SEINÄRAKENNE

Kannustalon seinärakenne on turvallinen kaksoisrunkorakenne. Talon runko on 20 cm paksua vääntyilemätöntä massiivipuuta, jossa on eristeenä joko mineraali- tai ekovillaa. Sisäpuolella erikoiskovan kipsilevyn takana on lisäksi toinen pystyrungonsuuntainen 5 cm paksu runko ja eriste. Kyseisessä välitilassa kuljetetaan sähkötekniikka. Talo pysyy tiiviinä, kun runkojen välissä olevaa höyrynsulkumuovia tai höyrynsulkukangasta ei tarvitse rikkoa. Myös kaikki ikkunoiden ja ovien liittymäkohdat runkorakenteeseen eristetään ja teipataan tiiviyden varmistamiseksi. Jokaiseen valmiiseen Kannustaloon tehdään aina tiiveysmittaus.

KÄSINVALIKOITU ULKOVERHOUSPANEELI

Ulkoverhouksen avulla voit vaikuttaa huomattavasti kotisi ulkonäköön ja tyyliin. Käytössäsi on todella laaja valikoima Kannustalon kauniita ja kestäviä ulkoverhousvaihtoehtoja.

Kannustalon vakioulkoverhous on kertaalleen teollisuuspohjamaalattu kuusipaneeli. Ulkoverhouspaneelimme on sahattu aina sydänpuoli ulospäin. Tämä on pitkällä tähtäimellä tärkeä laatuasia: puu on luonnonmateriaali, joka elää säävaihteluiden myötä. Sydänpuoli ulöspäin sahattu lautapinta pitää paremmin ryhtinsä vuosienkin kuluessa. Voit valita ulkoverhoukseen haluamasi profiilin vakiomalleistamme. Ulkoverhouksen voitte valita pohjamaalattuna vaaleanharmaalla sävyllä tai vaihtoehtoisesti välimaalattuna värivalikoimamme sävyillä.

TUULETUSVÄLI 42mm

Hyvät tuuletusraot ulkoseinissä takaavat rakenteiden toimivuuden ja kuivana pysymisen.

TUULENSUOJAKIPSILEVY 9mm

Säänkestäväksi käsitelty erittäin tiivis tuulensuojakipsilevy läpäisee rakenteisiin kertyvän kosteuden myös ulospäin. Hyvät jäykistys- ja palo-ominaisuudet. Suojaa myös seinän ja yläpohjan liittymäkohtaa sekä yläpohjan eristeitä.

RUNKO 200mm

Vääntyilemätön hienosahattu runkopuu. Runkotolpat eivät ulotu seinän sisäpintaan, jolloin ulkoseinä on todella ergiatehokas. Kaksoisrungon ansiosta ulkoseinän höyrynsulku jatkuu täysin saumattomasti myös 2-kerrostalojen välipohjan kohdalla.

VILLA 200mm

Voit valita kotiisi joko mineraali- tai ekovillan. Meillä kiinnitetään erityistä huomiota eristeen asennukseen, jotta saavutetaan paras mahdollinen eristävyys.

KATKEAMATON HÖYRYNSULKU

Tiiveys on todellisen energiatehokkuuden keskeisin perusta, siksi Kannustalon höyrynsulku ulottuu yhtenäisenä ympäri talon. Käytämme höyrynsulkumuovia mineraalivillarakenteessa ja Intello-älykangasta KannustaloEko-rakenteessa. Jatkoskohtien teippaus varmistetaan rungon puristusliitoksin. Höyrynsulku on sijoitettu eristekerrosten väliin, jolloin se säilyy ehyenä; ja esimerkiksi ripustusruuvit eivät vahingoita sitä.

SISÄRUNKO 50mm

Eristetty sisärunko, jossa voidaan kuljettaa sähkötekniikka. Näin villakerrosten väliin sijoitettu ilmansulku säilyy ehyenä pistorasioidenkin kohdalla. Kalusteiden kohdalle on asennettu kalustetuet.

ERIKOISKOVA KIPSILEVY 13mm

Normaalia kipsilevyä huomattavasti vahvempi rakennuslevy kestää paremmin elämisen rasituksia. Levyä käytetään seinissä, joissa tarvitaan normaalia suurempaa kovuutta, jäykkyyttä ja äänen eristävyyttä. Levyn kipsiytimen huokoisuutta on vähennetty sekoitamalla kipsimassaan lasikuitua. Lopuksi levy on päällystetty vahvalla ja sitkeällä monikerroskartongilla.

Perustus

Jämäkkä pohja unelmiesi kodille

Kannustalon muuttovalmis ja sisusta-itse -toimitus sisältää teräsbetoniperustuksen ilman sokkelin pinnoitusta. Perustukset tekee Kannustalon aliurakoitsija, jonka kanssa ostaja sopii tontin valmiudesta perustyön alkaessa. On tärkeää käydä tämä keskustelu, koska mahdolliset keskeneräisyydet tontilla saattavat lykätä perustustyön alkua ja ostajan maatöitä ennen elementtipystytyksen aloitusta.

Talopaketin mukana tulee perustussuunnitelmat, jotka suunnitellaan tontin pohjatutkimuksen perusteella. Perustusolosuhteet saattavat edellyttää muutoksia vakioperustuksiimme. Näistä muutoksista on sovittava aina kirjallisella muutossopimuksella talotehtaan kanssa.

Perustusten ulkopuolen maakerrokset, routaeristeet ja pintavesiputket asennetaan perustussuunnitelmien, mahdollisten muiden erikoissuunnitelmien ja vastaavan työnjohtajan ohjeiden mukaisesti.