Uusi vuosi raksalla

Meillä on seurustelumme ensipäivistä alkaen ollut yksi yhteinen unelma: saada iso perhe ja viettää paljon aikaa yhdessä perheen kesken. Perhe ja koti ovat olleet aina arvojärjestyksessämme korkeimmalla. 12 vuotta yhteistä elämää on takana ja unelma on toteutunut: meillä on neljä lasta. Perheemme muodostuu paitsi ydinperheestämme, myös läheisistä ihmisistä ympärillämme. Saman pöydän ääressä on usein yli kymmenen ruokailijaa. Tilaa tarvitaan, se on selvä.

Etu- ja takapiha

Perhekoon kasvaessa unelma on kasvanut omakotitaloon. Tai ehkä omakotitaloa tärkeämpänä kotiin, jossa on tilaa meille kaikille. Kannatti haaveilla, sillä pian pääsemme kotiin, jonne mahtuu pitkä pöytä täyteen ruokailijoita. Joululoman aikana raksalla onkin edistytty taas paljon, eikä muutto uuteen kotiin tunnu enää kaukaiselta haaveelta, vaan ihan konkreettiselta lähitulevaisuuden tapahtumalta. Koko hankkeen valmiusaste on tällä hetkellä noin 80 %, joten hyvään tahtiin edetään.

Ruokailutila

Edelleenkään Muuttovalmis talopaketti ei ole meitä juurikaan kuormittanut, vaan olemme pystyneet keskittymään täysipainoisesti omiin töihimme ja joululomaakin vietimme ilman raksalla käymistä. Positiivista on se, että koskaan ei ole tarvinnut raksalle lähteä väsyneenä ja pakon edessä, vaan visiitit ovat tuntuneet aina mukavalta. Vielä rakennusaikaa on jäljellä, joten katsotaan minkälaiset tunnetilat lopussa on.

”MUUTTOVALMIS TALOPAKETTI EI OLE MEITÄ JUURIKAAN KUORMITTANUT. OLEMME PYSTYNEET KESKITTYMÄÄN TÄYSIPAINOISESTI OMIIN TÖIHIMME”

Eteinen

Juuri parasta aikaa talon sisällä on käynnissä maalaustyöt. Kaikki sisäseinät on maalattu kertaalleen ja seuraavana vuorossa on sisäkaton panelointi. Lattia- ja seinälaatoitusten asennus on myös alkamassa tammikuun aikana. Helmikuussa tarkoituksena on asentaa kiintokalusteet, portaat ja sauna. Lattioiden asennus on kaavailtu helmikuun lopusta maaliskuun alkuun. Jännittävää nähdä, miltä omat materiaalivalintamme näyttävät sitten valmiina pintoina.

Olohuone

Yhtenä isona edistysaskeleena on takan asennus, joka tapahtuu juuri parasta aikaa Tulikiven toimesta. Päädyimme hetken selvittelytöiden jälkeen valitsemaan takan Tulikiven valikoimasta ja itse valinta olikin helppoa. Heti liikkeeseen mennessämme ihastuimme takkaan, joka vaikutti meidät paitsi ulkonäöllään, myös ominaisuuksillaan. Takan luonnonkivipinta tekee siitä täydellisesti meidän kotiimme sopivan, sillä saman sävyistä kiveä näkyy myös olohuoneemme ikkunoista pihalle katsellessa. Takapihallamme on kalliota ja se näkymä onkin lempinäkymämme pihassa.

Takapiha

Meillä on käynyt aikamoinen tuuri, sillä rakennusprojektimme aikana olemme saaneet ainoastaan hyvää asiakaspalvelua kaikilta eri toimijoilta. Tulikiven Tammiston liikkeessäkin meitä palveltiin ystävällisesti ja asiantuntevasti ensihetkestä lähtien. Mikä onni onkaan asioida sellaisissa paikoissa! Sen lisäksi, että arvostamme kotimaisuutta ja vankkaa käsityötaitoa, arvostamme myös asiakaspalvelua. Tässä tulikin jo muutama tärkeä syy, miksi meillä on Kannustalo, jossa seisoo Tulikiven takka.

”ARVOSTAMME KOTIMAISUUTTA, VANKKAA KÄSITYÖTAITOA SEKÄ ASIAKASPALVELUA. TÄSSÄ MUUTAMA TÄRKEÄ SYY, MIKSI MEILLÄ ON KANNUSTALO, JOSSA SEISOO TULIKIVEN TAKKA”

Takapiha

Vuosi 2021 tulee olemaan meille varmasti merkittävä ainakin talon valmistumisen ja sinne muuton myötä. Tuntuu siltä, että pääsemme vihdoin kotiin! On ollut antoisaa päästä seuraamaan oman kodin valmistumista pala kerrallaan. Uusi koti, uusi vuosi, tervetuloa!

Ajatuksemme alkavat olla jo täysin uudessa kodissa ja väliaikaiskoti alkaa muistuttamaan varastoa tavararöykkiöineen, kun yritämme pikkuhiljaa valmistautua muuttoon. Muutto neljän lapsen kanssa onkin kokemuksemme mukaan sellainen ponnistus, että siitä toipuminen vie oman aikansa. Kuusihenkisen paljon harrastavan perheen tavaramäärää ei liikutella kovin helposti, varsinkaan kun kanssamme muuttomiehinä toimivat 3-, 5-, 9- ja 11-vuotiaat lapsemme. Toivottavasti tämä seuraava muutto olisi perheemme viimeinen.

”ON OLLUT ANTOISAA PÄÄSTÄ SEURAAMAAN OMAN KODIN VALMISTUMISTA PALA KERRALLAAN.
UUSI KOTI, UUSI VUOSI, TERVETULOA!”

Koti Paloheinässä

Tätä blogia kirjoittavat Jenna, 31, ja Jukka, 33, Oksaharju, jotka rakennuttavat itse suunnittelemaansa Kannustaloa Helsingin Paloheinään. Neljä lasta, koira, harrastukset ja työt pitävät perheen liikkeessä, mutta taloprojektille täydellinen aika on juuri nyt.

Katso kaikki postaukset