Harmaja Saimaa – messu­talo 2017

Kannustalon Harmaja Saimaa on täysin uusi, loft-tyylinen omakotitalo. Se on suunniteltu nelihenkiselle perheelle.

Harmaja Saimaa sai pronssia Mikkelin asuntomessujen yleisöäänestyksessä.

harmaja-saimaa-ilmakuva-1

harmaja-saimaa-mikkeli-edesta

harmaja-saimaa-mikkeli-takaa

Loft-henkinen Harmaja Saimaa on täysin uusi talomalli suuren suosion saavuttaneeseen Harmaja-talomallistoon.

Kannustalon moderni puutalo suunniteltiin asiakasperheen toiveiden mukaan ympäröivää maisemaa kunnioittaen. Saimaa-näkymien hyödyntäminen on ollut suunnittelun kantava voima.  Isot maisemaikkunat yhdistävät talon sisätilat ympäröivään luontoon ja tuovat huikeat järvinäköalat osaksi sisustusta.

 

1-kerrosharmaja-saimaa-alakerta-1280

2-kerrosharmaja-saimaa-ylakerta-iso

Kellariharmaja-saimaa-kellari-800


HARMAJA SAIMAA 4H+k

HUONEISTOALA: asunto-osa 153,0 m2 (sis. parvi 21,0 m2) + kuntosali 27,0 m2 + man cave 25,0 m2
KERROSALA: asunto-osa 185,5 m2 (sis.parvi 25,0 m2) + kuntosali 35,0 m2

RAKENNUSSUUNNITTELU: Sanna Hautamäki, rakennusarkkitehti
RAKENNESUUNNITTELU: Juuso Vertanen, rakennusinsinööri

PINTAMATERIAALIT JA KIINTOKALUSTEET: Kirsi Valanti, sisustussuunnittelija
HUONEKALUT JA STAILAUS: Susanna Vento, sisustussuunnittelija

Ulkomaalisävyt: Tummanharmaa 7833 Teknos, syvennykset mustat Tikkurila 1900 Pro Grey

harmaja-saimaa-olohuone-ikkuna

harmaja-saimaa-olohuone-portaat

harmaja-saimaa-ruokailutila

harmaja-saimaa-poikien-huone

Lisää sisustuskuvia


Huonekortitharmaja-saimaa-ruokailutila2

Harmaja Saimaan sisustussuunnittelusta vastaa kaksi alan huippua:

Pintamateriaalit ja kiintokalusteet ovat Kirsi Valantin valitsemia. Kirsin materiaalintaju ja värisilmä on pettämätön. Hän on ollut mukana tekemässä useita Kannustalon messumenestyjien sisustuksia.

Susanna Vento vastaa Harmaja Saimaan kalustuksesta ja stailauksesta. Susannan sisustustyyli herättää kiinnostusta niin Suomessa, kuin maailmallakin. Messutalon ruokailutilassa on Susannan itse sekoittama punainen värisävy, joka tulee myöhemmin Tikkurilan valikoimiin. Harmaja Saimaa on Susannan ensimmäinen yhteistyöprojekti Kannustalon kanssa.

Tutustu huonekortteihin


Esittelyvideoharmaja-saimaa-messutalo

Katso lyhyt messutalomme esittelyvideo.

Katso video


Virtuaalikierrosharmaja-saimaa-virtuaalikierros-valiaikainen

Vieraile virtuaalisesti messutalossamme.

Astu sisään


Harmaja Saimaa -mallistoharmaja-saimaa-137-julk

Sinun on helppo muokata Harmaja Saimaa mieleiseksi. Tässä muutamia suunnittelijoidemme tekemiä versioita asuntomessutalosta!

Tutustu mallistoon


Topi-keittiöt Harmaja Saimaassaharmaja-saimaa-topi-keittiot-video

Saija Palin haastatteli sisustussuunnittelija Kirsi Valantia Harmaja Saimaan keittiöratkaisusta.

