Sisustus­suunnittelijan oma Harmaja: ”Halusin kerralla valmiin kodin”

Tunnettu sisustussuunnittelija Helena Karihtala oli mukana ideoimassa Kannustalon Harmaja-talomallistoa. Suunnittelun lähtökohtana oli tehdä toimiva koti kiireistä arkea elävälle ja yhteistä aikaa arvostavalle perheelle. Nyt Harmaja on yksi Kannustalon myydyimmistä talomalleista – ja Helena päätyi rakentamaan sellaisen myös itselleen. Miltä näyttää ammattilaisen oma Harmaja?

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala on tehnyt yhteistyötä Kannustalon kanssa jo vuodesta 2004 asti. Tuolloin hänet pyydettiin mukaan ideoimaan uutta puutalomallia. Aluksi oli puhe vain yhdestä talomallista, mutta työn edetessä mallisto kasvoi – ja näin syntyi supersuosittu Kannustalon Harmaja-talomallisto.

Myös Helenasta itsestään tuli Kannustalon Harmaja-talon rakentaja. Helena rakennutti Harmaja-mallista itselleen kakkoskodin Savon sydämeen. Harmaja-malliston Harmaja 135 -talomalli pohjautuu Helenan omaan kotiin. Kodin toimitustavaksi valittiin talopakettitoimitus. Alueen edustajan yhteistyökumppaniverkosto rakensi talon täysin valmiiksi.

Tutustu Harmaja-talomallistoon

skk-helena-01

Helena Karihtalan perusajatuksena Harmajan suunnittelussa oli moderni kotoisuus. Talon piti olla hienostunut, mutta myös rento ja konstailematon.

Näin Helena kertoo kokemuksistaan Kannustalon Harmajasta:

”Halusin vapaa-ajankodistani sellaisen, johon ajan hammas ei heti puraise. Kaikki lattiapinnat ovat laatoitetut. Laatan väri mukailee tummanharmaita ikkunanpuitteita. Jotta kokonaisuudesta ei olisi tullut liian yksi-ilmeinen, valitsin kattoon koivupuiset ruutupaneelit.”

”Vapaa-ajan kotini on paikka, jonne menen rentoutumaan ja lataamaan akkujani, joten asumisen siellä täytyy olla huoletonta. Halusin kerralla valmiin kodin, jossa arkiset askareet olisivat mahdollisimman vaivattomia. Siksi kaikki kalustehankinnat, astiat, vuodetekstiilit ja valaisimet on valittu juuri tätä kotia varten. Halusin vapaa-ajan kotini olevan rento ja helposti lähestyttävä myös vierailleni. Paikka, jossa ruoka valmistetaan rakkaudella, kiireettömyydestä nauttien ja kivoista asioista rupatellen.”

”Ajatuksenani on, että koti voi olla muuttumaton vuosikymmenten ajan ja silti se on ajassa kiinni. Jo yli kymmenen vuoden käytön jälkeen voin todeta onnistuneeni tavoitteissani! Vapaa-ajan kotini sisustus on nimittäin edelleen alkuperäisessä asussaan.”

Lainaus: Sisustajan käsikirja, Helena Karihtala, Cozy Publishing, 2017.

Lisää kuvia