Kohta maalissa

”Nyt ovat menossa hetket, kun joka päivä rakennusprojektissamme tapahtuu silminnähtävää edistymistä. Työmaa alkaa muistuttaa kotia.”

Lue postaus

Kymmenen rahanarvoista vinkkiä rakennuttajalle

”Olemme ensikertalaisia rakennuttajina, mutta siitä huolimatta rakennusprojektimme on sujunut todella hyvin alusta alkaen. Siksi päätimme koota raksavinkkimme yhteen. Alla luetellut vinkit ovat niitä, joiden mukaan itse olemme toimineet.”

Lue postaus

Tilaa ja avaruutta uuteen kotiin

”Omakotitalojen ikkunoiden koot ovat kasvaneet selvästi vuosikymmenten aikana. Ikkunoilla nähdään nykyisin olevan suuri merkitys kodin viihtyvyyteen. Monessa kodissa ne kuuluvatkin jo tärkeisiin sisustuselementteihin, joiden ulkonäköön halutaan satsata.”

Lue postaus

Muuttovalmis talopaketti rakennuttajan silmin

”Koko rakennusprojekti on ollut kaiken kaikkiaan hieno kokemus. Jo talon suunnitteluaika oli mielenkiintoista ja yksi unelman toteutuminen osaltaan. Koko tämä ”raksamatka” on ollut jännittävää ja ikimuistoista perheellemme. Yhtenä isona etuna muuttovalmiissa talopaketissa onkin, että kun rakennusaika ei kuormita meitä vanhempia, ei se kuormita lapsiammekaan.”

Lue postaus

Rahapuhetta rakentamiseen

”Maailma on täynnä valintoja, erityisesti asumisen suhteen. Meille on ollut erittäin helppoa tehdä kaikki valinnat uutta kotiamme koskien. Emme ole asettaneet minkäänlaista budjettia talollemme, vaan valintojamme ovat ohjanneet pääosin muut syyt kuin raha, vaikka sekin tietenkin merkitsee.”

Lue postaus

Uusi vuosi raksalla

”Meillä on seurustelumme ensipäivistä alkaen ollut yksi yhteinen unelma: saada iso perhe ja viettää paljon aikaa yhdessä perheen kesken.”

Lue postaus

Kiitos ja kunnia

”Tätä postausta kirjoittaessa mieli on kiitollinen. Kiitollinen siitä kaikesta hurjasta työmäärästä, minkä moni ihminen on uuden kotimme eteen jo tähän mennessä tehnyt: osa palkattuna työtään tehden, osa pyyteettömästi vain meitä auttaakseen. Tänään haluamme lämpimästi kiittää heistä jokaista.”

Lue postaus

Pihatoiveita

”Toiveissamme on saada selkeä, helppohoitoinen ja vauhdikasta lapsiperhe-elämää kestävä piha. Lapsemme liikkuvat paljon juosten, pallot lentelevät ja he keksivät monenlaisia pihaleikkejä.”

Lue postaus

Talokierros yläkerrassa

Käydään kierroksella perheen yläkerrassa, jossa kaikki väliseinät on asennettu kuluneen viikon loppuun mennessä, joten huonejako on jo hyvin nähtävissä.

Lue postaus

Ensimmäinen talokierros

”Talollamme on nyt molemmissa kerroksissa jo väliseinät valtaosin pystytettyinä ja huoneetkin alkavat hahmottua hyvin. Esittelemmekin talomme kuvakierroksella jo tässä vaiheessa rakentamista ja teemme samankaltaisen kierroksen keväällä uudelleen, kun talo on valmistunut.”

Lue postaus

Täydellinen aika talon rakentamiselle

Jenna ja Jukka miettivät milloin olisi täydellinen aika oman kodin rakentamiselle ja miten he valitsivat heille sopivan ajankohdan.

Lue postaus

Kohti unelmakotia

Lue perheen ensimmäiset kuulumiset ja kokemukset kodin rakentamisesta!

Lue postaus