Kannustalo keskittyy työmaalla valmiiksi rakennettaviin muuttovalmiisiin taloihin

Moduulituotanto Oravaisissa lopetetaan

Kannustalo on uudessa strategiassa päättänyt selkeyttää tuotevalikoimaa ja keskittyä työmaalla suurelementeistä valmiiksi rakennettaviin kohteisiin. Työmaalla valmiiksi rakennettavien talojen kysyntä on kasvanut nopeasti reilusti suuremmaksi kuin tehtaalla valmiiksi rakennettavien moduulitalojen kysyntä. Tämä johtuu erityisesti paikalla rakennettavan talon suuremmista muuntelumahdollisuuksista ja kustannustehokkuudesta. Asiakkaat arvostavat entistä enemmän räätälöityjä talomalleja ja Kannustalo haluaa vastata tähän tarpeeseen. Resurssien keskittämisellä halutaan löytää entistä parempia tapoja vastata kuluttajien toiveisiin.

Oravaisten tehtaan moduulituotanto lopetetaan, koska tehtaan tuotantomäärä ei riitä kannattavaan toimintaan ja asiakkaiden toivomat räätälöidyt ratkaisut eivät ole kustannustehokkaita toteuttaa moduulituotannossa. Tilatut ja tuotannossa olevat omakotitalot toimitetaan sovitusti. Takuut ovat voimassa sopimuksen mukaisesti. Näillä näkymin toiminta päättyy vuoden vaihteessa.

Kannustalo Oy työllistää kaikkiaan noin 80 henkilöä, joista Oravaisten tehtaalla on 17 henkilöä. Osa henkilöstöstä voidaan työllistää Kannuksen tehtaalla. Kannustalo Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 22 miljoonaa euroa ja valmistaloja toimitettiin noin 200 kpl. Moduulitalojen osuus oli vuonna 2017 alle 15 % tuotantomäärästä. Kannustalo Oy hankki Oravaisten tehtaan vuonna 2011.

Kannustalo toimittaa edelleen myös perinteiset, räätälöidyt talopaketit paikalla rakennettavien muuttovalmistalopakettien rinnalla. Lisäksi Kannustalo panostaa edelleen monipuoliseen pihatuotteiden valikoimaan.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Mika Uusimäki, gsm 0500 363 080, mika.uusimaki@kannustalo.fi.

 

Kannustalo Oy on vahva, kotimainen perheyritys. Ensimmäinen Kannustalo toimitettiin 40-vuotta sitten, vuonna 1978. Markkinaosuudeltaan olemme Suomen neljänneksi suurin talotehdas. Kannustalo on tunnettu, hyvämaineinen ja laadukas brändi, jota pidetään asumisen suunnannäyttäjänä. Kokemusta Kotien tekemisestä ja unelmien toteuttamisesta on jo neljä vuosikymmentä. Pitkäjänteinen ja tinkimätön työ on nostanut yrityksemme moninkertaiseksi asuntomessuvoittajaksi ja RTS-tutkimusten kestomenestyjäksi. Kannustalo Oy:n tehtaat ovat Kannuksessa ja Oravaisissa.

Lehdistötiedote 10.7.2018

« Takaisin ajankohtaisiin