Kannus­talon Auma

Naantalin asuntomessutalomme 2022

”Kannustalon väki kiittää Auman Naantalin asuntomessuilla saamasta innostuneesta positiivisesta vastaanotosta. Tästä on hyvä jatkaa.

Kannustalon toimintaperiaate ’Me rakennamme taloja, mutta ensisijaisesti kuitenkin Me teemme Koteja.’ on edelleen yhtä ajankohtainen kuin yli neljäkymmentä vuotta sitten, jolloin Kannustalon tarina alkoi.”

Mika Uusimäki, toimitusjohtaja

”Halusin suunnitella 2000-luvun version 1980-luvulla suositusta aumakatosta.”

Annika Torkko, arkkitehtisuunnittelija

Ammattilaiset kertovat Aumasta

Katso lyhyet Auman esittelyvideot!

Auma_messutalo_pohja

Pohja

Auman tilaratkaisu on arjessa toimiva. Kodissa on runsaasti avaruutta ja valoa sekä aina tarpeellista säilytystilaa. Kodinhoitohuone on tilava. Huoneet avautuva toisiinsa, joten turhia käytäviä ei tarvita.

– Messutalo on muunnosmalli Kannustalon Auma 133B -mallista. Kannustalon Auman superkäytännöllinen ja selkeä pohja ja sen tilojen toiminnallisuus ovat olleet hieno lähtökohta suunnittelulle. Messutaloon on tehty joitakin muutoksia verrattuna Auma 133B -perusmalliin, muun muassa tekninen tila sijoitettiin kodinhoitohuoneeseen liukuovien taakse ja sen tilalle saatiin trendikäs ja käytännöllinen pantry eli ruokakomero, kertoo messutalon suunnitellut Annika Torkko.

auma messutalo oh

SUURET MAISEMAIKKUNAT

Kannustalon Aumassa on erikoiskorkea 2,8 metrin huonekorkeus. Ensimmäinen näkymä sisäänkäynnistä avautuu kohtia suuria maisemaikkunoita, jotka ulottuvat lähes lattiasta kattoon. Yli kuusi metriä leveässä ikkunapinnassa on kolme metriä leveä lasiliukuovi, joka yhdistää sisä- ja ulkotilat ja tuo kesällä terassin osaksi olohuonetta. Talon päädyissä on arkkitehtonisesti kauniit nauhaikkunat, joissa ikkunoiden vaihtelevalla leveydellä on luotu julkisivuihin mielenkiintoista rytmiä. Ikkunat: Tiivi. Lasiliukuovi: Profin

auma messutalo keittiö

PEHMEITÄ LUONNONMATERIAALEJA

Sisustuksen Kannustalon messutaloon on suunnitellut sisustussuunnittelija Helena Karihtala, joka on ollut Kannustalon luottosuunnittelija jo vuosien ajan. Helenaa on inspiroinut Kannustalon Auman ajaton, pohjoismainen tyyli. Pintamateriaalit ovat Kannustalon sisustusmallistosta.

Hän on käyttänyt sisustuksessa villaa, puuvillaa, pellavaa, nahkaa, keramiikkaa ja puuta tuomaan lämpöä ja pehmeää kodikkuutta. Näiden luonnonmateriaalien pariksi Helena on valinnut luonteeltaan kovaa ja kylmää terästä. Kalustekumppaneina ovat Nomart ja Matri.

– Halusin toteuttaa tähän moderniin puutaloon klassisen skandinaavisen sisustuksen. Suunnittelin kodin kolmihenkiselle perheelle, johon kuuluu jo aikuisuutta lähestyvä nuori. Kolmas makuuhuone on sisustettu etätyötilaksi ja vierashuoneeksi, kertoo Helena.

KÄYTÄNNÖLLINEN RUOKAKOMERO

Auman keittiö- ja muut kiintokalusteet ovat Puustellin valikoimasta. Keittiön ovet ovat kotimaista koivuviilua. Seinälaatoituksen ja saarekkeen värimaailma on otettu ympäröivästä luonnosta.

