Lähdettäisiinkö tälle matkalle, jos nyt saisi valita?

Se kuuluisa raksaväsymys. Voiko niin edes sanoa, kun itse tarvitsee vain huolehtia päätöksenteosta mihin mitäkin tulee ja minkälaisena? Onneksemme olemme päässeet melkoisen vähällä, ja rakentaminen on ainakin tehty meille niin helpoksi kuin mahdollista, kun Kannustalo teki talomme ulkoapäin valmiiksi, ja paikalliset urakoitsijamme taas tekevät sisäpuolen. Projektissa yksi asia on kaiken keskiössä, ja se on hyvät tekijät. Miten helpompaa onkin pitää palikat kasassa, kun tietää, että hommat menevät niin kuin pitääkin mennä. Suuri kiitos siitä siis Kannustalon väelle, sisäpuolen urakoitsijoillemme sekä vastaavalle mestarille. Meitä ensirakentajia on jaksettu avustaa ja neuvoa kärsivällisesti ja aina meidän etua eteenpäin vieden. Miten me sitten päästiin näin onnekkaaseen tilanteeseen, että kohdallemme osui taitavat ja luotettavat tekijät? Taustatöiden tekeminen, suosituksien kerääminen ja rehellinen keskustelu tekijöiden kanssa palkitsi.

Onhan rakentamisaika ja sen tuomat päätökset välillä ehken uuvuttavia ja vähintään aikaa vievää tarjousrumbineen, mutta tavoitteenahan on rakentaa unelmakotimme. Unelmasta tämä kaikki lähti liikkeelle, että meillä olisi koti järven rannalla ja metsään pääsee muutamalla askeleella. Meillä oli todella onnekas tilanne päästä muuttamaan väliaikaisesti aivan raksamme lähettyville, ja on ollut ihanaa seurata vuodenaikojen vaihtumista yhtä aikaa talon valmistumisen kanssa. Jos tähän on vain mahdollisuus, suosittelemme sitä lämpimästi. On ollut helppoa etäpäivän aikana käydä katsomassa yhdessä rakentajien kanssa asiat kohdilleen ja samalla raksaa on ollut helppo siivota tarvittaessa joka päivä. Toki vaikka talotoimitus nopeuttaa ja helpottaa asioita mielettömästi, kannattaa huomioida, että omaa panostakin tarvitaan. Vähintään pitää olla vastaanottamassa tavaraa tontille taikka sitten pitää siivota rakennusjätteitä.

Tekisimmekö tämän uudelleen? Kyllä. Nyt loppuvaiheessa tapahtuu niin paljon ja nopeasti, ettei pää pysy menossa mukana. Pian sitä toivon mukaan juodaan aamukahvit omassa kodissa ihmetellen tätä rakennusmatkaa. P.S. Jee! Meillä on tänään asennettu ulkovalot!

Maallemuuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille.

Lue kaikki postaukset