Tehdään koko pihapiiri kodiksi

Kannustalon pihapiiriajattelu laajentaa koko pihapiirin kodiksi. Arkkitehtimme Sanna Hautamäen suunnittelemat uudet Kannustalon pihapiirin rakennukset tarjoavat tilat ystävien kokoontua tai jokaiselle oman paikan vetäytyä työskentelemään, lepäämään tai vain olemaan itsekseen. Suunnittele kotisi pihapiiri valmiiksi heti alkuvaiheessa, toteutatpa sen sitten kertaheitolla tai vaiheittain – perheesi tilanteen mukaan.

Pihapiiri on tärkeä osa Kannustalon kokonaisajattelua. Se kannattaa miettiä valmiiksi jo suunnittelun alkuvaiheessa. Edustajamme ja suunnittelijamme ovat tehneet talojen tonttisijoituksia tuhansille erilaisille tonteille eri puolella Suomea. Kokemus on osoittanut sen, että tontti on harvoin kaikilta osin täydellinen. Naapuritontilla olevien rakennusten sijoittelu vaikuttaa oman tontin käyttöön ja siltä avautuviin näkymiin. Pihapiirin huolellisella suunnittelulla voidaan korostaa myös tontin parhaita puolia ja lisätä asumismukavuutta. Piharakennusten sijoittelu kannattaa miettiä tarkasti. Niiden avulla voidaan rajata ja sulkea näkymiä. Edustajamme ovat apunasi rakennusten tonttisijoittelussa.

Kannustalon suunnittelijat ovat miettineet valmiiksi talojemme tyyliin sopivia autokatoksia ja -talleja, pihasaunoja, vierasmajoja sekä kesäkeittiöitä. Pihapiirituotteidemme avulla viimeistelet pihasi tunnelman ja teet koko pihapiirin osaksi kotia. Voit ostaa pienempiä pihatuotteita, kuten pergoloita, roskakatoksia ja pyörävajoja kätevästi Pihapuodistamme, Kannustalon nettikaupasta osoitteessa kauppa.kannustalo.fi.

Esimerkkejä pihapiirin suunnittelusta

Rapattu Rauhala

Hyvin suunniteltu piha vastaa koko perheen toiveita: pojille oma leikkipaikka, isälle kasvihuone ja äidille upea terassi, jolta voi ihailla pihaa ja seurata lasten leikkejä. Ammattilaisten toteuttama, kaunis puutarha on yhtä aikaa sekä harkitun tyylikäs ja kaunis että helppohoitoinen.

Lue lisää

Messutalo Vihervaara, Hämeenlinna

Tontti oli alkuvaiheessa haasteellinen. Se sijaitsi osittain notkossa. Kiilamaista tonttia rajaa yhdeltä sivulta risteysalue ja tie. Tontin toisella sivulla on naapuritalo. Tontilla kasvoi nuorta, hoitamatonta, liian tiheään istutettua kuusikkoa.

Lue lisää

Messutalo Lato, Jyväskylä

Messutalo Lato on rakennettu nousevalle, kiilamaiselle rinnetontille. Tontti rajoittuu toiselta sivulta tiehen ja toisella sivulla on massiivinen kivitalo. Tontin takana on lehtometsää. Autotalli-varastorakennus on heti sisääntulon vieressä, ajopihan oikeassa reunassa.

Lue lisää

Vapaa-ajan asunto Lato

Kannustalon rakastettu Lato-talo sopii hyvin myös kakkoskodiksi. Rakensimme tämän pihapiirin Habitare-messuille Helsinkiin. Lato on rakennettu kivikkoiselle tontille. Erillisen saunarakennuksen ja päätalon väliin jää suojainen oleskelupiha. Kahdella sivulla olevilla aidoilla voidaan rajata näkymiä tarpeen mukaan.

Lue lisää

Kulmamallin talolla teet helposti

Kulmamallin talot ovat erityisen hyviä tiiviillä kaupunkitonteilla. Niiden avulla saadaan kätevästi suojainen oleskelupiha. Erillisellä tai talon yhteyteen kytketyllä autotallilla tai esimerkiksi pool housella voidaan lisätä yksityisyyttä entisestään.

Lue lisää