Kannus­talon talous­tietoja

VAHVALLE PERUSTALLE ON TURVALLISTA RAKENTAA YHDESSÄ UUTTA

Viime vuodet ovat olleet rakennusalalle haastavia: materiaalien hinnat ovat muuttuneet rajusti ja yleinen epävarmuus vaikeuttaa kodinrakentajien päätöksentekoa. Ulkoisista haasteista huolimatta Kannustalon pitkäjänteinen panostaminen laatuun ja toimintaprosessien tehostamiseen näkyy myös luvuissa: Pienet purot tuovat tulosta.

 

KAUPPALEHTI: Kannustalo on vuoden 2023 Menestyjä ja Kasvaja

Kauppalehti myönsi Kannustalolle vuoden 2023 Menestyjä- ja Kasvaja-luokitukset. Yrityksemme on pystynyt kääntämään vaikeudet voitoksi ja nostamaan toiminnan kannattavuutta vaikeassa markkinatilanteessa. Kannustalo kiittää luottamuksesta. Ahkeruus palkitaan!

MENESTYJÄ-luokitus. Vain 8% suomalaisista osakeyhtiöistä kuuluu Kauppalehden Menestyjiin. Menestyjäluokitus edellyttää, että yritys on taloudellisen suorituskykynsä perusteella sekä koko maan että oman toimialansa parhaimmistoa. Luokitus mittaa yritysten taloudellista suorituskykyä: kasvua, kannattavuutta, tulosta, maksuvalmiutta, vakavaraisuutta sekä riskinsietokykyä.

KASVAJA-luokitus. Vain 2% suomalaisista osakeyhtiöistä kuuluu Kauppalehden Kasvajiin. Kasvaja-sertifikaatin myönnetään yrityksille, joiden liikevaihdon keskimääräinen vuosittainen kasvu on ylittänyt päätoimialan keskitason vähintään kymmenellä prosenttiyksiköllä viimeisten kolmen mittausvuoden aikana. Liikevaihdon on oltava kasvussa myös tuoreimpana mittausvuonna.

Katso tiedot

TULOS 2022: MARKKINAOSUUS NOUSI

Omakotirakentajatutkimuksen 22/23:n (Rakennustutkimus RTS) mukaan Kannustalo Oy:n markkinaosuus kasvoi kappaleissa 5,8 % (ed.v. 4,8 %) ja euroissa 6,3 % (ed. v. 4,1 %). Kasvua tuli erityisesti muuttovalmistoimituksissa.

LIIKEVAIHTO JA LIIKETULOS KASVOIVAT

Kannustalo Oy:n liikevaihto nousi 11,4 % vuonna 2022 36,80 miljoonaan euroon edellisvuoden 33,04 miljoonasta eurosta. Myös yhtiön liiketulos kasvoi 0,11 miljoonasta eurosta 1,04 miljoonaan euroon. Liiketulos oli 2,84 % liikevaihdosta.

Ennakoimme tuloksen olevan positiivinen myös vuonna 2023.

VAHVA PERUSTA

Omavaraisuusasteemme on hyvä 44,91 %. Kannustalo Oy:n maksuvalmius on myös hyvä, eikä tarvetta konsernin ulkopuoliselle rahoitukselle ole. Suomen Asiakastieto Oy:n luottoluokituksen mukaan Kannustalo Oy:n rating on AA+, joka tarkoittaa hyvää luottokelpoisuutta ja keskimääräistä pienempää luottoriskiä, raportin mukaan yhtiön maksukäyttäytyminen on erittäin positiivista.

KANNUSTALO KIITTÄÄ!

Kannustalon väki kiittää jokaista asiakastamme ja yhteistyökumppaniamme luottamuksesta. On etuoikeus saada tehdä kanssanne Koteja ja rakentaa omalta osaltamme Suomea. Monet talousasiantuntijat näkevät jo valoa tunnelin päässä, mutta ennakoivat samanaikaisesti haasteiden jatkuvan lähitulevaisuudessa. Nyt on tärkeää pitää valittu suunta ja kulkea yhdessä eteenpäin. Niin me suomalaiset olemme selvinneet aina ennenkin vaikeista ajoista.

Ennakoimme liikevaihdon pysyvän tänä vuonna edellisvuoden tasolla ja tuloksen olevan positiivinen myös vuonna 2023.