Lato

ELÄMÄÄ JA AIKAA KESTÄVÄÄ KAUNEUTTA. Lato-mallisto syntyi sisustussuunnittelija Ulla Koskisen ja hänen puolisonsa, valokuvaaja Sameli Rantasen itselleen suunnitteleman kodin pohjalta. Luovan työn tekijät halusivat muuttaa kaupungin vilinästä maaseudun rauhaan. Automatkoilla maalle Ulla ja Sameli huomasivat ihailevansa aina vanhoja latoja. Niiden pelkistetty muotokieli antoi puitteet heidän modernille puutalolleen. Lato esiteltiin Jyväskylän asuntomessuilla vuonna 2014. Se meni heti messukävijöiden sydämiin.

Ladon eleetön ulkonäkö, toimiva ja joustava pohjaratkaisu sekä kustannustehokas rakentaminen ovat tehneet siitä yhden Kannustalon suosituimmista talomalleista.

Lato voitti kesällä 2020 järjestämämme Kannustalon paras messutalo -äänestyksen.

lato talomallin terassi

Lato sopii kaikkialle

Nimensä mukaisesti Ladon esikuva on vanha suomalainen talousrakennus. Mallin suunnitteli muotoilija Ulla Koskinen. Kannustalon ensimmäinen Lato rakennettiin hänen kodikseen. Aina tyylikäs Lato sopii erilaisiin ympäristöihin, maalle ja kaupunkiin. Lato on eleetön, silti se tekee vaikutuksen.

kuva kannustalon lato-mallista littoisissa kesällä

Muuntautuva ja iätön

Ladon moderni tyyli on iätöntä. Sen pitkiä sivuja rytmittävät kapeat ja korkeat ikkunat, joiden eteen ulkopuolelle voidaan asentaa rullattavat suojapaneelit. Lato-kodin pohjasuunnitelmaa on helppo muokata. Suorakaiteen muoto takaa sen, että Lato sopii myös kapealle tontille.

lato talomallina 122

Moderni loft ja perinteinen tupa

Lato on mielenkiintoinen koti, sillä sen tilankäytössä ja arkkitehtuurissa voi aistia vaikutteita sekä modernista loft-asumisesta että vanhan ajan tuvasta. Avara, yhtenäinen oleskelutila on kodin sydän, joka kerää ihmiset yhteen. Makuuhuoneet ja märkätilat sijoittuvat usein talon päätyihin.

Lato-kodissa keittiö ja oleskelutila ovat kuin entisajan tupa, jonne mahtuvat kaikki. Yksitasoisessa Lato-kodissa liikkuminen on helppoa ja turvallista.

lato-talomallin terassi ja keittiö

Suojaisa piha on kesäolohuone

Ladon pohja muuntuu moneksi. Talomallin voi toteuttaa esimerkiksi U:n muotoisena, jolloin sen keskelle muodostuu viihtyisä ja suojattu atrium-piha.

kannustalon lato-talomallin olohuone

Valitse tyylisi

Kannustalon sisustuspalvelu tarjoaa rakentajalle kaiken, mitä valmiissa kodissa tarvitaan. Haluatko sisustaa Lato-kotisi modernisti, perinteisesti vai romanttisesti? Kysy Kannustalo-myyjältäsi sisustussuunnittelijoistamme. He auttavat Sinua kaluste- ja materiaalivalinnoissasi.

Löysitkö sopivan talomallin?

10+ vastausta

Kiitos palautteestasi! Voit antaa lisätietoa alapuolella.

Suomen kauneimmat Ladot

Ihastu upeisiin koteihin ja tutustu asiakkaidemme tarinoihin.

Tutustu

Uusi Vapaus-mallisto nyt tilattavissa!

Tilaa esite