MustA

”MustA-malliston suunnittelun lähtökohtana on ollut oma kotimme. Arjessa hyviksi havaitut ratkaisut toistuvat läpi koko malliston.”

Helena Karihtala, sisustussuunnittelija

Olohuone, keittiö- ja ruokailutila yhdistyvät yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Isot maisemaikkunat liittävät ulkotilan osaksi sisustusta. Keittiöstä kuljetaan terassille kauniin lasiliukuoven kautta. Se on saatavissa myös MustA-malliston taloihin lisävarusteena. Helenan kodin terassin yhdellä sivulla on piharakennus, jossa on erillinen huone sekä aina tarpeellista varastotilaa.

Pintamateriaalien ja kalusteiden värimaailmassa toistuvat pehmeät luonnonsävyt, joita on terästetty ripauksella mustaa. Tammen sävyyn petsatut ikkunakarmit rytmittävät värikokonaisuuden yhtenäiseksi mukailemalla samaa värimaailmaa julkisivun ja terassin värien kanssa.

Olohuone, keittiö ja ruokailu ovat samaa avaraa yhtenäistä tilaa, johon luonnonvaloa pääsee neljästä suunnasta. Isot maisemaikkunat korostavat entisestään tilantuntua.

Keittiön valkoiset kaapistot ja saareke ovat hyvin eleettömät ja niissä on runsaasti säilytystilaa. Vaakaikkuna sijoitettiin tarkoituksella seinän yläosaan, josta voi nähdä aamun kajon ja kallioisen metsänreunan. Kaunis ikkuna on otettu mukaan useimpiin MustA-malliston taloihin.

PITKIÄ NÄKYMIÄ TILASTA TOISEEN.

Eteisestä on suora näkymä keittiön läpi suojaiselle sisäpihalle. Suunnitteluvaiheessa mietittiin tarkkaan lasiliukuoven paikkaa. Sijainti saarekkeen ja keittiökalusteen välissä toimii arjessa hyvin. Keittiön korkeat kaapit kätkevät sisäänsä integroidun jääkaapin sekä kaksi täyskorkeaa astiakaapistoa.

”Olohuoneen iso ikkuna jatkuu kulman yli kapeana pystyikkunana.”

SISUSTA ITSE -TOIMITUSSISÄLTÖ ANTOI MAHDOLLISUUDEN TESTATA ERIKOISRATKAISUJA.

Helena halusi testata kodissaan uusia ratkaisuja ja pintamateriaaleja. Kannustalon Sisusta itse -konsepti mahdollisti tekemään persoonallisia valintoja. Muun muassa tammiviilupintaiset väliovet ovat normaalia korkeammat ja asennus on toteutettu ilman näkyviä karmeja.

Yksi MustA-malliston tunnusmerkeistä on suorat sisäportaat.

Tutustu Sisusta itse -toimitukseen

SELVITYMISKERROS MAHDOLLISTAA ESTEETTÖMÄN ARJEN, KUN LIIKKUMINEN ON VAIKEAA.

Kaksikerroksisissa MustA-malleissa on alakerrassa yksi makuuhuone ja peseytymistilat. Se mahdollistaa ns. selviytymiskerroksen, joka tarkoittaa pientalon toteutusta siten, että sisäänkäynti on esteetön ja sisääntulokerros sisältää esteettömän wc- ja pesutilan sekä keittiö- ja oleskelutilan, jossa on myös mahdollisuus nukkumiseen.

Helenan kodissa alakerran kadunpuoleinen makuuhuone on yhdistetty osaksi olohuonetta.

Etätyöskentelyn lisääntyessä viihtyisällä työhuoneella on työhyvinvointiin iso merkitys. Talon yläkerran kaikki ikkunat ovat avattavia. Tämä ratkaisu tehtiin sen vuoksi, että huonetiloja voidaan halutessa tuulettaa ja myös ikkunoiden pesu on helpompaa.

LUONNONVALO HOITAA PIMEÄNÄ VUODENAIKANA.

Makuuhuoneesta on käynti parvekkeelle. Huoneeseen tulee luonnonvaloa kahdesta suunnasta. Talomme muunnosversiossa parvekkeen kohdalle on sijoitettu tilava, ikkunallinen pukeutumistila, jossa on ranskalainen parveke.

Luonnonvalo virtaa kauniisti myös pesutiloissa. Pesuhuoneen yhteyteen sijoitettu kodinhoitotila on yksi esimerkki tehokkaasta tilasuunnittelusta.

Kodinhoitopäädyn ranskalaisen parvekkeen kippi-ikkuna on havaittu erittäin käytännölliseksi arjessa. Korkeiden seinäkaappien takana on paikka pyykinkuivaukselle

Löysitkö sopivan talomallin?

Kiitos palautteestasi! Voit antaa lisätietoa alapuolella.

Sisustustyylit

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala valitsee Kannustalon materiaalivalikoimaan ajassa olevia, aikaa ja kulutusta kestäviä materiaaleja. Tärkeää on myös mahdollisimman hyvä hinta-laatu -suhde.

Kannustalon sisustusmateriaalit on jaettu viiteen eri hintaryhmään. Edullisin hintaryhmä on yksi ja kallein viisi. Vaaleaan kokonaisuuteen Helena sekoitti tuotteita eri hintaryhmistä. Tumman kokonaisuuden materiaalivalinnat on tehty hintaryhmän kaksi tuotteilla.

Helena x tyyli

Vaalea kokonaisuus on tehty Kannustalon materiaalikokoelman toisiinsa sointuvilla, aikaa kestävillä sävyillä. Niissä toistuvat tontin kallioiden harmaat ja beiget. Niihin kyllästyy tuskin koskaan. Sävymaailma antaa hyvän pohjan muulle sisustukselle.

Tutustu

Musta x tyyli

Helena poimi toiseen värikarttaan Kannustalon sisustusvalikoimasta hillittyjä, mutta tummempi sävyisiä vaihtoehtoja. Helena suosittelee näiden materiaalivalintojen rinnalle mattamustia detaljeja. Niillä saa mukavasti lisää särmää sisustukseen.

Tutustu

“Kun yö on kuulas, silkin musta…”

Tilaa esite

Voit myös lukea esitteen virtuaalisesti!

Tilaa ilmaiseksi