Meidän ihana talomme

Ammattilaiset rakentamassa

Meillä on katto pään päällä, joten nyt saa sataa lunta, vettä ja vaikka pieniä rakeita! Maaliskuussa tapahtui paljon. Katon pystytykseen meni kaiken kaikkiaan kaksi ja puoli päivää. Nopea tahti pääsi taas yllättämään ensirakentajat, ja ajattelimme nukkua ruhtinaallisesti aamuseitsemään ennen rakennustyömaalle menoa, mutta sielläpä oli jo kello kahdeksan puolet kattoristikoista asennettuna. Oli hauskaa katsoa, miten rakentajilla oli selvät tehtävänjaot jokaiselle, ja yhteistyö nosturikuskin kanssa toimi taas kerran saumattomasti. Sattui onneksi tyyni päivä, joten asentaminen oli työmiehille helppoa. Yhdessä kohtaa kyllä piti pidättää hengitystä, kun tuuli tarttui yhteen kattotuoleista, mutta vaivattomasti saatiin sekin loksahtamaan paikoilleen.

Talolle tulikin huimasti lisää korkeutta harjakaton kaltevuuden myötä.

Kattopeltien asennusta odotimme malttamattomina, sillä pian saisimme nähdä, miten Latomme todella istuisi ympäröivään luontoon.

Siinä se on, ulkoa päin valmiina.

Meidän ihana talomme

Tämän tunteen tulemme kyllä muistamaan aina, kun päästiin ensikertaa astumaan sisälle taloon ja ihmettelemään ”maisemaa” tulevan olohuoneen ikkunoista. Muovien läpi ei vielä kovin paljoa näkynyt, mutta niin paljon kuitenkin, että mahan pohjassa kutitti ilo ja jännitys. ”Tuohon kohtaan tulee kasvihuone, tuonne istutuksia ja tuonne ulkosauna”, ideoita heiteltiin ja alettiin malttamattomina odottaa tulevaa kesää. Jokaisessa nurkassa piti kävellä ja kuvitella, että mihin kohtaan sohva asettuu ja mitä näkyy taas keittiösaarekkeen kohdalta. Hyvä, ettei muutettu siltä istumalta keskeneräiseen taloon. Kylmäkään ei olisi haitannut, sillä fiilikset olivat niin korkealla.

Yksiöiden rakentamista ja maalauspuuhia

Sillä aikaa, kun ammattilaiset keskittyivät viimesilauksiin, alkoi meillä vuokra-asuntojen rakennustalkoot. Toivotaan, että saadaan paljon uusia asukkaita ja päästään näkemään poikasten lähtö pesästä.

Huhtikuun aurinkoisena kelinä saimme tarttua pensselin varteen ja maalasimme katon alaosat ennen räystäiden saapumista. Tässä kuussa onkin tapahtunut paljon, niin sisä- kuin ulkopuolella. Tästä lisää seuraavassa blogipostauksessa!

Lisää kuvia

Maallemuuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille.

Katso kaikki postaukset