WILLA AAWA – koti meren rannalla

Gustafssonin perheen Harmaja-koti rakennettiin meren äärelle Turun Rymättylään. Suunnittelun lähtökohtana oli valmis talomalli, Harmaja 135, joka muokattiin persoonalliseksi ja haastavalle kalliotontille sopivaksi yhdessä arkkitehti Tiina Pyykön kanssa.

Koti meren ran­nalla

Reilu vuosi sitten päädyimme erään tutun kiinteistövälittäjän suosituksesta ihastelemaan näitä rantamaisemia. Olimme hakeneet merenrantatonttia jo vuosia, mutta sopivaa vain ei ollut osunut kohdalle.

Talo­mallin valintaa

Toiveenamme oli moderni, tyylikäs ja pulpettikattoinen yksitasoinen koti. Talon pitäisi myös asettua meri – ja rantakalliomaisemaan luontoa kunnioittaen, eleettömästi ja rauhallisesti. Teemalla less is more, pitäisi löytää meille kiva koti?

Talo tulee

Toukokuun ensimmäisellä viikolla saapui kauan odotettu talopaketti. Mutta mitä ihmettä! Vaikka kevät oli ollut ihanan aurinkoinen ja lämmin, niin juuri sinä aamuna satoi vielä lunta!

Joulu 2014

On tämä taas ollut kova urakka! Pääsisäisen tienoilla aloitettiin ja muuttolupa saatiin itsenäisyyspäivän alla, eli juhlallisissa merkeissä vietettiin muuttopäivää. Muutamaa ”vapaapäivää” lukuun ottamatta, ollaan tehty töitä aamusta iltaan.

Rauta­kaupas­sa

Uuteen kotiin haluaa aina löytää jotain uutta ja erilaista. Monen rautakaupan ongelma on se, että ne myyvät samaa laattaa tai vesihanaa kuin toisessakin rautakaupassa ja henkilökunnan tietotaito materiaaleista ei ole aina ihan ajan tasalla.

The Kitchen

Tähän rakennusprojektiin lähdettäessä meillä oli yksi selkeä näkemys ja se oli, että tähän kotiin tulee musta keittiö. Jossain sisustuslehdessä olimme nähneet todella pelkistetyn mustan keittiön tammitasoineen, mikä mielestämme sopi hyvin tyyliltään tänne meren -ja kallioiden tunnelmaan sekä värimaailmaan.

Kevät!

Kevätaurinko herättää kotipuutarhurit, rakentajat ja remontoijat. Niin myös meidät.. Meillä on tehty pihahommia, autokatosta ja terasseja. Mutta väillä on sentään ehditty hieman hengähtää, nauttia elämästä ja meidän ihanasta kodista. Vappu aloittaa perinteisesti kevään.

Kesä!

Vuosi ollaan rakennettu tiukkaa tahtia, töitä on tehty aamusta iltaan ja rakennusprojektin aikana ei paljon ystäviä ja sukulaisia ehditty näkemään. Tämä kesä onkin ollut kotoilun, ystävien, läheisten ja perheen aikaa. On tehty paljon hyvää ruokaa, uitu saunottu ja nautittu elämästä ja meidän kodista.

Virtu­aali­kierros

Katso virtuaalikierros.

Kaunei­mpia Koteja

Lisää tietoa ja kuvia talosta Suomen kauneimmat Kodit sivullamme.

Video

Katso video!