Katso video


Kannustalon Harmaja mullisti modernin valmistalo-arkkitehtuurin

Kannustalon rakastettu Harmaja-mallisto on lanseerattu jo vuonna 2005. Kannustalon suunnittelijat tekivät Harmaja-malliston yhteistyössä sisustussuunnittelija Helena Karihtalan kanssa. Yhtenä inspiraation lähteenä käytettiin Kannustalon Tuusulan asuntomessuilla vuonna 2000 esittelemää Kosketus-taloa. Sen suunnitteli Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen. Suunnitteluprojektin aikana myös Helena päätti rakentaa itselleen Harmajan vapaa-ajankodiksi Savoon.

Vuosien saatossa Harmaja-talomalleista on tehty runsaasti erilaisia muunnelmia asiakasperheiden toiveiden ja tonttien vaatimusten mukaan. Harmaja-valmistaloja toimitetaan sekä muuttovalmis taloina, Kannusplus-toimitus että perinteisinä räätälöityinä talopaketteina.

Kannustalon omakotitalo Harmaja aloitti ilmestyessään kokonaan uuden valmistalotrendin Suomessa: Löydät Harmajassa ensiesiteltyjä murrettuja harjakattoja ja vahvoja, näyttäviä vaakarimoitettuja säleikköjä nykyään monista uusista omakotitaloista. Ajan myötä Harmaja-omakotitaloista on tullut olennainen osa modernia suomalaista puutaloarkkitehtuuria. Kannustalon Harmaja Saimaa Mikkelin asuntomessuilla jatkaa tarinaa.

harmaja-rannalla-002

harmaja-rannalla-003

harmaja-rannalla-006

Harmajan julkisivulle tyypillisiä piirteitä on voimakkaat vaakalinjat ja murrettu harjakatto.

Alkuperäiselle Harmajalle ominaisia erityispiirteitä ovat sen vahvat vaakalinjat: ulkoverhouspanelointi, ulkopuolen vaakarimoitukset sekä suuret maisemaikkunat, jotka on tyypillisimmillään jaettu kolmeen vaakasuoraan valoaukkoon. Kattona talomalleissa on yleisimmin murrettu harjakatto, mutta talomallisto sallii myös muut kattoratkaisut. Sisääntulon yhteyteen on suunniteltu katettu pylväikkö, mikä tuo mielenkiintoa talon arkkitehtuuriin.

valkoinen_harmaja_010_small

ykspihlaja-3

seinajoki-2

Harmaja Saimaassa on pulpettikatto. Ikkunapinnat ovat aikaisempaa suuremmat. Erityisesti tämä korostuu olohuoneessa, jossa on yli kuuden metrin korkeuteen kipuava vino sisäkatto. Takaseinä on kokonaan ikkunaa ja siitä avautuu häkellyttävän upea, postikorttimainen järvimaisema. Ei voi kuin ihmetellä, miten kaunis luonto Suomessa on!

skk-helena-03

willa-aawa

harmaja-saimaa-olohuone-ikkuna-683-1024

Isot maisemaikkunat tuovat ympäröivän luonnon osaksi sisustusta. Harmaja-talomallien ikkunat ovat suurentuneet vuosien kuluessa: vasemmalla Helena Karihtalan Harmaja, keskellä asiakkaan toiveiden mukaan räätälöity Villa Aawa -Harmaja, Turun saaristossa ja oikealla Harmaja Saimaa, talo nro 6, asuntomessuilla Mikkelissä.

Harmaja-talon sisätilojen suunnittelussa toiminnot keskittyvät suuren yhteisen tilan – modernin tuvan – ympärille, missä kokataan, syödään ja nautitaan yhdessäolosta. Makuuhuoneet ja kosteat tilat on rytmitetty tämän valoisan keskitilan ympärille.

TUTUSTU HARMAJA MALLISTOON


Sisustuskuvia