TEKSTI Jutta Rissanen KUVAT Krista Keltanen, Lasse Anderson

Harmajasta Willa Aawa: ”Meri ja luonto ovat osa kotiamme”

Gustafssonin perheen uusi Kannustalon Harmaja-koti rakennettiin meren äärelle Turun Rymättylään. Suunnittelun lähtökohtana oli valmis talomalli, joka muokattiin persoonalliseksi ja haastavalle kalliotontille sopivaksi yhdessä arkkitehdin kanssa. Ykköstoive – tuoda upea ja ainutlaatuinen merimaisema myös talon sisätiloihin – onnistui ikkunaratkaisujen ja sisustusvalintojen avulla.

Mustaksi maalattu talo seisoo rantakalliolla. Takana on tuulen tuivertamia mäntyjä, joten talo maastoutuu kauniisti ympäristöönsä. Aurinko leikittelee meren aalloilla, ja edessä avautuva huikaisevan kaunis Airiston selkä näkyy kuvajaisena talon maisemaikkunoista. Asukkaat nimesivät uuden merenrantakotinsa Willa Aawaksi.

Gustafssonin perhe ihastui sisustussuunnittelija Helena Karihtalan Harmaja-kotiin. Kannustalon arkkitehti Tiina Pyykkö oli mukana suunnittelemassa Willa Aawaa asukkaiden toiveiden mukaiseksi. Hän piti huolta, että toivotut ratkaisut voitiin toteuttaa vaativalle merenrantatontille. Tavoitteena oli myös säilyttää Harmajan ominaisilme. Kun talon oleskelutilaan valittiin vino sisäkatto, merelle antava ikkunapinta-ala voitiin moninkertaistaa. Perheen kodin pohjalta syntyi Harmaja 135 -talomalli. Talon ja ulkorakennusten väliksi valittiin kallioiseen havupuumaisemaan hyvin sulautuva musta.

Kannustalon laadukkaat materiaalit ja tinkimätön suunnittelu pääsevät oikeuksiinsa vaativissa olosuhteissa merenrannassa.

Tutustu Harmaja-talomallistoon

”Hyvän suunnittelun ansiosta ulko- ja sisätilat tuntuvat olevan yhtä”

Simo ja Katja Gustafsson ihastuivat tontin ainutlaatuiseen merimaisemaan, joka piti ehdottomasti saada osaksi talon jokaista huonetta. Hyvän suunnittelun ansiosta sisätilat tuntuvat jatkuvan ulos saakka.

Jatkuvuutta on korostettu käyttämällä sisustuksessa luonnon omaa väripalettia. Willa Aawan keittiön musta väri muistuttaa saariston vanhojen mäntyjen patinaa. Koti on täynnä ihastuttavia yksityiskohtia, joista huomaa, että talo on suunniteltu harkiten ja rakkaudella. Katja esimerkiksi keksi, että keittiön kaapistojen välitilaan on asennettava perinteisten vaihtoehtojen sijaan peili. Meri näkyy, vaikka kokki kääntäisi välillä sille selkänsä. Keittiö jatkuu yhtenäisenä tilana olohuoneeseen vain keittiösaareke ja takka ryhmittävät tilaa. Keittiössä puuhaillessa voi ihailla olohuoneesta aukeavaa maisemaa.

Kodista tuli juuri sellainen kuin perhe halusi. Se on täydellinen paikka rentoutua, ladata akkuja sekä nauttia upeimmasta mahdollisesta maisemasta.

Tutustu Kannustalon toimitustapoihin

Kodin suuret ikkunat tekevät sisätiloista avaria ja kutsuvia. Samalla ne yhdistävät ympäröivän luonnon osaksi kotia. Sisällä nautitaan ulkotilojen kauneudesta jokaisena vuodenaikana – säätilasta riippumatta. Makuuhuoneessakin voi lämpimien peittojen alla maaten katsoa talvista tähtitaivasta tai syksyllä myrskyävää merta.

Tontille rakennettiin samalla kertaa kaksi tyyliltään yhdenmukaista taloa. Suurempi on asuinrakennus ja pienempi saunarakennus. Talojen toimitustavaksi valittiin Kannustalon Talopaketti-toimitus. Paikallisen talomyyjän yhteistyökumppanit auttoivat rakentamisessa.

Talon päätyyn ja saunarakennuksen yhteyteen rakennettiin suojaisat, lasitetut terassit. Kulkuväylät talojen välillä katettiin terassisilloilla, jotka tekevät liikkumisesta turvallisempaa ja säilyttävät itse tontin koskemattomana. Tällä hetkellä terassisillat ovat vielä puunvärisiä, mutta ajan mittaan ne muuttuvat suolaisen meriveden avustuksella ahavoituneen harmaiksi.

Virtuaalikierros

Käy virtuaalisella kierroksella perheen kodissa.

Astu sisään

Esittelyvideo

Katso Willa Aawan lyhyt esittelyvideo.

Katso video

Harmaja 135

Perheen koti perustuu Harmaja 135 -malliin

tutustu tästä