Elokuussa muutetaan

Nyt kun elämme jo kesäkuun alkua, on paljon kerennyt tapahtua kaksi kuukautta talotoimituksen jälkeen, ja isoimpina töinä niistä on ollut lattiavalu, väliseinien pystytykset ja sähkötyöt. Kai mukaan täytyy laskea myös maalämmön poraus. Lattiavalun jälkeen oli melkoinen tunne kävellä ensimmäistä kertaa betonilla, ja sitä fiilistä pystyi vertaamaan miltei siihen, kun talotoimitus saapui. Vai ehken ihaninta oli päästä näkemään maisemia ensimmäistä kertaa ”olohuoneesta”, kun urakoitsijat poistivat hetkeksi muovit ikkunoista? Yhtä tunteiden kirjoa, mutta positiivista sellaista.

Lattiavaluun valmistautumista ja maanporausta.

Niin, voiko tuota itsekään uskoa, että talomme on muuttovalmis elokuussa. Sisäpuolen urakoitsijamme ovat tehneet kovasti töitä, ja meidän huolenamme on ollut osata vastata siihen, että mitä mihinkin tulee. Päätöksien tekeminen on ollut yllättävän hankalaa, vaikka sisustusvalintoja ja esimerkiksi lattiamateriaaleja on pohdittu rakennusprojektin alusta asti. Lopullisten päätösten tekeminen on kuitenkin tuntunut hurjalta, sillä mihin kevät hävisi ja miten voimme elää jo alkukesää? Melkein meinaa mennä sormi suuhun materiaalitilauksia tehdessä, sillä miten toinen toistaan ihanimmista laatoista ja väreistä voisi olla mahdollista valita.

Urakoitsijoiden poistettua muovit ikkunoista, meni loppuilta ulos tuijottaessa ja tulipa mieleen myös pihasuunnitelma.

Nyt kuitenkin, kun talon sisäpuolen pinnat alkavat muodostua, on tämän innokkaan sisustajan mieli lähtenyt harhailemaan ja raksalla käydään rullamitan kanssa. En voi edes myöntää Pinterestissä vietettyä aikaa, mutta kertokoot se tarpeeksi, että sormetkin väsyvät jo somettaessa. Alkuperäisten suunnitelmien jälkeen on muun muassa keittiösuunnitelma ja tulevan kodin värimaailma muuttunut useampaan otteeseen, ja ehkä paras vinkki sisustamiseen liittyvien asioiden suhteen on luottaa omaan intuitioonsa ja uskaltautua luopumaan alkuperäisistä suunnitelmista.

Sateenkaaren päässäkö kultaa? Tämä kaunis sateenkaari näkyi talomme taustalla, kun tulimme ihmettelemään vasta-asennettuja rännejä ja lumiesteitä.

1. Tervetuloa meille! Tämä näkymä on vastassa, kun astutaan ulko-ovesta sisään. Oikealla tulee olemaan eteisen erillinen vaatehuone ja pikku-wc, vasemmalla taas vierashuone. Olipa hauska huomata, että talomyyjämme Tarmo oli hoksannut piirtää vastapäisen ikkunan niin, että heti ovelta näkyy järvinäkymä. 2. Näin onnelliseksi tulee liukuovien karmeista. Oikeasti.

 

Maallemuuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille.

Katso kaikki postaukset