Karkkina pohjalla

Kun talon sokkeli oli valettu, talo näytti tosi pieneltä. Vielä kun seinäelementitkin oli pystytetty, säikähdimme että olimme rakentamassa ihan liian pientä taloa. Vaikka järki sanoi, että edellinen kotimme oli neliöiltään paljon pienempi ja olimme silti mahtuneet sinne hyvin. Olin tehnyt sisätiloista 3D-mallinnoksen, että pystyimme hahmottamaan huonekalujen paikat ja mittasuhteet. Meillä molemmilla on hyvä visuaalinen hahmotuskyky, mutta vasta kun väliseinät olivat paikoillaan, räjähdimme ihan liekkeihin. Tajusimme, kuinka tilava talosta oli tulossa ja tilasuunnittelu tuntui järkevältä. Pilvi ehdotti siinä vaiheessa, että aletaanko Jake pakkaamaan.

Aiomme muuttaa huhtikuun lopussa, muuttolaskuri on jo otettu käyttöön. Päivät hupenevat hyvää vauhtia. En suostu enää jatkamaan vuokrakämpän vuokrasopimusta. Koko nelihenkinen perhe kahden koiran kanssa jääkylmässä kaksiossa ei ole mukavin mahdollinen yhtälö. Tytöt valittavat, ettei suihkusta tule lämmintä vettä. Toisaalta se on hyvä kontrasti ja tulee korostamaan oman uuden kodin ihanuutta. Jos talo ei ole ennen vappua valmis, muutamme vaikka autokatokseen asumaan, jossa voimme Pilvin kanssa skoolata ensitapaamistamme 23 vuotta sitten.

Olemme  tosi tyytyväisiä, että valitsimme Ladon, joka tuntui heti oikealta talomallilta meille. Lato 150 Pohjaan tehtiin joitain muutoksia. Muutamia ovia ja takkaa siirrettiin, että saatiin enemmän ehjää seinäpintaa ja tilojen kalustettavuus parani. Suurin muutos oli takapihan julkisivuun lisätty iso ikkuna ja kolmemetrinen lasiliukuovi. Yhteensä viisimetrisestä lasipinnasta tulee paljon valoa sisään. Vaikka talon pohja on yksinkertainen, ratkaisuilla ja valinnoilla voimme tuoda omaa tyyliä kokonaisuuteen. Olemme suunnitelleet talon niin, että siinä on mahdollisimman vähän hukkaneliöitä. Kaikki tilat tulee olemaan järkevällä tavalla käytössä.

Kun olimme tehneet rakennuspäätöksen, aloimme tekemään moodboardeja ja keräämään Pinterestistä meidän näköisiä kuvia. Olimme tehneet sisustusratkaisut jo paljon ennen kuin tontille kaivettiin monttua. Meillä oli siinä vaiheessa selkeät raamit, ainoastaan värejä ja pieniä yksityiskohtia oli vielä päättämättä. Mutta tiesimme, mitä hankimme ja mistä.

Voimme asua talossa lopun elämämme, mutta emme enää uskalla ajatella niin, kun elämässä on tapahtunut niin paljon kaikenlaista. Mutta ainakin tosi pitkäikäinen koti tästä perheellemme tulee. Suunnittelemme ja teemme kaiken tosi pieteetillä, koska vuosien varrella olisimme halunneet erinäisiä asioita, joita emme ole pystyneet toteuttamaan. Nyt kun se on mahdollista, niin ajattelemme, että toteutamme kaikki unelmamme. Teemme kotia perheellemme, emmekä mieti sen jälleenmyyntiarvoa. Teemme kaiken omalla tyylillämme.

Vaikka tiesimme, että markkinoilla on esimerkiksi paljon materiaalivaihtoehtoja, emme ymmärtäneet todellista laajuutta ennen tätä projektia. Kodista on mahdollista tehdä niin persoonallinen kuin haluaa. Ajatuksena on rakentaa nyt tasan tarkkaan sellainen koti, josta olemme haaveilleet pitkään. Siihen Kannustalon Sisusta itse -toimitus on ihan täydellinen. Olemme joutuneet haastamaan itseämme ja miettimään minkälaisia ratkaisuja oikeasti haluamme tehdä. Valinnanvapaus on kiehtovaa!

Jos puolisoiden tyylitajut on totaalisen erilaiset, on hankalaa rakentaa taloa yhdessä. Matkan varrella täytyy tehdä paljon päätöksiä, ja se on kuin kivirekeä vetäisi, jos mielipiteet eroavat kaikessa. Meillä on onneksi niin samanlainen tyyli. Toisaalta vaaleanpunainen seinä ei haittaa mua yhtään ja Pilvi hyväksyy vähän maskuliinisemmatkin ratkaisut. Tehdyt ratkaisut menevät tasapainossa. Emme missään tapauksessa halunneet kotiimme valkoista, mustaa ja harmaata, vaan paljon värejä.

Olimme ihastuneet A.S.Helsingön kauniisiin värisävyihin ja käytännöllisiin ratkaisuihin. Heti alusta asti oli selvää, että otamme keittiömme ja muutkin kodin kiintokalusteet sieltä. Heidän värinsä on murrettuja, harmaalla taitettuja. Eri tiloihin tulee eri värisiä kalusteita, taidamme käyttää lähes koko Helsingön väriskaalan. Keittiökalusteissa on vedenvihreää ja tammea, tiskiallas, hana ja vetimet ovat kuparia. 

Kodinhoitohuoneen kalusteet ovat  vaaleanruskeat ja niihin yhdistetään Raaka Rån vaaleanpunaiset käsin tehdyt keraamiset vetimet. Vaatekaapit taas tilattiin harmaan sinertävässä sävyssä ja vetiminä Raaka Rån vaaleat pilkulliset nupit. 

Ja tuleehan sitä vaaleanpunaistakin! Eteisen vessan kiintokalusteen etulevyt ja seinät ovat vaaleanpunaiset yhdistettynä tammeen ja kultaan. Siitä tulee oikea karkki!

SISUSTA ITSE -TOIMITUS LYHYESTI

  • Valitse ja räätälöi mieleisesi talomalli.
  • Rakennamme talosi sisäpinnat levyvalmiiksi ja valamme lattiat. Ulkopinnoilta rakennamme talon valmiiksi.
  • Huolehdimme talotekniikasta.
  • Teet itse talon pinta- ja sisustustyöt sekä kalustehankinnat.
  • Hintoihin lisättävä mm. rahtikulut, tontti, liittymät ja maatyöt. Katso tarkempi toimitussisältö.

KENELLE SISUSTA ITSE -TOIMITUS SOPII?

Sisusta itse -talotoimitus on paras vaihtoehto rakentajille, jotka haluavat osallistua talon sisäpintojen rakentamiseen ja tehdä talon pintavalinnat itse oman maun ja aikataulun mukaan.

LUE LISÄÄ

Lato 150

Perheen koti perustuu Lato 150 -malliin.

Tutustu tästä