UNELMISTA TODEKSI

Asuimme 16 vuotta Oulunkylässä rivitaloalueella. Viihdyimme alueelle hyvin, ja se oli täydellinen paikka asua kahden lapsen kanssa. Päiväkoti, koulut ja puistot olivat lähellä. Meillä oli täydelliset naapurit, sijainti oli hyvä ja Pilvin työpaikka päiväkodissa oli lähellä. Meillä ei ollut mitään syytä muuttaa. Kuitenkin 91,5-neliöisen kaksikerroksisen rivitalokodin tiloista puuttui jotain. Haaveilimme yksikerroksisesta kodista ja silloin tällöin puhuimme myös talon rakentamisesta. Kunnes aina torppasimme sen mielessämme liian suurena ja pelottavana haasteena.

Pilvin sisarenpojan vakava sairastuminen ja kuolema oli meille koko suvulle iso ja traaginen asia. Kun olimme nähneet niin paljon elämän rajallisuutta, teimme vuosien jahkailun jälkeen päätöksen rakentaa unelmiemme kodin. Ajattelimme, että haaveet täytyy toteuttaa tässä ja nyt. Aika on rajallista. Asia oli kuitenkin pitkään hautunut mielessämme.

Pilvillä on aina ollut haaveena muuttaa asumaan metsän keskelle, josta kotiovelta pääsee koirien kanssa lenkille suoraan luontoon. Olen paljasjalkainen stadilainen ja aina sanonut, etten missään tapauksessa halua muuttaa maalle. Kunnes arjen hektisyys työssäni mainosalalla ja viime vuosien rankat kokemukset saivat muuttamaan mieleni. Ymmärsin todellakin kaipaavani luonnon rauhaan.

Reilu vuosi sitten päätimme katsella pikkuhiljaa tontteja Helsingin lähistöltä. Täydellinen tontti löytyi yllättävän nopeasti, mutta ostopäätöksen tekemiseen meni aikaa. Kun menimme ensimmäistä kertaa tammikuussa 2021 Sipooseen katsomaan tonttia, ei meillä ollut kiinteistönvälittäjää mukana. Lunta oli vyötäröön asti, ja tonttia oli vaikea hahmottaa. Jo silloin aloimme unelmoimaan, että olisi niin ihanaa asua täällä. Pilvi sanoi, että kuuntele nyt mikä hiljaisuus.

Myöhemmin menimme tontille välittäjän kanssa, ja tajusimme aiemmin käyneemme väärässä paikassa, ihan väärällä puolella mäkeä. Myynnissä oli kolme tonttia, joista keskimmäinen oli meille ainoa mahdollinen. Kun ymmärsin, että tontti on kallioinen, aloin mielessäni pelkäämään kustannuksia. Olin kuullut niin paljon juttuja, että kallion louhiminen on kallista. Seuraava huolenaiheeni oli, että emme voi liittyä kunnalliseen viemäriverkostoon.

Näiden pelkojen takia hylkäsimme ajatuksen tästä tontista, ja kävimme katsomassa pariakymmentä muuta tonttia Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa. Mitään lähellekään Sipoon veroista ei löytynyt. Palasimme kuitenkin Sipooseen vielä useamman kerran koirien kanssa, ja siellä kävellessämme meidät valtasi fyysinen rauhan tunne. Aloin ottamaan selvää louhinnasta ja sen tuomista kustannuksista. Ymmärsin, ettei se niin mahdotonta olekaan. Loppujen lopuksi päätimme ostaa tontin. Siihen vaikutti se hyvän olon tunne, jonka rauhallinen metsätontti sai meissä aina aikaan.

Olimme vuosia sitten nähneet hienon kuvan Kannustalon Ladosta iltavalaistuksessa. Jo silloin päätimme, että jos joskus rakennamme, talo on joku sen tyylinen. Rakentamispäätöksen tehtyämme katselimme usean talovalmistajan malleja ja kävimme talonäytöissä. Aika nopeasti ymmärsimme laatueron eri valmistajien välillä. Kannustalon laatu ja rakentamisen jälki vakuuttivat meidät. Kun vielä tapasimme Kannustalon talomyyjän Jarkko Rossin, hyvä keskusteluyhteys syntyi heti. Kävimme katsomassa loppusuoralla olevaa muuttovalmista Latoa Vantaan ja Sipoon rajalla. Lattiat ja keittiökalusteet oli jo asennettu. Nähtyämme tämän talon, päätös oli tehty. Meille rakennettaisiin Lato 150.

Kun tutustuimme Kannustalon eri toimitusvaihtoehtoihin, päädyimme melko nopeasti Sisusta itse -toimitukseen. Olin jo aiemmin katsellut materiaaleja ja värejä Kannustalon sisustusmateriaalivalikoimasta, ja ajattelin ettei sieltä löydy meille sopivia. Olimme tästä Pilvin kanssa yksimielisiä. Meillä on ollut aina oma tyyli, ja halusimme yksilöllisempiä ratkaisuja. Edellisessä kodissammekin oli vaaleanpunaiset keittiökaapit. Nyt kun tiedämme enemmän koko rakennusprosessista, en olisi antanut ikinä itselleni anteeksi, jos olisimme menneet helpoimman kautta ja valinneet Muuttovalmis -toimituksen.

SISUSTA ITSE -TOIMITUS LYHYESTI

  • Valitse ja räätälöi mieleisesi talomalli.
  • Rakennamme talosi sisäpinnat levyvalmiiksi ja valamme lattiat. Ulkopinnoilta rakennamme talon valmiiksi.
  • Huolehdimme talotekniikasta.
  • Teet itse talon pinta- ja sisustustyöt sekä kalustehankinnat.
  • Hintoihin lisättävä mm. rahtikulut, tontti, liittymät ja maatyöt. Katso tarkempi toimitussisältö.

KENELLE SISUSTA ITSE -TOIMITUS SOPII?

Sisusta itse -talotoimitus on paras vaihtoehto rakentajille, jotka haluavat osallistua talon sisäpintojen rakentamiseen ja tehdä talon pintavalinnat itse oman maun ja aikataulun mukaan.

LUE LISÄÄ

Lato 150

Perheen koti perustuu Lato 150 -malliin.

Tutustu tästä