Päivässä kerkeää tapahtua paljon

Väliaikaiskoti alkaa täyttyä muuttolaatikoista ja tuntuu jo aivan normaalilta raivata tiensä olohuoneesta keittiöön ja takaisin. Mikä on kuitenkin kaiken tämän kaaoksen keskellä mahtavaa, niin aina työpäivän jälkeen raksalla käydessä on tapahtunut mielettömästi ja nyt nähdään jo konkreettisesti valitsemamme materiaalit ja kiintokalusteet. On aika hurjaa nähdä aamulla tyhjä tila, ja iltapäivällä taas miltei kokonaan muuttunut ja kalustettu huone.

Pikkuhiljaa keittiökalusteet ovat löytäneet paikkansa.

Keittiö ei ole aivan vielä valmis, mutta kokonaiskuvan voi jo muodostaa. Greigen väriset keittiönkaapit sopivat kivasti vinyylilankun kanssa yhteen. Vielä muutama kaapinovi ja kodinkoneet paikoilleen sekä saarekkeen kivitason asentaminen loppuun, niin alkaa olla valmista. Saarekkeen molemmille sivuille tulee vielä kivitasoa lattiaan asti. Jääkaappi ja pakastin tulevat integroituna ikkunaseinälle, kuvan vasemmassa reunassa oleva kaapisto on taas aamiaiskaappi, ja kätkee tulevaisuudessa sisäänsä mikrot ja kahvikoneet.

Kodinhoitohuoneen muutos päivän aikana.

Tällä hetkellä työmiehet viimeistelevät kodinhoitohuoneen lattiaa ja seuraavaksi asentavat kodinhoitohuoneen kiintokalusteet. Keittiön ollessa vaalea, valittiin kodinhoitohuoneeseen taas mustat kalusteet. Tavoitteena on, että luonnollisen sävyinen marmorimosaiikki tasapainottaa mustia kalusteita, jottei kalusteet näyttäisi niin kovalta. Mustat ovenpuitteet sopivat taas kiintokalusteisiin kivasti. Jännää nähdä lopputulos! Kodinhoitohuoneen yhdelle seinämälle tulee metsästysharrastustamme ajatellen penkki+naulakko+kaappi-yhdistelmä, jonne asettuu piiloon asekaappi, metsästysvaatteet ja saappaat. Elokuisilta rompepäiviltä teimme löytöjä, kuten 1900-luvun alussa Englannissa tehtyjä lintu- ja metsästysaiheisia piirustuksia. Niille on keksitty jo paikka metsästysnurkkauksesta.

Päämakuuhuoneen säilytyskalusteet koteloidaan ja kaapinovet maalataan samalla sävyllä kuin makuuhuoneen seinät. Eteinen ja pikkuvessa on laatoitettu 60×60 laatalla.

Vielä on luvassa kylpyhuoneen laatoitukset, suihkujen asennus sekä molempien vessojen kalustus. Näiden isompien töiden jälkeen listoituksia, kiukaan asennusta ja pieniä viimeistelytöitä vaille ollaan valmiita. Sillä aikaa, kun sisäpuolen urakoitsijat ahkeroivat sisäpuolen pintoja, olemme me tehneet hankintoja muuttotarkastusta ajatellen, ja nyt on asennettu valmiiksi postilaatikko ja talonumero. Ulkoapäin näyttää jo valmiilta!

Maallemuuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille.

Katso kaikki postaukset