Kannus­talon Auma

Asuntomessutalomme 2022

”Halusin suunnitella 2000-luvun version 1980-luvulla suositusta aumakatosta.”
Annika Torkko, arkkitehtisuunnittelija

Auma_messutalo_pohja

Pohja

Auman tilaratkaisu on arjessa toimiva. Kodissa on runsaasti avaruutta ja valoa sekä aina tarpeellista säilytystilaa. Kodinhoitohuone on tilava. Huoneet avautuva toisiinsa, joten turhia käytäviä ei tarvita.

– Messutalo on muunnosmalli Kannustalon Auma 133B -mallista. Kannustalon Auman superkäytännöllinen ja selkeä pohja ja sen tilojen toiminnallisuus ovat olleet hieno lähtökohta suunnittelulle. Messutaloon on tehty joitakin muutoksia verrattuna Auma 133B -perusmalliin, muun muassa tekninen tila sijoitettiin kodinhoitohuoneeseen liukuovien taakse ja sen tilalle saatiin trendikäs ja käytännöllinen pantry eli ruokakomero, kertoo messutalon suunnitellut Annika Torkko.

auma messutalo oh

SUURET MAISEMAIKKUNAT

Kannustalon Aumassa on erikoiskorkea 2,8 metrin huonekorkeus. Ensimmäinen näkymä sisäänkäynnistä avautuu kohtia suuria maisemaikkunoita, jotka ulottuvat lähes lattiasta kattoon. Yli kuusi metriä leveässä ikkunapinnassa on kolme metriä leveä lasiliukuovi, joka yhdistää sisä- ja ulkotilat ja tuo kesällä terassin osaksi olohuonetta. Talon päädyissä on arkkitehtonisesti kauniit nauhaikkunat, joissa ikkunoiden vaihtelevalla leveydellä on luotu julkisivuihin mielenkiintoista rytmiä. Ikkunat: Tiivi. Lasiliukuovi: Profin

auma messutalo keittiö

PEHMEITÄ LUONNONMATERIAALEJA

Sisustuksen Kannustalon messutaloon on suunnitellut sisustussuunnittelija Helena Karihtala, joka on ollut Kannustalon luottosuunnittelija jo vuosien ajan. Helenaa on inspiroinut Kannustalon Auman ajaton, pohjoismainen tyyli. Pintamateriaalit ovat Kannustalon sisustusmallistosta.

Hän on käyttänyt sisustuksessa villaa, puuvillaa, pellavaa, nahkaa, keramiikkaa ja puuta tuomaan lämpöä ja pehmeää kodikkuutta. Näiden luonnonmateriaalien pariksi Helena on valinnut luonteeltaan kovaa ja kylmää terästä. Kalustekumppaneina ovat Nomart ja Matri.

– Halusin toteuttaa tähän moderniin puutaloon klassisen skandinaavisen sisustuksen. Suunnittelin kodin kolmihenkiselle perheelle, johon kuuluu jo aikuisuutta lähestyvä nuori. Kolmas makuuhuone on sisustettu etätyötilaksi ja vierashuoneeksi, kertoo Helena.

Iso terassi - kesäolohuone

Olohuoneen kolme metriä leveä lasiliukuovi yhdistää sisä- ja ulkotilat ja tuo kesällä ison terassin osaksi olohuonetta. Tilavan terassin pinta-ala on noin 50 neliötä. Terassin molemmissa päädyissä on sisäänvedot, joihin saa luontevasti erilliset oleskelu- ja ruokailutilat. Myös keskiosa on mitoitettu niin, että sen voi kalustaa tai siellä voi kasvattaa vaikka yrttejä ja vihanneksia. Terassin huonekalut ja grilli: Nomart.

Terassista haluttiin tehdä huonemainen tila: lattiat, seinät ja katto on käsitelty samalla sävyllä. Päätyjen seinäkkeet rajaavat näkymiä ja antavat näkösuojaa. Terassin aumakatto suojaa samalla myös sisätiloja liialliselta auringonpaahteelta. Korkean huonekorkeuden ja isojen ikkunoiden ansiosta olohuone ei ole kuitenkaan pimeä.

Terassin lasitus jatkaa terassin käyttöä aikaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Kuumina kesäpäivinä lasituksen voi vetää sivuun. Terassilasitus: Lumon.

Kannustalon väki toivottaa Sinut tervetulleeksi tutustumaan Kannustalon Aumaan Naantalin Luonnonmaan saarelle Lounatuulen Asuntomessualueelle!
Messut ovat auki yleisölle 15.7–14.8.

Lue lisää