Kuukausi muuton jälkeen

Uudessa kodissa asuminen on… Ihanaa, lämmintä, turvallista – onhan se meidän oma kotimme. Täällä on helppo olla ja rauhoittua vaan olemaan. Niin Hulda-koiran, kun meidän ihmisten, lempiaktiviteetti on tarkastella olohuoneen ikkunoista järvelle talon ohi lipuvia muuttosorsia sekä puusta puuhun lentäviä pikkulintuja, joille aloitettiin jo talviruokinta. Oman kodin rakentamisen lisäksi on melkein joka pihapuussa jo linnunpöntötkin, pitäähän nyt kaveritkin huomioida. Iltojen hämärtyessä jo aikaisin, on ihanaa köllötellä sohvalla kynttilöiden loisteessa ja kohta saa jo rueta laittamaan jouluakin, ja voi, kun joulukuusen paikkaa on mietitty. Meillä ”sääntönä” on, että marraskuussa saa laittaa joulutähdet ikkunoihin tuomaan tunnelmaa pimeyden keskelle, ja nyt toivottavasti ikkunoiden yläpuolelle asennetut pistorasiat helpottavat tätä tehtävää.

Ystäviä ja sukulaisiakin on tullut jo ensikertaa vierailemaan ja on ollut ihanaa kestitä vieraitamme illanistujaisissa. Olemme kokkailleet yhdessä, ja iltaa on jatkettu saunoen ja olohuoneessa sohvan nurkassa rentoutuen sekä maailmaa parantaen. Ihan vielä ei ole vierashuone valmis, mutta kuulemma hyvin tulee uni ja hiljaista on maaseudulla. Eiköhän kuitenkin tämän vuoden loppuun ole viimeisetkin huoneet sisustettu ja stailattu, sillä allekirjoittaneen paheisiin kuuluu malttamaton luonne, kun uusia ideoita syntyy. Sitten pitää kiiruusti ajaa rautakauppaan, ja seuraavaksi mies saakin nikkaroida iltaa myöten.

Keittiösaarekkeen yläpuolella oleva vihreä kattovalaisin on löytö elokuisilta rompepäiviltä, ja on vanha biljardipöydän valaisin. Keittiöpöydän ääreen mahtuu hyvin illastamaan.

Keittiön tasoksi valikoitui Calacatta Oro, johon auringon säteen osuessa näkyy häivähdys kullanhehkua.

Pieniä yksityiskohtia. Samettituolit ovat jokainen eri väriä ja näin väripilkahdus sisustuksessa – ja tosi mukavat istua!

Sauna on lämmennyt miltei joka ikinen päivä, ja joskus jopa aamuin illoin. Saunominen on ihanaa viikonloppuaamuisin, kun ikkunasta pystyy ihailemaan samalla maisemia.

Parasta on kuitenkin rentoutua työpäivän päätteeksi hämärässä saunassa tervan tuoksussa. Kovimmat löylyt meillä ottaa tietysti Hulda-koira.

Kodinhoitohuoneessa pesutornin saa piiloon, sekä pois mielestä, kätevien liukuovien taakse.

Kodinhoitohuoneen lattia on marmorimosaiikkia, ja aivan ihanan tuntuinen jalkojen alla.

Makkarissa niin seinät kuin sänkyä vastapäätä rakennettu seinään koteloitu kaapisto on maalattu Tikkurilan Tunturipaju-sävyllä.

Meidän rakennustarinamme päättyy tähän, mutta ensikeväänä alkaa pihamaan mylläys sekä toivon mukaan kasvihuoneen ja ehken myös ulkosaunan rakennus. Toivotamme kaikille uusille rakentajille ihania rakennushetkiä ja mitä parhainta loppusyksyä!

Riina, Markus ja Hulda

Maallemuuttajat

Olemme Riina Vauhkonen, 27, ja Markus Karttunen, 27, ja edessämme on elämämme ensimmäinen rakennusprojekti. Perheeseemme kuuluu lisäksi saksanseisoja Hulda, 2,5. Rakennamme omakotitaloa ”Kuopion kuppeeseen” järven rannalle puolen hehtaarin tontille.

Lue aiemmat postaukset