Tiimillä on väliä

Rakennusprojektimme on päättymässä. Koko uusi kotimme on valmis viimeistä listaa ja ruuvia myöden. Onkin helpottunut olo siitä, ettei mitään rästihommia ole odottamassa, vaan kaikki on tehty täysin valmiiksi ennen lopputarkastusta ja talon luovutusta.

Tuntuu paitsi onnelliselta, myös haikealta, että raksa-aika on talon osalta ohi. Talo on ollut niin monien kohtaamisten ja mielenkiintoisten keskustelujen paikka rakentamisaikana! On ollut hienoa päästä seuraamaan kodin valmistumista pala palalta. Raksalle on ollut aina mukavaa mennä ja monesti sieltä ei olisi malttanut lähteä pois. Ammattilaisten työntekoa on ollut etuoikeus päästä seuraamaan ja samalla olemme saaneet kultaakin kalliimpaa tietoa kodistamme. Olemme nähneet eri työvaiheiden toteutumisen ja kaiken sen, mitä näiden seinien sisään kätkeytyy.

Meitä varoiteltiin ennen projektiin lähtemistä, että rakennusaika on todella raskasta ja kuluttavaa koko perheelle ja erityisesti parisuhteelle. Meille on kyllä käynyt päinvastoin. Olemme hitsautuneet tiiviimmin yhteen, kun olemme saaneet tehdä yhdessä työtä yhteisen unelman eteen. Raksaväsymys on terminä tuttu, mutta meidän kohdallamme sellaista ei ole ollut. Tämä on ollut antoisa ja tunnerikas taival, josta on ollut paljon iloa koko perheellemme. Jonkin uuden valmistumista on aina hienoa seurata, mutta oman kodin rakentumista katsoo vielä erityisemmällä innolla.

Ennen joulua pysähdyimme pohtimaan, ketkä kaikki ovat antaneet oman panoksensa rakennusprojektillemme ja keitä kaikkia haluamme kiittää kuluneesta vuodesta. Entäs keitä haluamme kiittää nyt, kun projektimme on ohi? Lista on sama kuin joulun alla, mutta tämän lisäksi haluamme antaa erityiset kiitokset talotoimittajallemme.

Emme ole koskaan edes päivän tai minuutinkaan ajan katuneet valintaamme ottaa talotoimittajaksi Kannustalo. Valitsimme juuri oikein. Saimme kodin, josta olemme unelmoineet vuosia ja saimme sen juuri sellaisena, kuin toivoimme. Kannustalo on osoittautunut luotettavaksi ja laadukkaaksi talotoimittajaksi. Kaikista tärkein asia onnistumisen kannalta on ollut meidän näkökulmastamme se, ketkä taloamme ovat olleet rakentamassa. Jokainen, joka on tehnyt oman osuutensa parhaalla osaamisellaan, on ollut tärkeä osa tiimiä. Monen osaajan työpanoksen ansiosta meillä on taidolla rakennettu, toimiva koti.

Talotoimittajan valintaprosessi ei ollut helppo ja se vei aikaa. Kysyimme tarjouksia usealta eri talotoimittajalta ja lopulta valikoitui kolme toimijaa, joista päädyimme Kannustaloon. Meillä kriteereinä oli talopaketin sisällön laajuus, talotehtaan yhteistyökumppanit ja koko paketin hinta. Halusimme saada tietoomme mahdollisimman kattavasti loppusumman sillä toimitussisällöllä ja juuri niillä materiaaleilla, mitkä halusimme taloomme. Tämä ei kaikkien talotoimittajien kanssa onnistunut, eikä kokonaiskustannuksia ollut mahdollista laskea ennen sopimuksen tekoa, kun emme saaneet tietoomme paljonko materiaalien muutokset tulisivat maksamaan. Kannustalolta saimme hintatarjouksen, jossa oli jo eriteltynä meidän toivomamme materiaalit – näin ollen tuntui turvalliselta tehdä koko elämämme kallein diili, kun lopullinen hinta oli tiedossa. Projektiin ryhtyminen ei pelottanut, kun tiesimme, että rahanmenoon liittyviä isoja yllätyksiä voi aiheuttaa vain maatyöt.

Avoimuus, läpinäkyvyys ja rehellinen puhe rakentamisesta ja kustannuksista vetosi meihin Kannustalon talomyyjää tavatessamme jo ensimmäisellä tapaamiskerralla. Sama avoimuus on säilynyt koko projektin ajan kaikkien osapuolten kesken. Kaikesta on voitu keskustella, eikä meillä ole ollut minkäänlaisia epäselvyyksiä puolin eikä toisin. On ollut huojentavaa, kun Kannustalon työpäällikön on saanut kiinni aina heti tarpeen tullen ja hän on ollut täysin kartalla talomme työvaiheista. Hän on kantanut vastuun aikataulussa pysymisestä ja huolehtinut muun muassa kaikki tarkastukset ajallaan tapahtuviksi.

Vaikka talo on valmis, rakentaminen jatkuu vielä pihan osalta. Juuri parasta aikaa istutamme korkeita tuijia tontin rajoille ja Kivilinja jatkaa vielä pihanrakennusta. Talonmaalaus on nyt valmis ja seuraavana vuorossa on koota ja maalata leikkimökki, joka on jo valmiina pihassa. Leikkimökin lisäksi meille tuli Kannustalon pihakaappi ja odottelemme vielä Kannustalolta laavua sekä polkupyörä-jätekatosta saapuviksi. Huolella tehdyt piharakennukset ovatkin satsaus huolettomampaan ja mukavampaan asumiseen, kun pihankin saa kunnolla käyttöön. Korona-aika on saanut arvostamaan omaa pihaa vielä entistäkin enemmän.

Tämä blogi on toiminut tärkeänä rakennusajan päiväkirjana meille ja toivottavasti hyödyttänyt myös lukijoita. Vaikka talo valmistui, blogi jatkuu vielä. Jatkossa kirjoitamme pihasta, piharakennuksista ja talosta sen jälkeen, kun olemme muuttaneet ja asettuneet taloksi. Tulossa on myös uusi talokierros koko kodin läpi. Aiemmat kierrokset löytyvät täältä ja täältä.

Loppuun toteamme kiitollisina, että kyllä kannatti! Kannatti uskaltaa unelmoida, kannatti tehdä töitä unelman eteen ja kannatti lähteä rohkeasti toteuttamaan unelmaa! Kannatti myös jaksaa tehdä hyvä pohjatyö ja valita talotoimittaja, joka tekee kaiken juuri niin hyvin kuin lupaa.

Lämmin kiitos Kannustalon ammattitaitoisille ja kokeneille rakentajille! Lämmin kiitos jokaiselle ammattilaiselle, jotka olette olleet suunnittelemassa ja rakentamassa kotiamme! Kiitos myös yhteistyökumppaneille ja materiaalien toimittajille! Jokaiselle, joka on tehnyt osansa meidän kotimme valmistumisen eteen. Tiimillä on väliä!

”KANNATTI JAKSAA TEHDÄ HYVÄ POHJATYÖ JA VALITA TALOTOIMITTAJA, JOKA TEKEE KAIKEN JUURI NIIN HYVIN KUIN LUPAA!”

Koti Paloheinässä

Tätä blogia kirjoittavat Jenna, 31, ja Jukka, 33, Oksaharju, jotka rakennuttavat itse suunnittelemaansa Kannustaloa Helsingin Paloheinään. Neljä lasta, koira, harrastukset ja työt pitävät perheen liikkeessä, mutta taloprojektille täydellinen aika on juuri nyt.

Katso kaikki postaukset