Kohta maalissa

Talomme alkaa näyttää päivä päivältä valmiimmalta. Nyt ovat menossa hetket, kun joka päivä rakennusprojektissamme tapahtuu silminnähtävää edistymistä. Työmaa alkaa muistuttaa kotia. Viime viikolla talollemme saatiin asennettua kaikki kiintokalusteet. Ne meille toimitti ja asensi Puustelli.

Valitsimme kaikkialle mattavalkoista pelkistettyä kaapistoa. Panostimme valinnoissa siihen, että materiaalit kestäisivät kovassakin käytössä hyväkuntoisina ja helppohoitoisina pitkään. Oli hieno tunne nähdä keittiö, kodinhoitohuone, eteinen, makuuhuoneet ja kylpyhuoneet valmiina kiintokalusteiden osalta. Kaikki näytti juuri täydellisesti meidän kotiimme sopivilta.

Juuri tällä hetkellä talollamme on alkamassa lattioiden laittaminen ja saunan rakentaminen. Ensin lattiat hiotaan ja sitten asennetaan laminaatit. Lattialaatat ovatkin jo asennettuina eteiseen ja märkätiloihin. Näin ollen märkätilat ovat jo valmiina Sun Saunan toimituksen asentamiseen.

Saunasuunnittelun osalta olemme huomioineet suurehkon perheemme tarpeet siten, että kiuas tulee upotetuksi keskellä saunaa ikkunan alle. Tämä mahdollistaa pitkien lauteiden asentamisen molemmin puolin kiuasta eli kahdelle seinustalle. Myös perheen pienimpiä varten koko ”keskilaude” on umpinainen, jotta he voivat saunoa siinä hieman ylälauteita miedommissa löylyissä.

Lattioiden ja saunan asennuksen jälkeen ei puutukaan enää paljoa: portaiden asennus, listoitukset, hanojen ja suihkujen asennukset sekä sähkötöiden viimeistelyt nyt suurimpina mieleen tulevina yksittäisinä asioina. Ja Puustelli tulee osaltaan viimeistelemään esimerkiksi makuuhuoneiden kaapistojen sokkelit.

Portaiden kanssa meillä on ollut pientä viivästystä suunnitteluvalinnoistamme johtuen. Alun perin portaiden asennuksen piti alkaa helmikuun alussa. Onneksi meillä kuitenkin on raksalla käyttökelpoiset rakentamisaikaiset portaat, eikä mikään homma ole viivästynyt portaiden vuoksi. Käytännössä siis viivästys liittyy esimerkiksi valintoihimme koskien portaiden lasikaidetta ja käsijohdetta.

Näillä näkymin portaiden asentamisen siirtyminen muutamalla viikolla alkuperäisestä aikataulusta ei näytä vaikuttavan projektin valmistumiseen. Kiitos siitä kuuluu sekä vastaavalla työnjohtajalle että Kannustalon työpäällikölle, jotka ovat hyvässä yhteistyössä mahdollistaneet muiden työvaiheiden aikataulutuksen hienosäätämisen. Valmiiden portaiden näkemistä odotamme paljon, sillä paperilla portaat ovat juuri toivomamme kaltaiset – yksi näyttävä elementti kodissamme.

Tuntuu hurjalta, miten nopeasti talo on valmistunut tähän vaiheeseen. Muuttovalmis talo on ollut niin paljon helpompi kuin olimme alkujaan ajatelleet, että koko rakentamisaika on tuntunut vierähtäneen vauhdilla. Vaikka vielä on työvaiheita tehtävänä, maali alkaa jo häämöttää.

Pihasuunnitelmat ovat meillä vielä täysin työn alla ja onkin kiva alkaa suunnitella niitä nyt, kun talossa on kaikki hyvällä mallilla ja päätökset talon sisustusta koskien ovat tehdyt. Sähköalan ystävämme kävi alkuviikolla tontillamme suunnittelemassa tulevia pihavalaistuksia ja hänellä oli loistavia ideoita valaistuksen toteuttamiseen laajemmin pihapiirissä. Talopaketin yhteydessä teimme valaistusta koskevat ratkaisut talon sisätiloihin ja julkisivuihin, mutta tonttimme ollessa itä-länsi-suunnassa noin 60 metriä pitkä, jätimme itsellemme mahdollisuuden pohtia näitä valaistusasioita ajan kanssa vasta osana pihasuunnittelua.

Toinen ystävämme on kevään aikana tulossa tekemään pihalaatoituksemme perheyrityksensä kautta. On aivan mahtavaa, että voimme ostaa palveluna ystäviemme osaamista ja tukea heidän työllistymistään ja yrityksiään. Meille piha on tärkeä ja siinä panostamme ennen kaikkea turvallisuuteen ja koko rajallisen tilan tehokkaaseen hyödyntämiseen. Pihamme on 857 neliömetriä ja talo terasseineen vie siitä noin 250 neliömetriä. Piha-aluetta jää sen verran, että meille pihaan mahtuu autojen lisäksi leikkimökki, laavu ja pieni varastorakennus – trampoliinia ja futismaaleja unohtamatta.

Kyselimme Instagram-tilin puolella vinkkejä tehokkaaseen muuttoon ilman hermojen menetystä. Vinkkejä tuli paljon ja nappasimme ne kaikki talteen. Pakkaaminen väliaikaisella kodilla on saatu alkuun ja mieli on toiveikas, että noin kahden kuukauden kuluttua tapahtuva muuttomme uuteen kotiin sujuu hyvin. Tuntuu täydelliseltä ajoitukselta, että muuttomme osuu kevääseen. Koko ajan lisääntyvä luonnonvalo tekee ihmeitä ja talonkin näkee auringonpaisteella aivan eri tavalla. Tekisi jo niin kovasti mieli kantaa muuttokuorma sisälle ja tehdä talosta koti. Onneksi ei ole enää kauaa muuttoon. Pian ollaan maalissa!

Koti Paloheinässä

Tätä blogia kirjoittavat Jenna, 31, ja Jukka, 33, Oksaharju, jotka rakennuttavat itse suunnittelemaansa Kannustaloa Helsingin Paloheinään. Neljä lasta, koira, harrastukset ja työt pitävät perheen liikkeessä, mutta taloprojektille täydellinen aika on juuri nyt.

Katso kaikki postaukset