Sisustussuunnitelmia

Nyt päästään lempiaiheeni äärelle, eli sisustamiseen. Kuten viimepostauksessa tuskastelin, on tämä ollut kauhean ihana ja samalla ihan kauhea vaihe, kun lopullisia valintapäätöksiä pitäisi osata tehdä. Mutta sinne vaan lähti kalustetilaus tänään AINA-keittiölle! Meille tulee niin keittiön, kodinhoitohuoneen, eteisen vaatehuoneen ja kahden WC:n kalusteet samalta toimittajalta.

Koska Kannustalon toimituksemme on ”ulkoapäin valmis” Talopaketti-asennus, pääsimme kilpailuttamaan eri keittiövalmistajia. AINA-keittiöön päädyimme asiantuntevan palvelun ja monipuolisen valikoiman vuoksi. Lisäksi kotimaisen yrittäjän valitseminen tuntui oikealta. Sen ”oikean” henkilön löytäminen merkitsee oikeasti ihan mielettömän paljon, kun puhutaan oman kodin rakentamisesta ensikertaa, ja varsinkin kun näihin investointeihin satsataan tuhansia euroja. Iso kiitos kuuluu siis AINA-keittiön Kari Kauhaselle ystävällisestä ja hauskasta asiakaspalvelusta.

Ensimmäisessä suunnitelmassa keittiömme oli musta, mistä edelleen ajattelen, että tumma keittiö olisi ollut ajaton ja tyylikäs vaihtoehto. Viimemetreillä teimme kuitenkin täyskäännöksen, ja kaappien väriksi valikoituikin Tikkurilan ajopuu. Ajatuksemme oli, että greigen sävyinen keittiö sopisi kauniisti yhteen mustien ikkunakarmien kanssa, ja toisi entisestään valoisuutta yhteiseen keittiöolohuonetilaan. Musta takka ja muut yksityiskohdat, kuten puiset kattoparrut, toisivat taas toivottua särmää. Suunnitelmien vaihtumista kipuiltiin melko pitkään, mutta niin kuin vinkkinä edellisessä postauksessa mainitsin, omaan vaistoon kannattaa luottaa, ja sitten viimeistään tietää tehneensä oikean päätöksen, kun tulee helpottunut rauhallinen olo päätöksen tekemisen jälkeen.

Kuva AINA-Keittiöt, Kari Kauhanen. Keittiösuunnitelman luonnoksia. Aivan ei tähän suunnitteluun päädytty, mutta kaappien ja saarekkeen sijoittelu sekä lasiovelliset kaapinovet pysyvät. Muutoksia tulee kaappien runkoihin ja lisäsimme vielä Kivilähteen Calacatta Oro-tason saarekkeen molempiin päätyihin. Aamiaiskaappi on kuvassa vasemmalla.

Lattiamateriaaliksi valitsimme kuvan etuosassa näkyvän Karitman vinyylilankun kivikomposiittirungolla. Tämä materiaali soveltuu erinomaisesti vilkkaan koiramme leikkeihin ja kivikomposiittirunkoinen vinyylilankku ei lisäksi elä lämmönvaihteluista.

Keittiömateriaalien ja sävyjen valintaa. Keittiötasossa päädyimme Kivilähteen Calacatta Oroon ja vetimiksi valikoitui messingin värinen vedin, mutta kuvassa näkyvän mustan vetimen muodolla.

Tasks yet to be done

Nyt kun itse muuttoon ei ole enää pari kuukautta aikaa, on ehkä ne isoimmat palikat loksahtaneet paikoilleen ja on meille sentään tulossa keittiön kaapistot sekä pyykkiä päästään tekemään (vaimea hurraus…). Mutta entäs sitten kaikki muu? Hanat pitäisi päättää molempiin vessoihin sekä keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen, suihkut ja lattialaatat pitäisi valita, ja sähköasentaja jo odottaa ulkovalaisia asennettavaksi. No arvatkaa, onko niitä vielä edes päätetty. Loppukiri siis alkaa, mutta niin vaan alkaa kokonaiskuva muodostumaan. Jos ei vielä puhuttaisi talon ulkomaalauksesta ja kasvihuoneen ja laiturin rakentamisesta. Ainiin, ja ei unohdeta aitaelementtejä. No, heinäkuuhun on onneksi vielä matkaa ja kesälomalla mitäs muutakaan, kun aikaa käsissä.

Etuosassa näkyvä pellavanvärinen laatta valikoitui eteisen WC:n seinälaataksi, ja kalanruotokuvioinen luonnonlaatta taas kodinhoitohuoneen lattiaksi. Luonnonkivilaatta tummenee käytössä ja ajan kuluessa, mikä onkin toivomamme ominaisuus.

Maallemuuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille.

Katso kaikki postaukset