Keitä me olemme

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille. Naapureita lähistöllä on muutamia ja kylälle matkaa on juuri sen verran kuin potkukelkalla jaksaa mennä, eli 6 kilometrin verran.

Lokakuu 2020 ennen maatöiden alkua.

Maalle muuttaminen on ollut meille koko ajan itsestäänselvyys. Olemme innokkaita luonto- ja eräihmisiä ja unelmamme oli päästä heti ulko-ovesta luonnon keskelle. Koiraharrastustamme ajatellen tämä helpottaa arkeamme paljon ja on mukava ajatus, että kaupungin melun sijaan ikkunasta kantautuu luonnon ääniä ja laineiden liplatusta. Markus on asunut nuoruutensa maalla, mutta saa nähdä, miten minä, joka on koko elämänsä asunut kaupungissa, tottuu maalaiselämään ja sen tuomiin haasteisiin. Päätimmekin muuttaa Kuopion sykkeestä rakennusprojektin ajaksi aivan tontin viereen vuokralle saadaksemme kokea jo rakennusprojektin ajan lumisen talven, pitkän ja kalaisan kesän sekä toivon mukaan riistarikkaan syksyn. Rakennusprojektia on hienoa päästä näkemään lähietäisyydeltä, ja vaikka itse emme juurikaan ota osaa itse rakentamiseen, helpottaa lyhyt välimatka kuitenkin arkea.

Telttailemassa Norjan vuonoilla kesällä 2020. Huldan ensimmäinen metsästysvuosi Pohjois-Savon maisemissa.

Tontin valitsimme metsästys- ja kalastusharrastuksemme vuoksi. Heti tontin reunalta alkaa metsästysmaat ja seutu on rauhallista ja hiljaista. Saattoi sekin vaikuttaa, että ensimmäistä kertaa tontilla käydessämme teeret lensivät päidemme yli, sorsat uivat rannassa ja tontti oli puolukoita tulvillaan. Rakennusoikeutta tontilla on meille juuri sopivasti, ja unelmamme 1-tasoisesta Kannustalon Ladosta suurilla maisemaikkunoilla oli mahdollista toteuttaa. Tontille mahtuu 128 neliöisen talon lisäksi autotalli, rantasauna, kasvimaa sekä kasvihuone ja vielä riittää koirillakin tilaa juosta.

Emme malta odottaa tulevaa loppukesää ja syksyä, kun omalla pihalla saa touhuta hiukset sekaisin sekä mutaa saappaissa puuhastellen omassa pienessä kasvihuoneessa.

Seuraavassa blogipostauksessa kerromme rakennusprojektimme alkuvaiheista, tulevista suunnitelmista miksi talomalliksi valikoitui juurikin Lato.

Rakkaan metsästysharrastuksen parissa parhaan ystävän kanssa.

Lato 139

Perheen koti suunniteltiin heidän toiveiden mukaan. Kodin pohjaratkaisu muistuttaa Lato 139 -talomallia.

Tutustu talomalliin

Maallemuuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille.

Katso kaikki postaukset