Willa Aawa – Koti meren rannalla

Gustafssonin perheen uusi Harmaja-koti rakennettiin meren äärelle Turun Rymättylään. Suunnittelun lähtökohtana oli valmis talomalli Harmaja 135, joka muokattiin persoonalliseksi ja haastavalle kalliotontille sopivaksi yhdessä arkkitehti Tiina Pyykön kanssa. Talon yhteyteen lisättiin erillinen saunarakennus. Toimitustavaksi valittiin Kannustalon Talopaketti-toimitus. Paikallisen Kannustalo-myyjän yhteistyökumppanit auttoivat rakentamisessa.

Mustaksi maalattu talo seisoo rantakalliolla. Takana on tuulen tuivertamia mäntyjä, joten talo maastoutuu kauniisti ympäristöönsä. Aurinko leikittelee meren aalloilla, ja edessä avautuva huikaisevan kaunis Airiston selkä näkyy kuvajaisena talon maisemaikkunoissa.

Perhe ihastui Kannustalon Harmaja 135 -talomalliin. Se pohjautuu sisustussuunnittelija Helena Karihtalan Kannustalo-kotiin, joka on Harmaja 134. Olohuoneeseen haluttiin lisää korkeutta ja ikkunapintaa, jotta maisema voitiin hyödyntää täysimääräisesti. Tontille haluttiin myös rakentaa samalla kertaa kaksi tyyliltään yhdenmukaista taloa, joista suurempi on varsinainen asuinrakennus ja pienempi on saunarakennus suurine saunatupineen.

willa-aawa-etusivu-ilta

Simo ja Katja Gustafsson ihastuivat tontin ainutlaatuiseen merimaisemaan, joka piti ehdottomasti saada osaksi talon jokaista huonetta. Hyvän suunnittelun ansiosta sisätilat tuntuvat jatkuvan ulos saakka. Jatkuvuutta on korostettu käyttämällä sisustuksessa luonnon omaa väripalettia. Kylpyhuoneen laatat ovat samaa sävyä kuin rantakalliot ja mustanpuhuva keittiö on kuin tummaksi patinoitunut männynkaarna. Sisustustekstiilien värimaailmaksi on valittu hyvin maanläheisiä sävyjä. Kodista tuli juuri sellainen, kuin perhe halusi. Se on täydellinen paikka rentoutua, ladata akkuja sekä nauttia upeasta mahdollisesta maisemasta.

willa-aawa-008

Koti on täynnä ihastuttavia yksityiskohtia, joista huomaa, että talo on suunniteltu harkiten ja rakkaudella. Katja esimerkiksi keksi, että keittiön kaapistojen välitilaan on asennettava perinteisten vaihtoehtojen sijaan peili. Siitä merimaiseman voi nähdä kokatessaankin.

Kodin suuret ikkunat tekevät sisätiloista avaria ja kutsuvia. Samalla ne yhdistävät ympäröivän luonnon osaksi kotia. Sisällä nautitaan ulkotilojen kauneudesta jokaisena vuodenaikana – säätilasta riippumatta. Makuuhuoneessakin voi lämpimien peittojen alla maaten katsoa talvista tähtitaivasta tai syksyllä myrskyävää merta.

Talomalli muokattiin tälle tontille sopivaksi yhteistyössä Kannustalon arkkitehdin kanssa. Tällä tapaa Harmajan ominaisilme säilyi mutta kodista tuli juuri toiveiden mukainen. Sekä talon päätyyn että saunarakennuksen yhteyteen rakennettiin suojaisat, lasitetut terassit.  Kulkuväylät talojen välillä katettiin terassisilloilla, jotka tekevät liikkumisesta turvallisempaa ja säilyttävät itse tontin koskemattomana. Tällä hetkellä terassisillat ovat vielä puunvärisiä, mutta ajan mittaan ne muuttuvat suolaisen meriveden avustuksella ahavoituneen harmaiksi.


Lisää kuvia