Villinki

Kannustalon Villinki-talomallisto omaa kauniita perinnetalon vaikutteita, sen julkisivut ovat klassisen hillityt. Yksi- ja kaksikerroksisia vaihtoehtoja sisältävän malliston tunnistettava piirre on huvilatyylinen ulkonäkö, joka huokuu lämpöä ja kodikkuutta. 1920-luvun klassismista vaikutteita saaneen talomalliston julkisivujen koristeet ovat kauniin yksinkertaisia, ja rakennuksen muoto pelkistetty.

KÄYTÄNNÖLLISET RATKAISUT

Villinki-talomalleissa on ajateltu toimivaa arkea ja tilojen monikäyttöisyyttä sekä muunneltavuutta erilaisiin asumisen tarpeisiin. Pohjaratkaisut on suunniteltu käytännöllisiksi.

Kun lapset kasvavat, perhekoko muuttuu, tarvitaan etätyöpiste tai harrastusvälineille lisää säilytystilaa, kodilta vaaditaan kykyä muuntautua. Suunnittelun lähtökohtana ovat olleet kustannustehokkaat ratkaisut, joissa hyödynnetään neliöt tehokkaasti.

villinki_124P_maisema

MONENLAISELLE TONTILLE

Villinki sopii yhtä hyvin rauhaisaan peltomaisemaan, järven tai meren rantaan kuin metsän reunaan tai pienelle kaupunkitontille. Talomalleissa on myös hyvin kakkoskodiksi sopivia vaihtoehtoja.

Talo on helposti muokattavissa ympäristöön sopivaksi ja asukkaidensa toiveiden mukaiseksi muun muassa julkisivuväristystä tai kattomuotoa muuttamalla.

POHJAN MUUNNELTAVUUS

Villinki-talomalliston suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota pohjan muunneltavuuteen ja elinkaariajatteluun. Talon pohjaa on helppo muuttaa suunnitteluvaiheessa sekä myöhemmin elämäntilanteen ja arjen tarpeiden muuttuessa.

Villinki-malliston taloja on mahdollista muokata kääntämällä pohja peilikuvaksi. Esitteen pohjakuvissa on havainnollistettu eri tilojen muunneltavuutta.

Villinki-malliston taloista voidaan suunnitella myös esteetön koti asukkaan tarpeiden mukaan. Kaksikerroksisissa talomalleissa ensimmäisestä kerroksesta on mahdollista rakentaa selviytymiskerros, johon voidaan sijoittaa kaikki asumiseen tarvittavat tilat.

villinki_157 ulko

ULKOTILAT JA JULKISIVUT

Villingin terassien kokoa, muotoa ja lukumäärää voidaan muuttaa tarpeiden ja toiveiden mukaan. Ulkotilojen suunnitteluun vaikuttavat muun muassa tontin muoto, maasto ja maisemat sekä ilmansuunnat.

Myös ikkunoiden kokoa ja määrää on mahdollista muuttaa, ja lisätä tarpeen mukaan ulko-ovia tai vaihtaa esimerkiksi terassin ovet lasiliukuoviksi.

vilinki 124_ruokakomero-web

RUNSAS SÄILYTYSTILA

Villinki-malliston suunnittelun tärkeä lähtökohta on ollut riittävä säilytystila niin keittiössä, makuuhuoneissa kuin eteisessäkin.

Jokaisessa Villinki-talossa on mahdollisuus asentaa keittiökaappien lisäksi erillinen saareke. Monessa talomallissa keittiön yhteydessä on myös ruokakomero eli pantry, joka soveltuu kuivaruokien ja astioiden säilytykseen. Joissakin talomalleissa ruokakomero voidaan vaihtaa vaatehuoneeksi.

Jokaisen Villinki-mallin pohjaan on mahdollista sijoittaa kaksi tai jopa kolme vaatehuonetta. Joissakin malleissa yhden vaatehuoneen tilalle on mahdollista rakentaa ylimääräinen wc.

Useassa Villinki-talomallissa on eteisessä vaatekaappien lisäksi myös erillinen vaatehuone, johon mahtuu hyvin vaikkapa harrastuksiin liittyviä vaatteita, kenkiä ja varusteita. Kodinhoitohuoneessa on mallista riippumatta reilusti säilytystilaa.

TOIMINNALLINEN ARKIETEINEN

Arkieteinen helpottaa paljon elämää varsinkin lapsi- ja koiraperheissä. Myös monesta harrastuksesta on mukava palata kotiin arkieteisen kautta, johon voi suoraan riisua vaikkapa märät vaatteet.

Niissäkin talomalleissa, joissa ei ole arkieteistä, kodinhoitohuoneeseen on mahdollista lisätä oma sisäänkäynti suoraan ulkoa. Kaikissa yksikerroksisissa malleissa kodinhoitohuoneesta on suora käynti pesuhuoneeseen. Kaksikerroksisissa malleissa on yhdistetty arkieteinen ja tekninen tila.

Kannustalon talomyyjät ja suunnittelijat auttavat mielellään kaikissa muutostoiveissa.

auma ja harja katto

AUMA- VAI HARJAKATTO

Villinki-talojen katon perusmuoto on aumakatto. Koska kaavamääräykset eivät salli kaikkialla aumakattoa, on mallistossa vaihtoehtona harjakattoversio.

Löysitkö sopivan talomallin?

Kiitos palautteestasi! Voit antaa lisätietoa alapuolella.

Ulkoväritys

Talomallit ovat myös julkisivuiltaan muuntautuvia. Pelkästään Villingin ulkoverhouksen ja ikkunanpuitteiden väriä vaihtamalla talon ilme muuttuu täysin. Erilaisiin ympäristöihin voidaan valita kaunis pastellisävy, hillitty hiekan sävy, moderni tummanharmaa tai vaikka perinteinen punamulta. Testaa tästä suosikkisi.

Arkkitehtisuunnittelija Riikka Matilainen

”Kodista on tullut monelle meistä yhä tärkeämpi. Sen halutaan olevan paitsi toimiva, niin myös viihtyisä ja persoonallinen. Kun toimivaa pohjaratkaisua ja unelmien kotia lähdetään suunnittelemaan, asiakkaamme painottavat usein säilytystilojen tärkeyttä. Tähän toiveeseen on kiinnitetty erityistä huomiota Villinki-talomallistoa suunniteltaessa. Inspiraatio mallistoon lähti omista mieltymyksistäni ja asiakkaiden toiveista, tavoitteena suunnitella saavutettavissa oleva unelmien koti.’’

Uusi Vapaus-mallisto nyt tilattavissa!

Tilaa esite