Messutalon keittiöstä löytyy käytännöllinen ruokakomero, jossa on monia etuja keittiön muihin säilytysratkaisuihin verrattuna. Hyvin suunnitellusta ruokakomerosta on helppo löytää etsimänsä tavarat.

Hyllykön alaosassa voidaan käyttää vetolaatikoita, joissa on mahdollista hyödyntää laatikon koko syvyys hyllylevyä paremmin. Keskihyllyinä ja ylähyllyinä toimivat tavalliset, säädettävät hyllylevyt. Ruokakomerossa säilytettäviksi sopivat esimerkiksi kattilat, pannut, säilykkeet, kuiva-aineet, mausteet, sähkövatkain ja muut pienkodinkoneet.

Iso terassi - kesäolohuone

Olohuoneen kolme metriä leveä lasiliukuovi yhdistää sisä- ja ulkotilat ja tuo kesällä ison terassin osaksi olohuonetta. Tilavan terassin pinta-ala on noin 50 neliötä. Terassin molemmissa päädyissä on sisäänvedot, joihin saa luontevasti erilliset oleskelu- ja ruokailutilat. Myös keskiosa on mitoitettu niin, että sen voi kalustaa tai siellä voi kasvattaa vaikka yrttejä ja vihanneksia. Terassin huonekalut ja grilli: Nomart.

Terassista haluttiin tehdä huonemainen tila: lattiat, seinät ja katto on käsitelty samalla sävyllä. Päätyjen seinäkkeet rajaavat näkymiä ja antavat näkösuojaa. Terassin aumakatto suojaa samalla myös sisätiloja liialliselta auringonpaahteelta. Korkean huonekorkeuden ja isojen ikkunoiden ansiosta olohuone ei ole kuitenkaan pimeä.

Terassin lasitus jatkaa terassin käyttöä aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Kuumina kesäpäivinä lasituksen voi vetää sivuun. Terassilasitus: Lumon.

Koti jatkuu pihalle

Kannustalon Auman piha jakautuu toiminnallisesti oleskelu- ja autopihaan sekä luonnonmetsään. Pihassa ei ole lainkaan nurmikkoa. Pihan ovat suunnitelleet Minna ja Aksel Toivanen. Suunnittelussa haluttiin vaalia naantalilaista metsäluontoa. Samalla haettiin helppohoitoisuutta.

Pihakivet ovat Bendersin valikoimista. Lisäksi pihalla on myös näyttäviä, käsintehtyjä kiviaitoja, joissa on käytetty tontin omaa kivimateriaalia. Monet pihan kasveista ovat luonnosta löytyviä lajeja, esimerkiksi mäntyjä, katajia ja heiniä. Talon päätyyn sijoitetun oleskelupihan keskellä on pyöreä istutusalue, jossa on ihanasti kukkivia perennoja ja purppurainen koristeomenapuu. Oleskelupihan reunassa on Kannustalon pihapuodin säleikkö tuomassa yksityisyyttä. Metallinen pöytä- ja istuinryhmä ovat Nomartista.

Muokataan yhdessä juuri teille sopiva koti!

Auma-mallistosta löytyy suunnittelijoidemme tekemiä erikokoisia muutosversioita messutalosta. Kaikkia valmiita talomalleja voidaan muokata perheesi toiveiden ja tontin vaatimusten mukaan. Mikäli kaava ei salli aumakattoa, niin ei hätää: Auman pohjaratkaisuihin sopivat kaikki kattomuodot. Saat tarkempaa tietoa alueesi Kannustalo-myyjältä.

Tutustu muutosmalleihin

Huonekortit

Tutustu Aumaan huone huoneelta!

Tutustu
kannustalo auma messutalo 2022 olohuone keittiö

Tutustu virtuaalisesti

Voit myös tutustua messukohteeseemme virtuaalikierroksen välityksellä!

Astu sisään