AURORA – kautta aikojen komein asunto­messutalo

aurora-heinola-2004

Kautta aikojen komein asunto­messutalo on Heinolan Aurora-talo

Eva Wahlström ja Milla Alftan poimivat MTV3-kanavan lifetime-ohjelmassa 45 vuoden aikana yleisöäänestyksissä voittaneiden messutalojen joukosta kuusi finalistia. Eva ja Milla johdattivat katsojat jokaiseen finalistikohteeseen samalla kertoen omia näkemyksiään ja huomioita kotien suunnitteluratkaisuista ja yksityiskohdista. Myös ”kansanmies” Juha Mieto antoi ohjelmassa kommenttinsa taloista. Ohjelma pyöri MTV3-kanavalla 22.6-5.7 ja katsojat saivat äänestää näistä kuudesta messuvoittajatalosta omaa suosikkiaan Asuntomessujen verkkosivuilla. Ääniä annettiin yhteensä 936 kappaletta.
Kautta aikojen komeimmaksi asuntomessutaloksi äänestettiin Aurora-talo vuoden 2004 Asuntomessuilta Heinolasta. Kannustalon Aurora on siis nyt tuplavoittaja, sillä talo sai sekä eniten ääniä MTV3-kanavan järjestämässä kilpailussa, että voitti myös Paras Talo –äänestyksen vuonna 2004.

– Messuvoittaja Auroraan sopii sanonta: ”Se mikä lähtee sydämestä, sytyttää myös sydämet”. Uskon, että kaikkien yhteistyökumppaneiden paneutuminen hankkeeseen näkyy lopputuloksessa ja siinä, että Aurora koskettaa meitä suomalaisia yhä uudelleen, Kannustalon toimitusjohtaja Mika Uusimäki sanoo.

190,5-neliöinen kartanotyylinen puutalo sijaitsee rantatontilla Ruotsalaisen järven rannalla kahden kilometrin päässä Heinolan keskustasta. Aurora-talossa on iso parveke, paljon terasseja ja isot ikkunat, joista tulvii valoa sisälle.

– Kaiken lähtökohta on aina huolellinen kokonaissuunnittelu. Arkkitehtimme Sanna Hautamäki otti julkisivuihin vaikutteita Heinolan alueen vanhoista puutaloista. Iso, järvelle aukeava takaterassi pylväsrivistöineen on puolestaan tyypillistä Amerikan etelävaltioiden arkkitehtuuria. Sisätilaratkaisuissa mietittiin koko ajan arjen toimivuutta, Mika Uusimäki kuvailee.

Toiseksi kilpailussa tuli Cubus-talo Kotkan vuoden 2002 Asuntomessuilta ja kolmanneksi eniten ääniä sai vanhassa Lapinniemen kehräämössä oleva loft-asuntoTampereen Asuntomessuilta vuodelta 1990. Neljänneksi äänestyksessä sijoittui talo ensimmäisiltä Asuntomessuilta Tuusulasta vuodelta 1970, viidenneksi Kotilo Espoon Asuntomessuilta vuodelta 2006 ja kuudenneksi Qubic-talo Lappeenrannan Asuntomessuilta vuodelta 1999.

Tutustu vuoden 2004 AURORA messuvoittajaamme virtuaalikierroksella

« Takaisin ajankohtaisiin